Mexico-återblick

Sensatori Azul Resort, Mexico

Hej! Vi funderar på att åka till precis det hotellet ni varit på nu i Februari... Ser oerhört vackert ut! Vi undrar dock hur det är på sjlva hotellet, är det mycket "överklassare"? Eller är det bara avkopplat och härligt? Missförstå mig rätt :-) Tänker i och med att det är lite "lyxigt" och finare. Berätta gärna något mer intressant vi inte bör missa! 


Svar: Ni gör ett bra val om ni åker iväg till just det här hotellet, jag har aldrig sett maken till ställe! Det var en liten minibuss vi åkte i från flygplatsen, vårt hotell var första stoppet, o det kändes som de andra gjorde stora ögon när vi klev av. Vi kändes nog inte riktigt som de första man tänker på där, iklädda munkjackor o mjukisbyxor typ... Två säkerhetsportar hade föraren fått visa papper i på vägen dit också.

Hotellet var väldigt bra på flera sätt! T.ex. att det var uppdelat på "familjepool" o "vuxenpool". Man kunde ju röra sig över hela området som man ville, men det betydde också att de dagarna vi låg vid vår "vuxenpool" hade vi inget barnspring kring oss. Det är ju vad man tycker själv, men att va utan sådant spring är något som vi just nu uppskattar!
Men det betydde också att det lätt kunde samlas folk i poolbaren hos oss, som framåt tre-tiden kanske hade fått ett par drinkar för mycket... Vi tror att vi kom dit mitt i spring-break-veckorna, vilket gjorde att det var många yngre i "vårt" område. O för att röra vid ämnet "överklass" kändes det i ärlighetens namn lite som att det är nog inte vilka som helst som har föräldrar som kan skicka sina barn dit på spring break...

Det kändes dock inte tvunget med uppklätt på restaurangerna osv. Det var bara en som hade bordsbokning och klädsel "elegant" samt var barnfri. Ska man till den bör man se till att boka bord flera dagar innan eftersom vi fick vårt bord på ren flax när personen före oss i kön avbokade sitt i sista minuten. Den restaurangen är liten, tjusig o det är inte många sittningar på en kväll. Enda stället där man behöver klä upp sig.

Klä upp oss gjorde vi nog lite ändå om kvällarna. Vi är experter på att sitta o titta på folk, o vi störde oss något fruktansvärt på att amerikanarna kom in på den mysiga italienska restaurangen eller tapasbaren, med flipflops direkt från poolen. Jag menar, det är ändå femstjärnigt så lite stil ska man väl ha ;)

Men det kändes inte som att man behövde göra sig till eller gå runt o va fin på nåt sätt. 98% av gästerna var från USA o resterande från England kändes det som. Vi såg möjligen några tyska eller holländare också. Just amerikanarna tror jag använde hotellet mycket som långweekendshotell, o även för bröllopsresor. Det var minst ett bröllop om dagen o vi fastnade i flertalet nere på stranden.

Räknar man med att vi var där i 14 dagar, hade vi utflykter o annat inbokat på 6 av dem. Det beror ju på vad man åker dit för, men mayaruiner, snorkling o (iaf för min del!) delfinsimning var måsten för oss. Det finns ju flera sätt att ta sig ut på det, men ett tips innan man bokar är ju att kolla med reseledarna (om man reser med ett företag) o även med de utflyktsansvariga på hotellet innan man bokar upp sig. Kan ju hända att man får dela upp det lite. Vi ordnade t.ex. snorklingen genom hotellet. Istället för att åka runt i en utflyktsbuss gick vi bara ner till stranden. Revet var ju liksom fullt synligt från vår balkong!
Jag tror inte att jag kan välja ut en utflykt som var bättre än någon annan, jag skulle inte vilja ha en endaste av dem, ogjord! Men det jag tror att jag blev mest positivt överraskad över cenotes-snorklingen o mayastaden Tulúm. Det var otroooligt fint!

Men se bara till att packa en uppsättning "finare" kläder för ett eventuellt besök på lyxrestaurangen, så behöver ni inte grunna på det sen! :) Är väldigt avundsjuk på er ska jag säga! Jag rekommenderar varmt detta stället!

Minus åtta komma nio grader

Då föreslog jag att vi skulle gå på promenad.
Hade vi haft en barnvagn o vart moderna hade det tydligen hetat "prommis" har jag lärt mig, eller också heter det alltid det numera, vad vet jag.
På med skidkläderna o supervantarna o så gick vi en fin tur till stranden. Där var tom strandcafét öppet o vi satt ner på fårskinnsfällar med varm choklad o varsitt tilltugg. Gôrmysigt.

