Gratis kjoltyg

Inte varje år 29 februari finns.
Så ung man måste känna sig om man är uppemot 100 år o fyller år på skottdagen. Man är ju officiellt bara 25.
Jag läste i VB om gamla traditioner hemifrån om att flickorna ska fria på den här dagen, o vad som hände om dom fick ett nej. Att man ska fria har jag hört, men inte att man får nånting om det blir ett nej-svar.

I Sverige fick man tydligen fina handskar eller vad det nu var. I Finland får man tydligen en kjol. Eller "kjoltyg", vilket väl tyder på att det är en gammal tradition. Men man ska tydligen använda detta fortfarande.
Vilket innebär att jag kunde tjänat en gratis kjol idag. Problemet är ju dock att jag inte skulle kunna sy ihop den här, har ju ingen symaskin. Oj vilken otur :P

Tror dessutom att jag inte gick helt rätt tillväga vid utfrågningen:
"So are you gonna buy me a skirt?"
"Sure"

Det är nog inte så det ska gå till, hmm...

Nåt helt annat:
Jag är så oerhört tacksam att hovet lade ut bilder på lilla tösen! Vänner-skadad som man är såg jag före publiceringen, bara en ful kedjerökande äcklig agent när jag hörde namnet Estelle. Men hon är ju söt ju! Fast jag menar, vad ska man vänta sig, bebisar är ju söta, bara att erkänna.
Att tidningar sen gör reportage om hur man stickar tröjan hon hade på sig, eller låter Brio uttala sig eftersom dom tydligen hade en sån vagn, är ju en annan sak. Herregud, lämna dom i fred!

Men trots allt, två små töser födda inom ett par dagar - den ena med mer uppståndelse än den andra - o tom jag blir lite rörd o sentimental.

                              

Nåt ytterligare helt annat:
Premiär!

http://www.svd.se/kultur/scen/temperamentsfull-kristina_6890601.svd

Flagg-dag

Idag snöar det.
Kan man säga. Det var inte riktigt så mycket yrande i morse, som kan märkas på balkongen då:
                     

men när jag kom hem från stan gick jag stundtals i två decimeter nysnö o högen på balkongen hade fyllts på.
                      

Idag flaggar man i Finland. Det är Kalevala-dagen o Kulturens dag, vilket väl innebär att det finns ju värre saker man flaggar för.
                     
Idag är det dessutom min namnsdag i Sverige, men inte i Finland. Något som uppmärksammades i morse när klockan inte var mer än sju hemma o jag hann tänka både det ena o det andra innan det kom ett grattis på namnsdagen i telefonen. Jag är väl fortfarande lite på helspänn sen igår.

Det innebär också att för exakt ett år sen på den här dagen var vi o simmande med delfiner i Mexico :-)

18 timmar i punktform

Jag vet inte vad jag ska göra med mig.
Jag har nån konstig nervositet i kroppen som jag inte blir av med. Följande har hänt sen vi kom hem igår:

Kl. 18-19: Försöker att inte tänka på det kommande finskaprovet o lyssnar igenom Melodifestivalen från i lördags.
Lauri meddelar plötsligt att kompisgängets första bebis ska vara på väg (han chattar med en uttråkad (?) blivande pappa på datorn), vilket ju först är "yey!", men övergår till "men herrgud, det måste ju va minst tre veckor tidigt". O eftersom man alltid ska tro det värsta blir jag lite nervös.

Kl. 19-21: Saunan värms upp o används. Det blåser en del ute så turerna till balkongen blir inte långa.
Jag förvarnar om att provet kanske inte kommer gå så bra, men jag försäkras om att jag är omtyckt ändå.
Vi diskuterar hur man gör när kompisar får barn. Jag har ju varit utomlands hela tiden så jag vet ju inte. Men vi tror att man kanske skickar kort eller blommor. Jag börjar prata om att det är så tidigt att det kanske blir kuvös o grejer. Oj så jobbigt det blev.

Kl. 21-23.30: Mat äts o film ses på. J. Edgar blev det. Den var inte dålig, det var den inte.
Vansinnigt hemsk människa verkar det ju va det där, o vad jag hade hört skulle va den finaste manskärlekshistorien sen Brokeback, ledde till att skjort-sniffningen bytts ut mot näsduks-sniffning. Men dom var söta, det var dom ju.

Kl. 23.30-07: Eftersom TV:n brukar stå på när vi somnar lämnade vi Oscarsgalan på utan sov-timer. Detta innebar att man sov ett par timmar, var lite halvvaken, sov ett par timmar.
Jag sträcker mig över på Lauris sida o stänger av kl 06.57, tre minuter före hans väckarklocka ringer o dom börjar massakera sten ute i metrobyggandet. Så man var kanske inte så utsövd.

Kl. 07-10: Ögonen är bra grusiga, men upp ska man hoppa. Går upp tidigare än vanligt o tar den vanliga morgonrutinen med te, yogurth o tidningsläsande samtidigt som jag inte känner mig särskilt avslappnad.
Tar en tidigare buss in till stan för att gå till svenska ambassaden. Lauri har nämligen kommit på att det ligger en bok där för allmänheten att gratulera kronprinsessparet, i. Hade nog aldrig gjort nåt sånt hemma, men nu lämnade jag den sliskiga raden "Grattis till lilla Estelle! Hoppas att vi en dag kan bli lika lyckligt lottade som ni är idag! Maria & Lauri, Esbo" i boken. Säger han högt att boken finns kan han väl inte protestera när han namn skrivs med!Vandrar vidare till lektionssalen för finskaprovet.

Kl. 10-12: Jag är spänd. o jag tycker inte om det. Inte så att jag känner att jag kunde läst på mer, men det kändes inte bra. Samtidigt vet jag inte vad som händer eller har hänt på BB i Tammerfors o jag är av nån anledning hyperstressad av det.
Provet skrivs, o det är inte så farligt som jag trott. OM man nu har fattat det rätt, vill säga.
När jag går igenom det en sista gång före inlämning hör jag ett burr från en telefon. Det kan va min, det kan va nån annans. Det kan va Lauri som har fått nyheter från Tammerfors. Inte titta! INTE TITTA! Koncentrera! Jag lyckas kika igenom resten o när jag kommer ut från salen kastar jag mig i väskan o på mobilen. Det är Lauri som meddelar att en lite frisk tösabit har fötts.


O där borde ju nåt hända. En adrenalinrusch. Utandningsluft som inte tar slut. Nånting. Provet är skrivet (jag mår inte ens dåligt av det) o tösen är frisk. Det borde ju släppa nu.
Men jag går omkring o känner att jag har käkarna ihopbitna o axlarna uppdragna mot öronen. O jag vet inte hur jag ska bli av med det. Nu är det bra. Nu är allt klart som kan bli klart idag.
Pust. Jag får helt enkelt slänga på en Disneyfilm eller spela Winnerbäck så det ekar o försöka lipa bort det. Det kan ju funka ibland...
Visa fler inlägg