I vinter ska jag inte hem

Vi har nu fått klart att det är någon annanstans vi ska bo i vinter.
Något jag givetvis var emot från första början. En del av att åka tillbaka till Teneriffa är ju att man kommer hem. O jag som redan har bestämt vad jag ska äta på Clásico o dricka på In&Out. Nu kommer det ligga på andra sidan stan.
Våra nya lägenheter ligger nämligen i Cristianos o det sägs att det är villas med pooler. Första gången jag kom dit o jobbade drog jag mig mer åt Cristianos, men nu har man bott in sig i andra änden med bion, puben, Mercadona o restaurangerna längs strandpromenaden. Nu är det inte längre gångavstånd till saker eftersom det tydligen är i bortre änden av byn (typ det första hotellet vi bodde på 2007). Det kommer väl kännas mer som ett bostadsområde, vilket jag tror att jag gillar, men vilken pub ska nu va The Pub o var ska vi ha transferlunch på söndagarna om inte på Clásico?

Dessutom ska vi bo 3-4 personer i varje villa. O jag är femton år igen o vill inte att nånting ska ändras.
Jag försöker tänka att då har man närmare till gränderna i Cristianos, närmare till kinesaffären, Las Vistas, söndagsmarknaden o kanelbullarna i svenska kyrkan. För att inte tala om besöken som kommer o allt som oftast bor i Cristianos. Jag försöker tänka på hur kul vi hade den första tiden vi bodde 3 stycken på Fogdegatan i Linköping o hur ledsen jag var när Anders skulle flytta ut.

Men jag svänger snabbt tillbaka till det andra. Jag tänker att så bra som vi bodde förra året, så bra kommer vi aldrig att få bo igen, o att jag kommer få börja ha kläder på mig i mitt hem igen. Jag menar, vem kan man råka ut för? Lauri föreslog att om det var ett annat par som ska dit kan vi be att få dela villa vi fyra, men det tycks finnas väldigt få par här på utlandssektionen som det inte är nåt drama kring, o jag skulle inte palla med att bo med det. Det räcker gott att jobba med det.

Lauri försöker såklart muntra upp o se positiva saker med det, men vi har redan börjat diskutera hur bilarna måste köras o om vi ska ha cyklar o var vi kan ha service. Han är nog inte helt nöjd med det heller.
Dessutom har han slängt ur sig att "ska vi ta tjänstledigt nästa sommar o åka ut o resa istället?". Tror att han också har insett att kommer jag inte hem till Oro Verde på vintrarna så har jag inte så mycket att göra i den här blå världen. Samtidigt som jag aldrig skulle be honom att sluta med nånting han vill göra bara för att jag inte längre känner för det. Vilket han också vet.

Så till vintern ska jag alltså inte hem. Jag ska till en villa med pool o främmande personer som man ska dela kylskåp med, i Los Cristianos.

...................................................................

Oro Verde - jag saknar dig redan! jag saknade dig redan i april!

Vuxna människor

Jag har börjat sakna vuxna människor mer o mer det senaste.
Vuxna konversationer där barn har vunnit pingistävlingar eller taket ska läggas om eller det funderas på om man ska skaffa hund eller köpa hus. Det här livet är gymnasiet en gång till. Eller kanske som gymnasiet kan va, inte vet jag. Mitt var inte så här, men jag vill tro att en del är sådana. Eller för den delen om man läser på universitet. I vart fall om man pluggar sjuksköterska eller teknisk.
O jag har redan gjort det. Jag har både gått gymnasiet och universitetet o jag skiter fullständigt i vem som blev fullast eller vem som sov i vilken lägenhet ihop med vem inatt. Visst ett par gånger per säsong kan det va kul o bara släppa allt o ge sig in i det där yrandet med blåbärsshots också, men för det mesta är jag numera bara fruktansvärt trött på att höra om alla som får krypa hem, är otrogna, gör slut o sen är ihop igen, inte får svar på sina sms, har slut på pengar efter att ha druckit upp dem på bargatan, eller vad det nu kan va.

Då känns det skönt att kunna stänga in sig i aircondition o diskutera viktiga frågor som huruvida vi en ensamma i universum, hur vi ska göra med bilscheman i vinter eller hur vi ska lägga fram frågan om religion för våra barn.
Det skrämmande är att vi tycker så lika om så mycket. Kan inte bestämma mig för om det är bra eller dåligt. Inte för att det är väldigt viktigt för mig att båda ska tro eller inte tro på aliens, men det är klart att det underlättar att man inte kommer behöva ta diskussionen huruvida man ska döpa sina barn eller inte.

Men mitt bland alla spyor o otrohet är det skönt att det finns en värld där vuxna ensamvargar kan mysa ihop o där förlovningar blir offentliga :-)PUSS O KAAM O GAATTISS!

Produktiv dag

Eller ja...
det beror ju på vad man menar med produktiv.
Menar man att fröknarna Bergström x 2 möts utanför lägenheterna kl 9 på lediga dagen för att gå o äta frukost på ett hotell o sedan ta en lånad bil från kontoret o tillsammans med vårt danska yrväder åka ut till Kallitheas källor (dykvattnet!) för att ligga på en solstol hela dagen o läsa nästan 200 sidor av en i övrigt ganska tråkig o märklig bok - så javisst.
Då har det varit en produktiv dag.

Solen stekte o det fläktade lite gott, men jag klarade bara nån timme i solen, om man inte räknar simturerna, så övriga tiden hade jag ett eget parasoll o låg där med en ny Anna Gavalda i skuggan. Inte för att det hjälpte nämnvärt. 15 i solskyddsfaktor var inte nog i skuggan o man ser just nu efter hemkost ut som en paint-by-number.
Men men. Det är skönt i vattnet, man kom framåt i boken o det var en trevlig ledig dag i trevligt sällskap.

Nästa vecka, eller när det nu blir, ska jag o Lauri försöka ha lediga dagar samtidigt så att vi kan ta en hotellövernattning nånstans på Rhodos är tanken :)
Visa fler inlägg