Ute på bryggan hade de gjort iordning en isvak för den som är badsugen så här års, men utan en bastu i sikte, så även om det tycks va "inomhus" skulle jag nog inte ens tänka tanken ;)

         

Men så gott det var ute i friska klara luften. Längtade efter mina slalomskidor o backe nummer elva i Stöten! På ditvägen mötte vi en pappa med en liten tös i pulka o hon hade såna där riktigt rosiga kinder o såg nöjd ut (kanske som man själv såg ut just då med andra ord..?) o jag tänkte "aah, vilken underbar barndom". Sen kanske hon har det jättetråkigt o kanske bor själv med sin pappa o inte har några kompisar, vad vet jag, men just då såg de nöjda ut.

O även om det sägs att vi bor i ett storstadsområde med nära till allt, är det inte långt till skogen o stranden o tystnaden. Det är gott, det.

              

Uppdaterad

För en gång skull följer jag verkligen konståknings-EM
Sista året kan kunnat göra det senast måste varit i Göteborg när man tom tittade på galan på plats. O jag tycker att jag har superkoll.
Jag checkar varje morgon vilka tider o vilka kanaler som sänder o så bänkar jag mig vid fyra-tiden. Det tar ju tid från pluggandet såklart när man sen sitter där hela kvällen, men jag skulle troligen bara kollat gamla Vänner-avsnitt iaf så då är det väl bättre att få lite underhållning som man inte vet hur den ska sluta ;)

Det är bara YLE som sänder, haleluja! Det innebär inga reklamavbrott o att man kan välja den svenskpratande kommentatorn. De första passen slog jag direkt över till den svenska utan att tänka. Men nånstans i herrarnas korta program blev jag trött på människan. Så jävla negativ! "Oj, det där var inte bra", "Den piruetten var också dåligt utförd", "De är ju inte alls synkroniserade".
Gör det bättre själv då människa!

Sitter o beklagar mig över människan ett par fler åk innan jag ger upp o slår över till de finskpratande kommentatorerna. O så trevligt de har! "Ja, det var ju inte det bästa vi sett idag, men det är ju hans debut o han är ju bara 18 år, så han ska va nöjd med sin insats". Typ. De höjer kanske ingen till skyarna (om man inte heter Korpi) men de ser det bästa i varje åkare. Lite som farfar sa om Eurosport o alpin skidåkning: det är mycket roligare att titta på Eurosport-kommentatorerna, de gör varje åkare till hjälte innan han/hon ens kommit ner!


O så måste jag bara få nämna detta komiska med Finlands hopp i detta mästerskap. Eller som jag har döpt om henne till: "sausage girl".
I finska språket är det så att bokstäver förvandlas till andra eller försvinner beroende på vad som händer med ordet, t.ex. om man kommer FRÅN affären försvinner en bokstav i affärs-ordet eller om jag befinner mig I sommarstugan försvinner en bokstav i stug-ordet.
Dessutom är ägande inte -s som i svenska eller engelska. Det är -n. Vilket betyder att t.ex. "Marias bok" blir "Marian kirja". Dessutom kan bokstäver försvinna eller förvandlas i ägandeformen av ordet.
Helt ok.

Men.
Då är det olyckligtvis så att Kiira Korpis efternamn har ett p i sig. O då händer följande:
1. Bokstaven p blir till ett v beroende på vad man gör med ordet, t.ex. i ägandeform.
2. Korpi är ett GAMMALT finskt ord (som betyder vildmark), vilket innebär att sista bokstaven i förvandlas till ett e (pga att det är ju ett gammalt ord, vore det nytt, t.ex. bussi (buss) skulle i:et va kvar).
3. Pratar man om t.ex. hennes klänning eller framförande eller poäng, blir det ju ägandeform.

Alltså:
- p blir till ett v
- i blir tilll ett e
- vi lägger till ett n på slutet för ägandeform.

Detta gör att "Kiira Korpis klänning" på finska blir "Kiira Korven mekko".
Ha. Ha. Ha. Sausage girl.

Förstår man nu varför man måste tänka i så många steg innan man ens öppnar munnen för att säga nåt på finska???

Men jag måste säga att hon är jättefin att titta på o att den gula klänningen är JÄTTEFIN! Det var när jag tittade på den gruppen som jag kom fram till varför man säger att nordiska flickor är så söta. Tibro-töserna o Kiira, så söta o fina o ser så snälla ut. O mitt i alltihopa kommer en så oerhört FUL människa från Georgien. Det ska ganska mycket till för att jag ska använda ordet ful när det gäller personer, men det var vad hon var. FUL. Rent igenom FUL. Dessvärre fattade tom jag att hon åkte väldigt bra...

O det är ju inte slut på spektaklet. I eftermiddag bänkar jag mig igen! :)
Visa fler inlägg