Teamdag med lyx

Det såg kul ut på stranden
Det var kubbspel o britterna o tyskarna stod bredvid med tefatsögon o undrade väl vad det var för konstigt som pågick. Vi började teamdagen på stranden där vi skulle socialisera, men det slutade på nåt sätt med att vi tog en gemensam power nap allihopa. Somnade i solen, nersaltad efter årets första dopp i havet (o det är jätteskönt i vattnet! t.om. morfar har badat!), vaknade en gång av att Daphne häver sig över hela mig o man blir nersaltad en gång till, men sen somnade jag igen.

Sen var det SPA på Marylanza igen (mamma, det stället är det...). Likadant som förra året med spring runt i bassängerna, duscharna o saunor. Ner i en 10 grader varm bassäng o så upp o istället ner i 34 grader, coolt. In till turkiskt bad o så romanskt, vilket jag behöver träna mig på inför en semester i Finland. Jag klarar typ 1,5 minut i den där jäkla fukten. Det skönaste är ju att gå ut därifrån!

Hoppade ner i saltvattenspoolen också, där de har hävt i en massa salt så att man flyter o så lyser det stämningsfullt i taket. Synd att skivan hade hakat upp sig, det pajade stämningen lite.

Självklart måste man också iklä sig en lyxig badmössa så att man inte ska flôta ner allt vatten, men det kom ju vatten i den iaf, så jag fattar inte riktigt vitsen, men man blir ju söt iaf.

O så var det mingelmiddag efteråt, med serranoskinka (där halva grisen låg kvar på bordet med klövar o allt), kräftor, ostar, chokladfontänen o - herregud - lax o frukt. Jag vet inte hur många laxskivor jag åt. Gravad. O jag vet inte hur många grillspett med jordgubbe, jordgubbe, kiwi, jordgubbe jag åt. Herregud vad länge sen det var jag åt kiwi. O jordgubbar.
Namnamnamnam.

Första besöket är här!

Jag sprang fram och tillbaka på flygplatsen i söndags
men jag missade dem. Kollade först tidigt på flyget, men de hade inte kommit. Niklas kom o stod vid samma utgång så jag sa till honom att kommer det några som pratar lika illa som jag fast värre, o tittar lite konstigt o säger namnet Maria högt, säg att jag kommer om två minuter. Men jag missade dem iaf.
Jag hade tänkt det så bra! Det Göteborgsflyget landar nästan tre kvart före vårt första så jag tänkte att jag skulle kunna stå o vänta, dessutom var våra första bussar klara. Men så var det ju sent o landade samtidigt som tre av våra flyg.
O bussansvariga petit moi sprang runt ute på parkeringen istället. Fasen.

Så det blev en sväng till Cristianos på kvällen istället. Med HUSHÅLLSOST! Morfar satt nästan o sov så jag drog mig ganska snart. De hade ju varit uppe sen typ ett eller två eller nåt sånt. Jag hade ju bara varit uppe sen fyra för morgonbussarna, så jag ska väl inte klaga... :)

Kommer just nu därifrån o har blivit bjuden på middag o har som vanligt dåligt samvete. Men jag tackar artigt o tar emot o hoppas bara att alla vet hur tacksam jag är för allt jag får.


Har nu fått internet i lägenheten o får väl se hur pass det funkar. Bor man med en karl så får man väl inte så mycket tillgång... vad de nu gör på internet hela dagarna när man inte får ladda ner CSI... Behöver nu iaf förhoppningsvis inte ta mig ner till cafét runt hörnet för att kolla banken.

Imorgon är det TEAM-dag med stranddag, spa o middag!

Konsert i Santa Cruz

Spanjorer är bra märkliga
En sommarturné i Sverige med ett eller två förband kanske börjar vid sju o är slut vid elva-halv tolv? En längre konsert med sammanhängande uppträden av olika band skulle jag tippa på kanske är max tre timmar. Vad gör då spanjorer?
Som har siesta o börjar leva klockan fem om eftermiddagen o går ut o äter klockan tio? Eller ja, det är de o vi guider om vi inte kommer hem från jobbet i tid...

Svar: De bestämmer sig för att starta en lång konsert kl 22.00 (vilket visserligen var bra på så sätt att vi hann dit utan att stressa från jobbet) o låta den hålla på i trettiosju timmar. Inte riktigt, men fem.
Vid ett-tiden somnade jag nästan sittandes ute bland marijuanaluktande, spyende/hånglande trettonåringar o när klockan var två sa vi att vi åker kl tre oavsett om det var slut eller inte.
Så vi åkte innan det var slut.
Lustiga spanjorer.

Det var alltså vi som hade sålt bäst respektive visste mest om Teneriffa respektive är destinationschef eller dennes högra hand som skulle på Cuarenta konsert i Santa Cruz. Cuarenta är alltså en väldigt bra spansk radiokanal o de hade samlat ihop artister till årets konsert på Tenerifa (åtminstone tror jag att det var det som det var fråga om). Vi tog oss dit, drack lite öl o lyssnade på de första banden. Jag hade ingen aning om vem eller vilka jag tittade på men det var bra. Spansk lättlyssnad musik. Som Gyllene Tider eller Winnerbäck eller 80-tals-Madonna på spanska. Inte mig emot. Lovely.
Tills det kom ett lokalt boyband som hela hallen exploderade av. Det blev släpigt o skrikigt och vi gick ut o drack mer öl.

Där ute fann vi snart att vi typ var äldst i hallen o jag kände mig som om jag var på disco i sexan. Förutom att det luktade marijuana o att folk spydde sig mer medvetslösa. Dessutom hade de poliser som gick inne på toaletterna o försökte kolla så att ingen gjorde nåt olagligt o sjukvårdarna hade en lustig nånting som närmast kan liknas vid en duschstol, som de lyfte upp avsvimmade på o körde dem bort från folksamlingarna. Smart. Eller inte.
I vart fall intressant.

Början var bra. Mitten var bra (Nena Daconte!) o slutet var bra. Själva avslutningen som sådan var lite tveksam när något går upp på scenen o säger nåt på spanska o sedan går över till engelska. Vilket spanjorerna här inte alls är bra på. De hade inte en aning om vad hon sa kan jag garantera. Hon hade en skandinavisk engelska o sa dessutom Teneriffa på nästan ren svenska. Det står alltså en svensk person där uppe o vi har inte ena aning om vem det är. Jag föreslår Elin Lanto, men det tror inte Christian. Hon sjöng iaf nånting som jag har hört förut o går nåt i stil med Pick me up eller Bring me up eller nåt sånt... säger den moderna som hänger med i allt nytt som händer här i världen (har t.ex. fortfarande inte förstått vem den här Dawit Isaak är, så pass insatt är hon i omvärlden).

Men strax före det exploderade ju hallen igen. O nånting som först påminner om Pelle Almqvist kommer ut på scenen. Jag inser att jag tycker att de låter väldigt mycket som El Canto de Loco o känner igen en av låtarna. Jag tror att jag helt plötsligt stod o lyssnade på det som Lauri sjungit på karaoke kvällen före...
Men vilka de än var så var de vansinnigt bra!Men sen var klockan tre o vi började dra oss. Vi fick höra det sista av konserten i bilen. Tur att man var halvdagsledig på söndagen. Annars hade ju morgontransfern börjat innan vi ens var hemma strax efter fyra.
Visa fler inlägg