Effektivitet.nu

Så kändes det lite.
Vi hade allting packat, isärskruvat o relaivt organiserat tills på söndagen då flyttbilen kom. Ca klockan 13 började vi lasta in grejerna o klockan 18 var vi själva på väg därifrån efter att ha städat iordning o jag självklart var missnöjd med att spisen o fönstren inte kunde bli tillräckligt rena.
 
Lördag kväll, efter dagens pack-pass o på väg in i bastun:
 
Söndag eftermiddag, när det börjar bli tomt:
 
O efter att den här dieten har varit på paus under julen, o kommer gå åt skogen igen när vi ska äta en massa nudlar o ris i Thailand, har vi varit på McDunken/Hesburger tre gånger på tre dagar. I fredags för att det hade varit sån kö på Arlanda dagen innan o jag var flôtburgar-sugen, i lördags för att vi behövde mat på väg från ytterligare flyttlådehandling på Biltema, o igår för att vi var hungriga kl 18 o inte hade ätit sen kl 9 på morgonen.
 
Dessutom känner jag mig lite dum som satt i Tidaholm förra helgen o sa att nej, vi går inte i bastun VARJE dag.
Eller hur. I fredags gjorde vi det för att vi hade lite julafton. I lördags för att vi hade packat o plockat - o så var det ju sista kvällen. O igår för att vi hade packat o plockat o var lite trötta. Men nej, vi går inte VARJE dag. Oops.
 
Så nu sitter vi i Tammerfors med resväskor som ska räcka de kommande tre veckorna, med våra tidigare 47 kvadrat ihoptryckta i ett förråd, o för stunden inväntande middag i stan under nyårskvällen.
 
O jag antar att vi officiellt inte längre är Espoo-bor, utan Tammerfors-bor.

Jul nummer två

En jul i ett mindre flyttkaos
var det som väntade här hemma. För vi hade ju paket kvar o Lauri hade plockat med sig rester av lådorna o skinka från Tammerfors. Så det var bara till att sätta sig o äta igen!
 
Under fredagen plockade vi en del med packning, införskaffade fler flyttlådor o en skruvdragare på Biltema o köpte glögg o rosolli på hemvägen. Tilläggas ska att vi har skruvat ihop alla möbler i lägenheten för hand, o det kände vi inte riktigt för nu. Så efter alltför långt tid fick vi ändan ur vagnen o har nu skruvdragare att använda oss av. Mindre kramp i underarmarna hoppas jag.
 
Så var det ny julaftonskväll med sauna, julmat framför På spåret o julklappsutdelning där jag fick en barnboksversion av Kalevala. Så att jag kan ta o lära mig den förbaskade historien nån gång ;-) O så muminkopp med tillhörande skål.
 
 
Inte fullt så uppdukat som tidigare under veckan, men helt tillräckligt för två personer!
Nu är det tillbaka till flyttlådorna...

En riktig jul

Det måste man väl säga.
Det var köttbullar, god nubbe, dopp i grytan (som ska ståååå där) o - snöööööö. Att det kom regndroppar på julaftonsnatten o juldagen kan jag bortse från. Det var ett rejält täcke i år. Jag tackar o tar emot.
 
Fredagen 21 december 2012. Då det är tänkt att världen ska gå under. 
Just före kl 7 på morgonen i Helsingfors, med alltför mycket trafik så där på morgonen i snöyra om man frågar mig.
 
 
Totalt dödstyst på Vantaa flygplats. Hade tydligen valt en bra dag för resande. Inte ens halvfullt flyg heller, o det märktes inte att det var storhelg förrän jag klev på tåget på centralen o det var ett pyssel att få plats med allas väskor. Men det gick det också.
 
Snö även i Skaraborg o julgranen stod o väntade utanför vardagsrumsfönstret. Förberedelser o julmatshandlande på lördag förmiddag o inbjudan till slottet på glögg på kvällen. Inte alla som får en sån inbjudan!
 
Berget av julklappar växte under söndagen till proportioner jag som vanligt inte hade tänkt mig, men det är mysigt att sitta med inslagningspapper tycker jag! Ner under granen ihop med katten i väntan på julklappssäcken.
 
 
Julafton var som den skulle. Julbord, snaps o Kalle Anka i första etappen. O inte att förglömma den årliga fotograferingen.
 
 
Mera julbord, utdelning av julklappar o frågesport i andra. Pömsig o nöjd med julaftonen somnade man gott med tankar i huvudet om vad man skulle göra för alla julklappspengarna :-) Jag hoppas att det framgick hur tacksam jag är för dom fina paketen!
 
Juldagen var också som den skulle, med nytt julbord fyllt av intressanta rester i form av tungor o rökt fisk. Namnamnam, minst sagt. Mera rester blev det på annandagen (eller en annan dag) så inte har man gjort annat än äta äta äta hela helgen.
Som det ska vara, som sagt.
 
     
Visa fler inlägg