Behändig julklapp

Vi använder våra julklappar iaf!
Förra året hade Lauri o Lundvik en tavla i deras lägenhet. På den blev det en massa "kan du plocka ur din tvätt ur tvättmaskinen" o såna saker, o vi sa vid nåt tillfälle redan i somras att ska vi bo ihop måste vi ha en sån där tavla igen - dock inte för att påminna varandra om disk eller tvätt...

Så bara för att va rolig köpte jag en sådan som julklapp o den har redan använts! Till just det som den var avsedd för, typ... (bara för att göra det klart: det är inte så här vi pratar med varandra, det är SKÄMT! ifall det var oklart, msn vill ju inte bli mer fjortisstämplad än man redan är...)

PS. Mamma, han var kortare än vad jag trodde...

Dags för riktig jul snart?

Å andra sidan känns det lite passsande att det är så här.
Det känns inte som jul alls, men det kanske är ok ändå. Det var ju t.ex. första julen vi firade ihop o det var kanske smidigast att den var så här på ett helt annat sätt. Vem vet hur vi hade kunnat fira annars? I vilket land liksom? Nu fick vi ju iaf fira jul ihop.
Men det känns som om att ska jag göra en vintersäsong till så vill jag nästa kolla före jag tackar ja, om man kan få bekräftat att man kan va hemma över jul. Jag känner att jag är redo för en riktig jul igen.

Men igår fick man ju göra det bästa av situationen o köpte hem en kineslåda att dela på så att vi kunde snapsa lite. Vi skulle bägge på våra respektive middagar kl 18, men det var bra länge att gå utan mat tills dess. Så vi åt kinamat på julaftonseftermiddagen, drack snaps o öppnade julklapparna.Man hade ju fått pinsamt många så det var bara att riva papper o riva papper o så lite till.Lauri hade införskaffat min julklapp i Sverige - Flickan som lekte med elden-DVD! Jag hade införskaffat hans här. Jag är egentligen en mysig o kramig person, men just med paket försöker jag lägga ner den delen, så jag hade letat efter roliga julklappar istället. Människan har nämligen en lista där han skriver upp kul saker han kommer på att han vill ha på t-shirtar. Som "Vote for Pedro" eller "I do all my own stunts", o tio till varav hälften är på finska. O hör o häpna - jag har hittat en av dem! Han blir jätteglad för "I do all my own stunts" o har den sedan på sig hela kvällen. Folk måste tycka att vi är bra konstiga...

Jag tror jag av nån anledning blev gladast för Studentkokboken. Mest för att det var så oväntat. Jag tror jag hade tänkt mig att det var nån slags kul "det var en svensk, en finsk o Bellman-historia", men det här var så oväntat. Har dock nu redan Kallentoft nedanför sängen, redo att kasta mig över den, o East Side Stories spelas just nu på datorn.

O så den intressanta julklappen. Jag var övertygad om att det var badkulor eller skum eller svamp eller nåt badaktigt. O så rimmet att man kan ha mysigt själv eller med andra. Jag tyckte det passade. Men så när man börjar öppna, o det första man ser är en limegrön pinne...

                             

o förvirringen lättar ju inte direkt när mer papper försvinner...

                                                                    

"Is it something för the kitchen?", frågar Lauri vid det här laget, o jag tycker mest att det ser ut att göra ont...

Haha, men den där hårbottensmassören var ju riktigt skön! Kommer nog få kramp i armen både en o två gånger om man är uttråkad.

Så var det middag o herregud så det var dukat o fint!Tre sorters skinka, kalla o varma köttbullar o prinskorvar, lax, tre sorters sill, potatis... kära nån vad man åt. O drack mycket vin... Det fanns två bord till med upplagd mat...
Vi lekte klappleken med tärningar där den som får en sexa får ta/sno paket från golvet eller från varandra. Skitkul, o snabbt gick det. Vi körde samma förra året o folk blir helt uppspelta. Jag landade med ett set plasttallrikar o servetter, två små portmonnäer o ett par solglasögon med palmer på. :-)

Folk gick sedan vidare ut på stan, men jag som helt sätter mig emot sådant på julafton, hjälpte istället till med lite städning hos Daphne, gick vidare till puben där Jesse, Tiina o Lauri satt, o så gick vi hem runt klockan ett. Nöjda med julafton tror jag. Så nöjda som man kan vara när man inte kan få en vanlig jul iaf.
Men på min middag hade vi t.o.m julgran!

                       

O Sara, det som sedan hände var följande:
Jag vet inte riktigt när vi började med det, men vid något tillfälle började vi slå på film när vi ska sova. Bara nåt som går i bakgrunden o som man kan så väl att man inte tittar, man bara lyssnar. I vårt fall är det Forgetting Sarah Marshall. Vi hade båda druckit mycket vin, men nog fått snetändning av det o ingen var särskilt full, bara väldigt väldigt trött.
Så Sarah Marshall går på o för den som har sett filmen är det sista jag hör "We don't hang out in places like this" o det har gått ca sju minuter av filmen. O inte blev det bättre på morgonen eftersom jag bara sover o sover o går upp samtidigt som Lauri ska till flygplatsen. Då har han läst i en timme eller två o jag har sovit i nästan tolv timmar. Men är man ledig så är man ju.
Får ta igen detta en annan gång, det lovar jag! Julen är ju inte slut än... ;-)
Visa fler inlägg