Då så...

Då är det snart bara att slå igen resväskan
Kanske inte bästa upptakten på resan med två dagar hemma från jobbet med halsont o svettningar, men vad göra? Det är ju trots allt London.
Väderrapporten säger regn onsdag o torsdag, men vad göra? Det är ju trots allt London.
 
Men man kan ju säga att jag har mjukstartat Englandsvisiten vad gäller tedrickande. Har som sagt levt på denna dryck o Strepsils sedan i söndags, o igår kväll tvingade jag tom i mig en whisky. Bara öronen håller för start o landning i flygplanet så är jag nöjd.
 
Då kör vi!

Aj, min gurka

Sitter hemma med:
- en klocka som tickar för fort
- en hals som är alldeles för svullen
- temperatur som går upp o ner
 
Det finns en finskt ord som är "kurkku", vilket dels betyder "gurka". Nära nog o logiskt när man väl vet de logiska reglerna för vilka bokstäver som byts ut från svenska ord.
Av nån anledning betyder det också "hals". Vilket betyder att jag just nu sitter här med ont i gurkan.
 
I fredags var Lauri hemma från jobbet med nåt flunsa-aktigt. Samtidigt som när jag kom till jobbet den eftermiddagen gick en annan hem med halsont o droppande kran. Igår vaknade jag med en liten känsla i halsen o jag levde på te o Strepsils hela dagen. O det blev inte bättre, snarare sämre, o jag hade kanske gått till jobbet idag om det inte vore för resan som är på kommande om några dygn. 
För det är sjuka folk på varje pass på jobbet o vi har redan för lite folk till att börja med på schemat. Så då kan man väl inte va hemma.
Tänk vad skönt det vore att ha ett jobb där man bara kan va hemma om man är sjuk utan att tänka på att övriga behöver krypa på knäna o jobba över om så sker. I lördags var jag den enda ordinarie så jag jobbade över för att kunna ge en utförlig rapport till kvällspersonalen.
 
Idag är det inte bättre än igår. Jag blir knäsvag av att diska, varm o kall växelvis o halsen är en stor klump just där kräkreflexen sitter.
Jag hatar att göra folk besvikna men jag känner att ett nytt telefonsamtal för sjukskrivning under morgondagen inte är långt borta.
För att inte äventyra onsdagen om inte annat.
 

Humor på hög nivå

Häromkvällen visade YLE Fem ett 30-årsjubileum.
Galenskaparna o After Shave var det fråga om o jag tänkte att det vore nåt, men föreslog det inte ens eftersom jag visste att det skulle va föga intressant för den bättre hälften här hemma.
Däremot visades det igen när jag kom till jobbet igår eftermiddag. O det var mitt i eftermiddagslugnet så jag satte mig hos pensionärerna i soffan o tittade. 
O skrattade.
 
O fick förklara för min yngre finska kollega att jag troligen var den sista generationen i Sverige som växt upp med detta o kan texter o sånger o skrattar högt åt det dessutom. För hon tyckte efter ett tag att "jag förstår nog din sambo som inte var intresserad av detta" ;-)
 
Men när man märker att man delvis börjat prata finlandssvenska nu för tiden är det bra gôtt att höra uttryck som "nästa freda klocka fäm".
Jag kommer ju skämmas öronen av mig när jag om bara några dar sitter med tre västgötar på en pub i London o har uttryck för mig som "nåjaa" o "det blir just passligt"...
Visa fler inlägg