Jag + Teide = klarblå himmel?

Jag sitter o ler idag igen.

Samma bord, samma stol, den varma koppen choklad o en lika varm saknad runt hjärtat.


Lika klarblått o fint på Teide idag som i tisdags, med skillnaden att linbanan var stängd. Regnet nere vid kusten hade tydligen kommit som snöstorm där uppe, med frost på vägen, snö som kunde ses på toppen redan vid Tamaimo o 33 sekundmeter o 14 minus på toppen, vilket alltså innebär en stängd linbana. Det låg snö där jag aldrig sett snö förut. Skulle haft med mig kameran...


Idag hämtade jag bara folk från Gigantes, vilket innebar en annan väg upp o närmare väg hem o mina tider stämde inte alls. Jag behövde överhuvudtaget inte heller försöka visa var saker o ting fanns, utan jag improviserade mer eller mindre helt. Spännande...


Men jag hade en glad o punktlig skara idag som var väldigt tacksamma för dagen o tippade (vad heter det på svenska?) chuffören en hel del. De var inte sura för att de inte fick åka linbana, utan de var bara tacksamma för det fina vädret o den tidigare hemfärden. O under ett fotostopp stod jag o pratade med en som var så fascinerad över det här med vulkanerna o hur det kunde explodera o vad han hade läst i Illustrerad vetenskap.

Dessutom kom jag hem tidigt o kunde ligga vid poolen med Box 21 i flera timmar. Så jag ska inte klaga alls på min annandag jul.


Imorgon blir det ny utflykt. Jag ska köra runt i bergsbyarna o Masca för första gången. Hetsig vecka denna julveckan, men det är ju så kul att äntligen va igång med dessa stackars utflykter! O så är det säkert nu under julen o sen inte mer som man får köra, det skulle inte förvåna mig...


O jag tillbringade som sagt gårdagen med ni-vet-vem o natten tillbringade jag med Mamma Mia! Det är så trevligt att somna glad. Nu då? What's next? Broders bok kanske? ;-)


Hmm, om jag känner mig själv rätt så blir det han i natt igen...............mmmumma...!

(jag vet, jag är knäpp)

Dagen efter

Igår var jag på förfest
hos Tommy där värden hade ordnat lekar o kul spel. Jag var på sittning utan efterföljande utekväll med Rosa Pantern ganska illa tillblandade av herr Nilsson på Flamman. Jag var på kravall-förfest med enda skillnaden att kvadratmetrarna för städningen överskred de typ 15 på Björnkärrsgatan.

Men det var fan inte julafton.


Solen går upp över strandpromanaden i Cristianos på julaftons morgon år 2008:

Det började med julfrukost i Svenska kyrkan i Cristianos kl 8. Det var tomtegröt med kanel o det var MÖRKT bröd (äntligen!) med skinka.

De hade Kalle Anka på storbild o det kändes helt overkligt att höra Jultomtens verkstad när man satt vid fönstren på terassen o Atlanten precis utanför.


Sedan jobbade vi lite grann med service o grejer, vissa i tomteluva eller glitter (o vi som inte orkat skaffa var utan), o så delade vi ut våra Secret Santa-klappar. Vi har alltså dragit lott om vem som ska köpa julklapp till vem, vilket inte fungerade så bra eftersom det visade sig att Tiina o Malene skulle ha paket av två Santa, medan jag o Elina inte skulle ha av nån. Men men, vi fick två påsar pistachenötter att dela på.


Sedan åkte vi hem, jag satte mig med pizza o öppnade julklappar för att sen ringa hem o tacka. O jag hade som vanligt tänkt mig att det skulle va det artiga samtalet på två minuter, men det slutade istället med att jag igår ringde hem i totalt en halvtimme. Tur att man börjar få lön nu.

Men å andra sidan har jag ju inte riktigt gjort det nån gång förut, så då har jag väl samlat ihop till det.

Broder, vad du är gullig som åker hem till tjejerna (men hade jag egentligen väntat mig nåt annat?)! O du behöver inte säga snälla saker om din julklapp, jag ska skicka en till, jag lovar!

Men jeanskjolen sitter fint o den ena filmen (undrar vilken..!) har jag tillbringat halva natten o hela dagen med (eftersom man behagar somna hela tiden...)! O det var välbehövligt efter Åkes ständiga Why so seriouss-repliker under halva gårdagen efter deras filmafton kvällen före.


