Flytta aldrig hit!

Jag träffade en trevlig människa på Örebro flygplats den 14:e
Hon bodde och jobbade på Cypern, med man o barn o hela kitet. Hon pratade om att det var så bra på Cypern, man kände sig så trygg och det var ingen kriminalitet. Jag sa att ja, det är ju ett bra ställe o åka till om man är ute efter värme o bra bad..... Men hon höll med mig om att guidehuset var totalt felplacerat.

Men men. Jag höll med henne om kriminaliteten eftersom det jag har hört rör fulla personer som dragit med sig Björn Borg-badbyxor från balkongerna, inte väskryckare inne i centrum.
Tji fick jag.

Satt häromkvällen på polisstationen med tre andra guider. De hade suttit där i flera timmar o försökt hjälpa en kvinna som råkat ut för ett mordförsök.
Av sin man.
Som hon gift sig med en vecka tidigare.

Vi som satt där var från Sverige, Norge o Danmark o vi var alla överens om att hade det varit hemma hade det varit rena köret med polis, psykakut, psykolog, umgängesförbud o vad det nu finns för fina ord när en sjuk man försöker ha ihjäl sin fru.
Bevisen fanns. Färska strypmärken på hennes hals, papper på medicin för schizofreni för honom, samt det faktum att hade faktiskt hade barn med Maria Magdalena. Man tycker att det borde räcka för att han ska dras så långt bort från henne som möjligt. Det hade ju räckt i Skandinavien.

Men inte i detta intressanta land. Där pratar först polisen själv med den halvstrypta frun, andra poliser sitter o rökar o småpratar med halvmördaren o där utanför står vi. Chockade. Va fan är det frågan om? Vi fattar inte hur den hjärnan ser ut som ska handla efter "lagen" o gör på detta viset.

O värre blir det när mannen helt plötsligt kommer in o ska sitta ner med frun o de ska "prata ut". Polisen tycker att de ska börja prata istället. Prata med varandra innan ni kommer hit, nästa gång.
Ursäkta???
För det första - nästa gång? Ska han alltså försöka igen?
För det andra - NÄR menar de att de ska prata? när han sitter grensle o ska driva djävulen ur henne (för det var ju bara det han försökte göra!) genom att strypa henne igen?

Vi fattar inte. Så hjälplös man känner sig. O så synd jag tyckte om de som hade suttit där i flera timmar o så får man inte ut något av det.
Så mannen o frun åkte tillbaka till hotellet o så var det inget mer med det. Har inget hört från dem sen dess. Vilket ju antingen kan betyda att han fått ett knäpp igen o lyckats, eller att det är lungt. Man vet ju liksom inte säkert.

Jag skulle aldrig bosätta mig i ett land där jag inte kan få hjälp om något händer. Om jag nästan blir ihjälslagen, ringer polisen o inte kan få hjälp, utan de bara tycker att jag ska "prata lite" med mördaren först nästa gång. Vad gör jag då? Eller för all del om jag blir sjuk o gör något mot någon annan. Som om jag inte föraktade stället nog. Nu finns ju liksom inga anledningar kvar till att ens försöka gilla det. Jag blir ju bara motbevisad hela tiden...******************************************************


Men men. Ska vi vara lite muntra också?
- Det är svalare än förut.
- Det prelimenära datumet för vidareflyttning är 11 oktober.

Oförbätterliga Agia Napa

Jag var ute i sån vansinnig tid så det var ju inte sant.
Satt med förväntansfulla nyblivna turister på Örebro flygplats och det var högljutt. Men det var barntjut o det är ju ändå på nåt sätt mer ok än fylleskrik. Framförallt klockan fyra på eftermiddagen.
O det kändes att det var något annorlunda denna gången. Det var lungt o litet eller gammalt på planet. O vuxet. Jag satt med 300 av de 1000 sidorna i "äventyrsromanen" från 1989 (som för övrigt stinker mansgris) o mp3-presenten o behövde bara sköta mig själv, kanske nån gång då o då säga nåt trevligt till damerna från Mariestad bredvid.

