Så vältränad man kommer va i augusti!

45 min på cykel enkel väg

o så en eller två gången i veckan. Är det den grundkonditionen som man upprätthöll i Linköping som man är på väg att få här? Försöker ta cykel överallt. Har ännu bara tagit buss till Larnaca o Nicosia (kanske hade varit lite väl optimistiskt att försöka cykla dit), men den dagen kommer säkert när man börjar ta bussen lik förbannat. Tur att de inte är så väl utbyggda som på Teneriffa. Då hade det varit betydligt fler bussturer.

Men gym vägrar man ju som vanligt, så cykeln är väl en bra början.


Jag var i Protaras första gången denna veckan. Cyklade ena hållet tisdag kväll o tillbaka på torsdag morgon. Faktiskt trevligt med en cykeltur sådär på morgonen, o det kändes som om det gick snabbare på hemvägen än på ditvägen, samtidigt som det var två mördarbackar på hemvägen. O utsikten kunde ju vara värre. Ett turkosblått Medelhavet konstant på vänster sida är ju inte helt fel. (Ja, på ditvägen var det mörkt så det blev inget hav på höger sida...)

På första skylten stod det 12km o när jag kände första gången att nu får det väl ändå va bra snart, stod det på nästa skylt 5 km. 5! Jag hade knappt kommit hälften o hoppades att jag hade typ 1 kvar. Men hemvägen gick som sagt snabbare av nån anledning.


O dit måste jag ju fler gånger! Jo, det är klart man ska, men av fler anledningar. Det är ju urmysigt där! Jag gillar gågatan. Vi skulle ta nåt litet o äta på eftermiddagen o blev fast i ett regnväder på en restaurang i tre timmar. Värre ställe o va fast på finns ju, men det blev liksom dessert o grejer o det ska ju hållas i pengarna här är det tänkt...

Men då har man alltså varit här under 4 av de totalt 20 regndagar som ska genomlidas årligen på Cypern. Men det är klart, vi fick höra att det var den kallaste vintern på Teneriffa (typ nånsin?) så det kan väl bli den regnigaste på Cypern nu då.


Men det är svaligt o skönt på kvällarna. När Lauri cyklade hit en kväll kom han i jacka, handskar o mössa, o jag kunde ju då inte förstå varför han sa att "klä dig varmt" när jag skulle iväg. Det var ju hur gott som helst. O tom på morgonen halv åtta!


PS 1: en annan anledning att åka tillbaka till Protaras - man blir bortskämd o omhändertagen
Detta är vad man vaknar till:


PS 2: Lauri har en PeterJöback-mössa!


PS 3: jag kör vänstertrafik! än så länge utan att hamna på mystiska återvändsgator ute på två meter breda strandpromenader, men nog undrade jag vad det uppgraderades till första gången jag satte mig bakom ratten. jag menar, om jag första gången på Teneriffa sa "my mom's gonna kill me", vad säger man då om vänstertrafik? men som sagt, än så länge lever vi!

Teneriffa vs. Cypern

Skillnaden mellan den förra sorten o den här:


Tidigare kunde en dag se ut så här:

kl. 7.30: börjar släpa sig ur sängen, eftersom man är så glad i att sova på morgonen för att samlas vid bilarna kl 8.

kl. 8.40: bil till hotellet för service o vi är tidiga så vi kan äta frukost. Lime-yoghurt!!

kl. 11: tillbaka till kontoret för att fylla i utflyktspapper o faxa o skriva vad som behövs tittas på för nästa person som ska till hotellet.

kl. 13 (förhoppningsvis, dock ej måndagar, då kan klockan bli 14.30): tillbaka för siesta, kokar nudlar o äter hälften för att man är snål (rättning: ekonomisk) o vill spara hälften till dagen efter.

kl. 16: tillbaka till samling vid bilarna för att ta en ny runda på samma hotell, eller fixa med något annat på kontoret.

kl. 20: bilarna börjar gå tillbaka hem.

O så var det inte mer med det.


Igår såg dagen ut så här:

kl. 7.00: kravlar ur sängen.

kl. 7.52: cykeln passerar den grå C2:an KUK 534.

kl. 8.05: plockar ihop hotellfrukost som vi går ner i källaren o äter.

kl. 8.26: iklär mig en stor vit ullig dräkt med tillhörande gigantiskt huvud o vinkar åt barnen o andra intresserade i matsalen.

kl. 9.15: tar någon liten ytterligare frukt från frukosten.

kl. 9.45: annonserar i högtalarsystemet att vi ska spela boule.

kl. 10.00: spelar boule.

kl. 10.45: annonserar i högtalarsystemet att vi ska spela fotboll.

kl. 11.00: spelar fotboll.

kl. 12.10: hemåt för att snåläta pasta, o att därefter gå upp o sola på taket.

kl. 14.45: cykeln på väg igen mot After Beach.

kl. 15.25: annonserar i högtalarsystemet att vi ska ha After Beach med våfflor o limbo, varpå vi dansar temadans.

kl. 16.15: veckomöte

kl. 18.25: hotellservice en sista halvtimme.

kl. 19.15 trampar hem på cykeln


O än så länge är det jag mest saknar från Teneriffa (förutom att lägenherna låg 30 sekunder ifrån varandra) bergen. Ffa när det mot slutet började bli så grönt på sluttningarna över Torviscas.

Allmänna funderingar från Medelhavet

Om:

Rutiner

Bilarna här är oftast små, fast det finns fler större än i Las Américas. Där var ju V70:n utanför lägenheterna det största man såg, men här finns ganska gott om pick-upar. Jag försöker lista ut varför de har både två bokstäver o tre siffror, tre bokstäver o tre siffror, röda nummerplåtar, gröna, gula eller vita. Varje morgon på väg till Callisto åker jag t.ex. förbi en liten C2:a vid namn KUK 534 (gul nummerplåt).


Litteratur/kvinnokroppar
Citat sid 199, Dödergök, Wennstam:

"Kan han hjälpa att han inte tycker det är så läckert med den där valken som hänger över kanten på hennes brallor som en överjäst muffins?"

Tvålkopp heter det! Fast muffins var ju också lite gulligt...

Visa fler inlägg