29/9 kl 13.15 kanarisk tid, med sol o trevlig sista utanför fönstret, men är för trött i kroppen o fökyld för att orka ligga vid poolen

Igår var jag i himlen

(gratis) mat (trerätters) o öl o folk som dansade för oss på scenen. O my god. Det var magiskt. Jag var alldeles till mig och blev tårögd efter vartannat nummer. Alla bord fick varsin servitör, vi hade tydligen den snyggaste, fick vi höra efteråt. Han gick upp på scenen o sjöng Cara mia så hela stället gungade. Servitören på grannbordet (påminde på något sätt om Robert Carlyle i Full monty) gick upp o sjöng Ewan McGregors nummer My song ur Moulin Rouge! O dear. Där kom de första tårarna.


Nästa kom när jag ringde hem o grattade broder på födelsedagen o han lät så glad över gitarren. Men ååååå.... vad glad jag blev så då grät vi lite till.


Numren med alla 14 servitörerna var baserade på länder (o det sista var rymden, självklart med Life on Mars, o dear igen). På det första kommer de in som masajer och sjunger Welcome to the jungle. O skadad som jag är ser jag att de använder afrikansk dans - afrosvingarna var med! Och när dom sen är i Amerika istället är det stundtals mer streetinfluerat. Jag blev lite sugen när jag såg att de sprang omkring i Katz-skor...

Vi lärde oss att ljubla högst när "vår" servitör var den som sjöng, och han fick MYCKET dricks. Jag var totalt uppe i det blå.(jag säger bara Garbo!!! här kan Moa oxå jobba om hon vill!!)

Sen hamnade i princip alla på det enda utestället i Bahía, och det blir så mycket roligare när så många är med. Jag gick dit, ställde mig på dansgolvet o lämnde det inte förrän 1½ timme senare, som vanligt. Hoppade dock havsbadet inatt.

Idag har vi haft första hjälpen på en liten badring med ansikte, numera ska man tydligen göra 30 tryck och 2 inblåsningar, bra att veta.


Ikväll blir det till att stanna inne o plugga, har provet imorgon. huuuuäää... lite läskigt, det var väldigt länge sen jag hade ett prov liggande framför mig sådär. Sen blir det ett "end party" på kvällen och man kan slå sig helt plakat, för jag har ju så vitt jag vet en hel ledig dag att sova, ligga i solen och packa innan jag far på torsdag.Jobbet, jag tänker på er.

28/9 kl 17.18 kanarisk tid hemkommen efter en sju timmar lång busstur

Vi hade ett födelsedagsbarn igår

så på kvällen var det pizza o vi var på väg till Playa del Inglés. Jag hade dock bestämt att jag skulle ligga i sängen (eller åtminstone hoppa in i duschen) kl ett, och vi kunde aldrig bestämma oss om vi skulle åka o så, så jag stannade i Bahía, på det enda utestället här.


När vi idag frågade varandra om vi hade kul igår, svarade jag "jadå det hade jag", och Daphne kastade sig vid varje tillfälle fram och var inte sen att inflika:

"Jag säger bara så här. När jag öppnar dörren inatt står Maria där i trosor o linne o med skorna och resten av kläderna i näven. I say no more"

som för att göra det hela mer intressant.

Reaktionen är omedelbar:

"Oj, var det han? Han du brukar prata med, var det han du var med?"

För här nere måste man tydligen ha ätit tårta när man står sandig o med kläderna i näven o knackar på dörren kvart över två på natten.


Var på väg hem lite före tolv, men då kom det fler folk o man hamnade på dansgolvet (såklart). Och där stod jag tills jag kollade på klockan nästa gång. 1.08 o jag hade passerat min deadline. Vad annat var att vänta egentligen??

Sen var vi dock nog på väg hem, men någon föreslog att vi skulle bada. Sagt o gjort, tio pers tar sig ner till en stenig strand o hoppar i havet. O sååå gott det var! Saltvatten! O så lagom varmt det var, liksom svalkande fast det var mitt i natten. O de flesta av oss hade röjt så pass på dansgolvet att vi svetten bara rann (visst låter det härligt!!).

Orkar sen inte ta på så mycket mer än linne, vi går hem, jag knackar på dörren och Daphne öppnar i sovande trollfrisyr med ett "vad har du gjort??"


Så dramatiskt var det.


