Påtvingad advent?

Normalt sett har jag ju 25 grader vid det här laget.
Snacka om påtvingad advent o jul.
Men det här är på nåt sätt värre.

Jag är Norden. I Finland. Det ska va kallt. Snö. Mörkt.
Mörkt är det ju, o jag har egentligen inget att klaga på här i mitt liv, men allvarligt talat. Lite vinterstämning, ska det va så svårt?

Nu står det två stycken i lägenheten iaf. O det är klart att de lyser upp i vintermörkret, men mysighetsfaktorn är än så länge inte särskilt hög.Nu ska vi ut o se efter om man känner nåt av den där stormen som alla pratar om.

Barnsemester?

Levengoods Hjärtat får inga rynkor, sid 100:
Där man förr såg chartermål som hopplöst trista turistfällor ser man nu ett riktigt trevligt alternativ, för de har Bamseklubb och en fin barnpool som visserligen skiftar lite i gult men det verkar ju varmt i alla fall...
Ja, när man får barn ser allt annorlunda ut och man tänker mycket.

För ett tag sen mumlade Lauri nåt om att tänkt när vi fyller 30. O med "vi" menade han i första hand hans umgängeskrets sen han var 10. De är alla i samma ålder o de flesta har nu stadgat sig på ett eller annat sätt. Tänk om vi skulle åka på en semester allihopa. O inte en "grabb-semester", en semester där fruar o flickvänner o barn följde med. Det finns i nuläget två gifta par o första minimänniskan väntas i feb-mars nån gång. Men vem vet hur många som har hunnit yngla av sig när vi fyller 30?
Vi kunde ju göra det till en familje-semester-cirkus med barnhotell o barnklubb o hela köret.
Är förslaget.

O hur vuxet o häftigt det än låter kan inte en del av mig hålla sig borta från det mörkrädda. Panikkänslorna kommer krypandes o jag ser inte det glada o lätta reflekterandes i det turkosa poolvattnet. När ska jag sluta se en stor familjeanläggning med tillhörande barnpool o chokladfontän, som ett helvete? Än så länge kan jag väl skylla på arbetsskada, men inte hur länge som helst.
Men men, än så länge har jag ju ett tag på mig. Än är vi ju inte 30, hur gärna broder än vill hävda att jag sen flera år tydligen passerat det magiska datumet. Tror att jag senaste födelsedagen blev grattad "på 32-årsdagen"...
Visa fler inlägg