Saknar Finland

Är det normalt?
Så snart vi var på väg mot E4 genom ett hiskeligt stort Stockholms-område som aldrig tycktes ta slut tänkte jag "jag saknar Helsingfors".
Vi passerade Kolmården o jag pekade ut min första lägenhet på Fogdegatan i Linköping, men jag ville bara "hem" igen. Utanför Bankeryd satt det fortfarande kvar. "Jag saknar Helsingfors".

Min stora skräck var att hamna i Stockholm. Det är för stort. Det är otäckt. Helsingfors har ett centrum där allt finns, det är flerfiligt, bussar, spårvagnar o metrostationer till höger o vänster o det är förvirrande där inne. Men det är fint o jag är så tacksam att det är där jag ska va o inte i Stockholm.

O nu är det tydligen väldigt viktigt att betona att jag bor inte i Helsingfors. Jag bor i Esbo. Men jag har redan märkt att jag uttrycker mig på följande sätt:
"Ska vi in till stan?"
O med "stan" menar jag Helsingfors. O visst finns det Söder, Djurgården o allt vad det är också i Helsingfors, men det känns inte så jäkla stort. Det är inte så stort område o det är inte så långt till alla ställen. Är vad jag säger nu efter en knapp vecka där. Vi får väl se hur det är när man har börjat ta sig fram med buss där...

Märkligt hur mycket som får plats i en liten Xsara förresten.
- 1 st köksbord
- 2 st lådor med skolböcker
- 3 st lådor med köksutstyr
- 4 st stora kassar kläder

Det är vad som nu är på väg tillbaka samma väg vi kom igår.
O jag vill bara följa efter.

Men jag ser fram emot onsdagen i Jönköping. Är nyfiken på vad det är jag ska ge mig in på.

Tro't om ni vill

Men så här sa bilen igår
i kalla Finland när vi körde runt bland banker, Elgiganten, Jysk o - hmm - McDunk.Idag är det heller inte så dumt! Blå himmel är det i vart fall.

I eftermiddag ska vi dra oss mot hamnen för båten över till Sverige, proppa bilen full med kläder, böcker o köksateraljer så mycket det går o så ska Lauri köra tillbaka bilen o jag stannar kvar på introduktion i Jönköping. Men jag tar med resväskan så att jag kan komma efter med en fullproppad sådan också!

Lägenhetsinnehavare

Det kan vi numera kalla oss!
Efter att ha tittar på den sista planerade lägenheten i morse (vi skulle egentligen tittat på fyra till, men efter att vi hittat nåt vi var så nöjda med gick vi inte på fler) konstaterade vi att den hade stor yta o man skulle kunna göra en hel del med den, men att vi inte vill fixa o dona så mycket med nåt vi bara ska hyra. Så vi sa nej tack o åkte o skrev på papper för lägenhet nr 1 istället :-)

Från 1 september kan man numera hitta oss på Kala-Matti 4, Matinkylä, Espoo.
Eller för den som så önskar: Fiskar-Matte 4, Mattby, Esbo.


(fler turistkort från huvudstaden)
Visa fler inlägg