Idag har vi varit på busstur o pratat i mick. En upplevelse som jag inte minns senast jag var med om. Man fick förbereda ett stycke på ca 2 min att prata, och så gå fram o prata. Det gick hyfsat med min porrfilmsröst faktiskt. Jag fick till mig att jag pratade långsamt o tydligt, och i kombination med att jag slängde in danska ord fattade tom danskarna vad jag sa.

Vi startade kl 10 i förmiddags, åkte in till Las Palmas och sen upp bergen.Vi har varit ovanför molnen idag!!


Det var serpentinvägar så det stod härliga till och de som hade varit ute sent igår mådde inte sådär jättebra. Jag hade dock tänkt till o bara tagit en öl till pizzan och sedan en liten mini whisky (för halsen!!) och mådde som vanligt. Huvudet gick ju dock i ett med allt grönt, högt o små byar vi åkte igenom. Och vad jag minns har jag inte varit inne i Las Palmas förut så det var trevligt att se lite av det. Det syntes tydligt att det hör ihop med Barcelona kan jag säga, med torgen o byggnaderna.


Ikväll ska vi på något som lärarna vill kalla team membership, men vi ska vara finklädda (hur det nu ska gå till) så det handlar alltså inte om att en pers ska ha över fem andra i en båt o får bara ta en i taget, eller hjälpa varandra över repbroar eller nåt sånt. Vi har gissat på Garbo´s, ett ställe i Bahía som tydligen liknar Wallmans - och det skulle vi ju inte ha något emot!!!!

27/9 kl 11.36 kanarisk tid, mulen men skön lång siesta

Snälla bli inte arga på mig!

Igår pratade jag med Mark igen om hur det skulle fungera praktiskt om jag ville hem emellan. Jag frågade flera flera gånger om det inte var till bekymmer för dem, men det var det inte. Jag frågade när jag behövde lämna besked, han sa nu med en gång så jag bestämde då med en gång att jag kommer hem emellan.

Inte så att jag egentligen vill hem (missförstå mig rätt!!) utan det är mest av praktiska skäl. Införskaffa skor och trådlöst internet, mindre praktiskt med sovplats hemma, men jag skryter ju med att jag är flexibel så det får man väl se till o va.

Mark sa idag att min flygbiljett var bokad 2 okt (vet än inte till var) och att nästa tillbaka var bokad runt 1 nov. Några veckor hemma står ni väl ut med mig, va?

(kommer dock se till att jag inte direkt är vid mina sinnens fulla bruk dagen efter det, även om jag inte gör det här eller i Nottingham)

Jag vet att jag är sugen på detta och att det inte är så att jag kommer bli hemma. Jag kommer sitta i soffan och förhoppningsvis mysa lite med två katter (eller åtminstone en) i en eller två dar, sen kommer jag vilja tillbaka, så det ska nog bli bra.


Idag har vi blivit filmade, gruppvis under ett föredrag. Eftersom min röst låter som den hör hemma i Fäbojäntan o jag har fått nån rethosta på det, trodde jag att jag skulle tappa rösten totalt, men det gick. Det kom iaf ljud ur munnen på mig. Alla grupper fick länder tilldelade sig och vi skulle sedan prata om detta landet ca 2 min var (vilket innebar att vi 6 i min grupp hade totalt 12 min). Det var inte så viktigt vad vi sa, visste vi inget om landet kunde vi hitta på. Gruppen som hade Bulgarien pratade t.ex. om ett sjunket svenskt skepp som låg ute i Svarta havet, och att man - om man dök - kunde träffa på en sillhaj som livnärde sig på vatten.


Vi fick Thailand och vi pratade om vårt koncept som var fågel-fisk-mittemellan. Vi började med en luftballongsfärd (fågel), dykning (fisk) och en matlagningskurs, besök i templen och en match elefantpolo. Jag pratade om templen och vi hade inte alltför lång tid på oss att förbereda (eller ja, bara typ hela kvällen o natten) så jag skrev först något jag trodde eventuellt kunde stämma o kollade sen om det var sant, typ. Och fyllde i lite här o var, som att templets klocka ringer fyra på morgonen och att det heter wat på det egna språket (vilket jag egentligen visste om jag tänker efter). Där var jag lite tacksam för det konstiga flytet jag har med texter. Första gången gruppen skulle samlas o vi skulle ha kollat upp lite om vad vi skulle prata om kom jag med en i princip färdig text medan de flesta andra hade stödord eller lite fakta. Men lite ska man väl få gratis emellanåt... :-)


Ska nu ut i den ljumma luften vid poolen en stund ;-)

Visa fler inlägg