Eventuell åldersnoja

Bara sådär apropå...
Har inlett min lediga dag efter jobbhelgen med att sova för länge, dusch, helgfrukost (rostat, juice o kaffe) o svtplay som behagade fungera i Finland idag.
 
 
Denna dokumentär kallad Medaljens pris kanske inte periodvis är det trevligaste att titta på samtidigt som man äter, men man är väl lite härdad efter sjukvårdsarbete o har inte så jätteont av lösa hudflikar eller stift i benen ;-)
 
I vilket fall vill jag berömma Stefan Holms tröja som skymtade förbi en eller två gånger!
 
"Jag är inte gammal, det är du som är ung"
 

Fantastiskt!

Det värmer

Tydligen är det på Ullevi man skulle befunnit sig i helgen.
Överväldigande betyg har delats ut, rekord har slagits, biljettförsäljare i häkte, konsertdeltagare som saknar ord för vad dom varit med om. Det måste ha vart en sjujäkla show.
O det tvivlar jag inte på. Det är musik. Det är bra. Klart man skulle varit hög som ett hus på stämningen.
 
Hade nånstans i bakhuvudet att broder skulle dit o jag väntade mig halvt som halvt ett konsertsamtal mitt i natten. Vilket väl hade stört nattsömnen i jobbhelgen lite, men nu behövde jag ju inte bekymra mig.
Istället kom en video igår o det värmer så vansinnigt gott i systerhjärtat att det som kom var "vår" Springsteen-låt. Det är möjligt att den has gemensamt med andra också, men den är ändå "vår" o då blir syster glad.
 
                         
 
Jag måste va den enda syster som gett "Guess how much I love you"-sagan med tillhörande minikanin till min bror i present.
O han måste va den enda bror som hade minikaninen med sig i hockeytrunken som maskot.

Mitt i jobbhelgen

Det känns som det har blivit en lyx att INTE jobba helg.
Tänk vad man kommer uppskatta lediga helger den gång i framtiden man kommer tillbaka till det. Tycker faktiskt inte att man ska klaga om man har 7till4-jobb. Eller på att semestern är slut.
Kan man klaga på att semestern är slut betyder ju det att man åtminstone HAR HAFT semester i sommar.
 
O bara f.y.i - i Finland har man inte semester det första året man jobbar. Vilket betyder att om man ofta byter jobb har man aldrig semester. 
Senast jag började ett jobb i Sverige under våren hade jag fortfarande ett par veckor semester samma sommar. Betald pratar vi då.
Här får man ta tjänstledigt utan lön för att få så kallad semester.
 
Nu klagar jag nog en del, men jobbhelgen fortsätter över måndagen, värmen är tryckande vart man än är o jag låg ofrivilligt vaken från halv fem i morse tills klockan ringde sex noll noll piip. På en söndag.
Gissa om man har börjat räkna ner dom två veckorna som är kvar tills semesterveckan.
Förlåt, tjänstledigheten. 
För att va ledig EN vecka. Inte FYRA.
 
                       
Visa fler inlägg