Så. Det var alltså samling här igår efter diverse förseningar med översvämningar på motorvägen o folk kom inte hem. Jo det är sant. Jag tänkte egentligen att jag inte skulle säga nåt om det, men håll i er.

Här har jag sett regn en gång sedan jag kom hit, o då var det mjukt strilande det var frågan om. O i tisdags hade jag suttit där på Teide-bussen o pratat så väl om att här i söder regnar det sällan mer än 100mm per år. Eller hur? Då kom det två årsnederbörder igår. På julafton. Yey...

På vägen till Cirstianos såg vi att det duggade lite på bilrutorna. "Nä, du skämtar!", var uttrycket då.

O nej, det var inget skämt. Det verkliga skämtet kom vid fyra-tiden när regnet verkligen stod som spön i backen. En annan satt inne med pizza o julklappar från Sverige så jag klagade inte direkt, men de som skulle från Kalle Anka på Viking o till bilen fick duscha två gånger. Både uppifrån o nerifrån eftersom vattnet stod en halv decimeter högt på gatan.

O i morse (eller vid middagstid) när vi satte igång med städningen kom det en skur till. God jul...


Igår hade vi alltså mat, långbord, sånghäften o lekar.

Jag fick mina tre köttbullar o mina två prinskorvar o en skinkebit o så var man nöjd med det. O någon hade med sig elefantlikör. Namnam.
Lekarna gick ut på att man fick uppdrag som man skulle utföra under kvällen, o det ska erkännas att jag var väldigt dålig på att utföra mitt. Men det fanns lite roliga, tex skulle Christopher ställa sig upp o dela med sig av ett skämt för hela bordet. Detta valde han att göra genom att läsa Julevangeliet. Ha-ha-ha. Det var ju klockrent!


O så var det tärningsspelet med julklapparna som gick lite häftigare till än vad jag hade trott. När jag har hört talas om det har jag sett framför mig hur man sitter i en ring o med julmusik i bakgrunden i godan ro slår sina tärningar en i taget. Här var fyra tärningar igång samtidigt o man hetsade varandra med att sno julklappar o slå tärningarna fortare. Men det var vansinnigt kul!

Jag hamnade tillslut med ett set strandtennis-racketar, en packe vita strumpor till serviceskorna (som var herrstorlek så jag har en julklapp i januari, jippie! nej, jag skämtar, jag ska skaffa en till) o en skylt med texten:

"You are entitled to your opinion, I have listened very carefully. Now piss off and bore someone else"

vilken antagligen är meningen att man ska hänga runt halsen när man sitter på service.

O så skoj man kan ha med obetydliga julklappar som ballonger med tillhörande pump, älgöron o paraplyhatt.

Det var en välldig rolig lek.


Men sen drog resten till Viking (eller vad det nu kan ha varit) o jag städade av det värsta på borden, o sen var det jag, täcke o Hello beautiful för hela slanten.


Men jag måste ju bara få visa mamma hur fin jag ändå var på julafton!

Lägg märke till de upphittade serpentindetaljerna som ofrivilligt matchar...


Så som sagt, kul var det väl, men det var då rakt inte julafton. Jag skickade ett sms till Finland idag just för att tala om detta - att är det så att jag ska ha en riktig jul så ska jag ha det uppe i norr med en klädd julgran. Svaret jag får är att "ja, här uppe har vi riktig jul: jag är på väg till syrran för o spela Guitar hero o dricka öl :-)". Japp. Vad är det med killar o detta Guitar hero???


Jag fick frågan igår om det var så att man saknade än. O nej, inte än. Men tio timmar senare hade det satt in. Så ja, idag gör jag det... O det är lustigt. Jag hade nästan glömt bort hur det känns. Men det känns liksom bra. Det är en mjuk saknad istället för en huggande. Det är skönt.


Men trots att det inte var jul igår så känns det ändå bra att det just i år inte var någon. Ett mellanår liksom. Nu har man provat det här också o fått reda på att den riktiga julen finns hemma i slask, några plusgrader, mormors julbord o den x antal år gamla spiran i julgranen. Då vet jag det till nästa år.

Hmm. Spännande. Om jag får lov att var lite patetiskt filosofisk: med tanke på vart det här året har lett mig, var i hela fridens namn kommer jag befinna mig nästa jul? Thailand? Tammerfors? Tidaholm? eller varför inte nåt annat på T när vi väl har börjat...Men jag ser fortfarande fram emot nyår! Tjoho!