Smart förresten att översätta fel i bruksanvisningen för denna lilla apparat. Lat som man är går man direkt på den svenska o läser där att de rekommenderar starkt att man inte laddar mindre än 6 timmar eftersom det kan skada batteriet. Ok, duktiga jag har den laddandes från halv tolv på kvällen till tio på morgonen. Men batterinivån sjunker oroväckande snabbt så jag slår upp det hela igen när jag packar upp. På danska o engelska.
Mycket riktigt. Vi rekommenderar starkt att du inte laddar MER än 6 timmar eftersom detta kan skada batteriet. Bingo. Det första jag gör är alltså att jag läser bruksanvisningen o pajar batteriet.
Men det höll från Skövde till Agia Napa iaf, o det var ju syftet igår.
Ska försöka behandla det som de vill i Danmark o England istället så ska vi se om det gör nån skillnad.

Kom alltså till Agia Napa med en lite bättre känsla än förra gången, barnfamiljer o äldre som förhoppningsvis kan ta hand om sig själva. Det värsta jag hittade var väl par som var lite yngre o åkte ihop. O vad har hänt under tiden som jag varit borta?
Någon har för det första hoppat runt på tredje plans balkonger. Alltså hoppat från taket o ner på dem, o där uppe sover de med öppna balkongdörrar.
Någon har för det andra när de ändå var uppe på taket passar på att skita ner. Alltså skita ner. O torka sig med en blå service-tröja efteråt.

Så bara för att istället för "bira bira bira" på bussen från flyget var det "titta mamma, där ska jag åka rutchkana", betyder det alltså inte att man kan slappna av för det. Vad är det för ett jävla råtthål dom har satt oss i?

Skulle ju också vara ledig idag, dvs åka direkt till Protaras när man vaknade. Men inte det. Det var jobb istället. HELA dagen. Plus en servicetelefon ikväll så man kan inte åka då heller. O den lediga dagen var inte ens bytt mot samma som Lauris. Så denna veckan har vi ett totalt uppfuckat schema. Varmt Välkommen tillbaka till mig.

Tur att man förhoppningsvis inte behöver stanna här så länge till.

20-årsfest

Vad förmånligt egentligen.
Att få ha växt upp med dessa runt sig. Inte så att de har varit närmast mig, men de har varit där. Tryckare på broders vad - 10-årskalas? Furudal. Lite lulliga på 4anhuset, men o så söta.
O vad annat än gullig är Johansen när han kommer o viskar till födelsedagsbarnet så fort han har sett bordsplaceringen: "Vad håller du på med? Jag kan ju inte sitta mittemot Maria, jag kommer ju börja stöta på henne efter ett tag!"

Men Mirja o mamma är väldigt duktiga!Se bara!
Alla fick sina lappar med uppdrag o jag misslyckades totalt, pssst, säg inte det till broder! Fast han märkte det väl redan. Jag skulle gå runt stolen ett par gånger o jag kunde inte ens göra det. Pontus däremot höll ett väldigt fint tal, som jag först inte fattade var hans uppdrag. Summan av talet var väl att broder var en trogen vän, talmannen själv hade mycket pengar o han scorade dessutom hela tiden. Vilket var vad uppdraget gick ut på.
Akta fåren på Nya Zeeland bara!
O det var nästan så att ögonen tårades när också 20-åriga pojkar spelar Stad i ljus o skrålar med så rutorna dallrar. Fast de missade höjningen ("ger - GEER mig...", attans.

Broder behöver heller inte vara orolig för att någon skulle ta illa upp när ytterligare ett uppdrag utförs. Aldrig har jag sett Guldet blev till sand utföras med sådan glöd o sådan känsla! Det är inte utan att man undrar hur snabbt de drack för att lyckas utföra detta redan klockan halv nio på kvällen...

Jag gick hem vid ett tror jag o de hade varit uppe o städar kl 8 på morgonen. När de kom hem vet jag inte, men nog låg broder lite lagom utslagen under täcket när de kom tillbaka vid halv elva...
Minnet från halv elva o framåt var tydligen också begränsat, men vadå? Man fyller ju bara 20 en gång. O alla behöver ju inte sitta hemma o få silverfat o kaffekoppar i present, som en annan gjorde.

Inget illa ment, jag önskade mig ju de där kaffekopparna.


Grattis till bolaget, favvobroder!

Visa fler inlägg