Vår i Finland

13 grader vid Pirkkala flygplats
sa kapten innan vi landade, o det kunde nog stämma. Jag hade väntat mig att få plocka upp vantar o mössa direkt, men än så länge ligger de kvar i väskan. Det är skön temperatur som hemma, fast inte lika grönt än. Det var tom lite is på sjön såg jag uppifrån.
Jag delade då ett litet propellerplan över Östersjön med finska kostymnissar o en hoper italienska älder herrar som var oerhört fascinerade av flygturen o hade kamerorna uppe mest hela tiden.
Men det var en kort flygtur på låg höjd (verkade det som) o te fick man på vägen också!
Nu ska vi dra oss ut mot Turku i en Alfa Romeo, för vappu-firande i helgen :-)

Jag + VC = ?

Resultat av att besöka vårdcentralen 1 gång per år:
Jag hamnar på sjukgymnastiken istället. Har inte mödravården alltid legat borta till vänster?
När min journal har öppnats utbrists "Ja! Det är ju du! Vad bra, du är fortfarande ute o reser? Har du fortfarande fast förhållande? Det är starkt när man jobbar så!"
Ja, det finns de som tycker det. Jag tycker inte att det är alls svårt...

Det hela går på 5 minuter o jag är frisk även om blodtrycket är lite lågt. Men det blir väl så när man inte ätit frukost regelbundet på tre år.

Vidare till apoteket o receptavdelningen, där jag också befinner mig 1 gång per år:
Jag har ju inget papper, hur ska de veta vad jag ska ha? Aha, körkort.
Finns det inne då? Som vanligt inte. Jag får komma tillbaka nästa vecka.

Men det var en skön promenad i vårvädret. O jag var tom på ICA o köpte grejer till att göra kladdkaka, som jag fick ett infall av. Bara för att komma hem o inse att det inte finns formar.
Jag vill ha ett eget kök där jag vet vad som finns! O med eget menar jag ett som inte byts ut varje halvår!

Tillbaka-längtan

Det känns inte denna gången.
Inte än iaf. Normalt sett borde jag börja ha ångest för att lämna stället eller i vart fall kommer det så snart jag har checkat in. Eller möjligen när jag ser ön bakom mig från flygplansfönstret.
Nu är det riktigt långt borta denna gången. Visst säger man "vi ses i oktober" o visst antar man lite att det är så det ska va, men denna gången är jag inte helt säker. Det kommer antagligen kännas konstigt om man befinner sig nån annanstans, men risken har aldrig varit så överhängande som nu.
NU skulle den första stora söndagen varit. NU skulle den första snön kommit på Teide. NU skulle det varit Lucia i katolska kyrkan...
Tankarna kommer säkert om man inte är här.

Nu är det i vart fall en natt kvar i lägenheten o imorgon är det incheckning till Landvetter. Egentligen skulle finnarna ha åkt härifrån kl 2 inatt, men en överbokning gjorde att en del av dem fick en intressant lösning med reguljärflyg till Stockholm, natt på hotell o vidare till Helsinfors, o en del som inte hade slutstation i huvudstaden ska med mitt lilla Göteborgsflyg, övernatta där o sen flyga vidare på onsdag. Exakt var eller när är i nuläget oklart, men ingen panik här inte. Det är inget askmoln än...

Det är nästan bara bra för min del - då kan Lauri eller Jesse bära hälften av mina förbeställda San Valentin-dunkar genom tullen ;)

Imorgon kommer vi hem till våååååren!
Visa fler inlägg