O imorgon när hela Tidaholm ligger bakis efter fyranhuset/parken ska jag tillbaka till Teide!

Äntligen Teide!

Julklapp?

Så fick jag då äntligen köra Teide dagen före det som tydligen ska bli julafton, lite hastigt påkommet när lokalguiden var sjuk. Så det var lite mycket att stå i under gårdagskvällen/natten. Hem från kontoret vid halv tio (efter diverse turer till samma hotell, då jag hade fått fel rumsnummer första gången, vilket innebar att jag första gången hamnade hos en väldigt trevlig familj som bjöd in mig o det slutade med att jag visade deras 20nånting gamla söner var de skulle partaja o var de skulle shoppa, varav en av dem gick runt endast iklädd långa shorts o mörk skäggstubb vilket innebar att jag skulle ätit honom med sked om det vore för de lite för stora musklerna - för de finns!), på med servicetelefonen som inte slutade ringa förrän efter tolv, o började igen vid halv fem. Skulle äta, plugga vulkan o mitt i alltihopa skulle Lauris buss till flyget gå halv fyra i morse. Så man måste mys-fjortis-säga-hejdå o va social samtidigt som telefonen ringer o man ska hinna äta.


O pinsamt nog fick jag faktiskt julklapp. Jag hade bestämt att oavsett om han köpte eller inte så skulle jag, om jag inte hunnit nu, ha en klar efter nyår. Så nu ska jag definitvt ha det.

Jag såg allt påsen på väg från hans lägenhet till kinan, men jag liksom tänkte bort den. Men men, då är det till att shoppa igen. (Fan.)


Så då har jag varit på Teide två gånger. O tro det eller ej ni som nyss varit här, men båda gångerna har det varit klarblå himmel och strålande sol. Så lite smått förvirrad har jag då fått besöka Nevada/månen igen. Hoppsan, skulle vi stanna här? Jaha ja då går vi ut! Jag vet att det ska finnas en klippa som ser ut som en björn, men var är den? Ja, här finns inte mycket växter som ni ser, men det ska finnas en liten röd blomma som heter någonting fullkomligt ointressant, nån som ser den?

Screw alla jäkla plantor! Jag hade gjort eget papper o pratade om blodigt guancherkrig istället. Mycket roligare!


Och det var en fredag i mitten av november o jag satt vid samma bord o, tror jag, på exakt samma stol, på fiket uppe vid linbanan. Jag fick ett sms om att de tre obligatoriska dagarna (då man enligt Maria A inte ska höra av sig) sedan den väl kända officiella dejten hade gått, o skulle vi ta en fika. Herregud, nu kallar man honom både pojkvän o får julklapp. Men jag finner tröst i orden som jag fått sagda till mig: "tänk inte. ibland går det bara fort o det finns inget man kan göra åt det"


Jag kunde inte låta bli att på vägen hem berätta för mina kära gäster att det var första gången jag körde turen o det hade varit jättetrevligt o god jul. - Applåd!

O två stycken turkar (en pappa o dotera) kom fram flera gånger under dagen. Första gången ville de bara tala om att jag pratade så bra, så långsamt o så tydligt (jag måste ju! jag hade ju danskar med!), andra gången stack de upp en videokamera under näsan på mig o sa till kameran "här är våran guide idag. hon heter Maria. sötaste tjejen" Eh..ja... Tredje gången tackade de o tackade o tackade för en så trevlig dag. Så trevligt att man kan göra någon så glad genom att göra så lite.


Nu ska jag alltså innan julafton (vilket är om några timmar) köpa mjölk, lite ljus (eftersom vi ska vara här o julmata o julmysa imorrn) o julklapp till min hemliga nisse. Hur ska det egentligen gå till? Han är ju inte ens här...

Men jag trodde att jag hade det hela under kontroll. Om det inte vore för att halva teamet helt plötsligt befinner sig på våran balkong o Åke o Jesse kommer springande om att de ska titta på Dark Knight. De bara ser hur min tunga liksom hänger nere vid knäna o jag har väl inte så mycket val än att gå dit o skämma ut mig med mina rysningar. Helloo beautiful.........


Men vi ska väl avsluta lite glatt såhär kvällen före dagen. Vad ska vi hitta på? Tja, orkar inte riktigt tänka... så vi tar nåt lätt:

- It's a Christmas miracle!

- O god bless us everyone!

Visa fler inlägg