Vecko-sammanfattning

Finska
Sluttampen av finskakursen var lite jobbig, o då är ändå inte provet skrivet än.
Det känns som att vårterminer fortfarande går mycket fortare än höstterminer. Nivå 3-4 har gått mycket snabbare än 1-2. Particip (eller vad det nu heter på svenska) är inte det lättaste, men det kändes bättre sedan jag satte mig ner o verkligen startade tankebanorna på en riktigt basic nivå. Innan det fattade jag inte ens vad vi höll på med.
Nu är det alltså två lektioner kvar där det sista ska läras in. Den sista lektionen före provet missar jag eftersom det är samma dag som introduktionen för nästa kurs i Jönköping.

Magisterutbildningen
Kursintroduktionen ja. Vi är ca 30 pers som ska gå kursen som jag har förstått det. Hittade ett meddelande från kursansvarig där det framgick att 15 pers hade lämnat återbud den senaste veckan. Pundhuven!! Ursäkta mig, men den som bor inom Svea Rikes gränser har ingen som helst anledning att inte komma, när jag tar mig från Finland! Varför är man född med sån jävla pliktkänsla??
Men kursen som nyss tagit slut - Arbetsterapiteori - var ganska kul. O inte särskilt betungande om man frågar mig, även om Lauri tycker att jag pluggar för mycket... Min grupp var en duo där andra halvan från Mullsjö hade lika höga ambitioner som jag o det har funkat jättebra. Vi hade som mål att få lägst betyget C (på skalan A-F) på våra uppgifter o vi landade på två C:n o ett B. Med andra ord uppnådde vi det målet. Yey!

Maffiamöte
Mer ny info om Finland för min del. När man får barn i Finland är det brukligt att fadern samlas tillsammans med mansbekanta för att... ja...? Dricka konjak, röka cigarrer o dunka varandra i ryggen? Eftersom det ju som bekant är mansfolken som gör hela jobbet. Det är ju trots allt dom som ejakulerar till att börja med. Hormoner o förlossning o mjölkstockning är ju ingenting mot att ejakulera, kära nån. Nu kan jag ju inte uttala mig om detta, men som jag har förstått det hela känns en ejakulation lite trevligare än allt det där andra. Hmm.
Så vad var det första jag tänkte på när det skulle drickas konjak, rökas cigarrer o dunkas i ryggen? Maffiamöte. Plus den obligatoriska saunan.
Således är Lauri i Kokemäki på maffiamöte ikväll.

Sa jag att kvinnfolken är förbjudna på dessa möten? Inte ens själva anledningen (dvs bebisen) får va med.
O finska män säger att svenskar är mesiga o bögiga. Är det bättre att uppfinna fler tillfällen att dricka sig fulla o hävda sig o berömma sig själva för nåt dom inte gjort då??

Vuxenpoäng
När blev man så vuxen att man finner sig själv sittande på banken i lånemöte?
Vi är just nu väldigt inne på att köpa lägenhet. Det är ju inte precis så att lägenheter i storstadsområdena blir billigare, så vi tänker att vi lika gärna kan äga en lägenhet, kanske rusta upp lite o sen sälja den o tjäna lite pengar i slutändan. Kan ju va så att vi är helt fel ute, men nu har vi pratat om det så mycket att vi är helt insnöade på det.
Det är ju dock en del smågrejer som inte är säkert att man får på nästa ställe, o som man blivit beroende av här. Bastu. Värmeslingor i badrumsgolvet. Balkong.

Men men. Problemet är ju dock att lägenheter här inte kostar riktigt som jag är van vid. En "dyr" lägenhet där jag kommer ifrån kostar väl kanske...vad? 40 000? Det får du inte ens en städskrubb för här. 1,5 miljoner pratar vi om. Minst. Skulle vi be att få köpa den vi bor i nu skulle vi nog få hosta upp en 1,7 eller nåt sånt. För 47 kvadrat o kokvrå. Det kan man ju få ett helt hus i Skogstorp för.
Det som skrämde mig lite med mötet var att det faktiskt skulle funka ekonomiskt. Om det är så enkelt att ett tvåpersonershushåll, med än så länge bara en inkomst, kan ta ett lån på 1,5 miljoner, varför gör inte varenda människa det?
Jaja. Fortsättning följer.


Så fram tills imorgon har jag nu tjej-tid! Har redan investerat i en packe päroncider o eftersom Lauri inte är förtjust i pasta har jag bestämt att jag ska ha tagliatelle med gräddsås ikväll!

     

Redan fredag

Så var det redan fredag...Man får väl passa på innan man vet hur mycket man kommer jobba sen. Då är man på schema o ledig var tredje helg eller nåt sånt tror jag. Så då blir det kanske inte så mycket helgkänsla längre.
Men det är sen det. Nu kör vi finska ända in i kaklet.

Nedräkning

Idag behöver jag inte energi än.
Skulle va för mötet i eftermiddag då. Men jag vet egentligen inte hur jag skulle kunna göra nåt fel där, det är ju inte jag som ska jobba, så det är jag inte nervös för eller så.
Jag har ledigt dag o läxan till imorgon gjorde jag i princip igår, så det är också ok.

Däremot kan jag ju börja nedräkning! En vecka kvar. Mmmm. Har haft hemlig tyst nedräkning i flera veckor, men nu kan jag börja på riktigt!

Visa fler inlägg