Nu är det höst!

Hur vet man att hösten har gjort inträde i detta finska rike?
Teemu Selänne har bestämt sig för att fortsätta spela i NHL.
Det är inte höst på riktigt förrän han tagit samma beslut som varje år. På riktigt. Det är så det fungerar.
 
 
Sen att träden faktiskt börjar ändra färg hjälper ju tanken på traven att ta både form o accepteras...

To be continued

Snart...
...brakar vi in med lådor, bord, kaffekokare, tvättmaskin, ny saunahink, lakan, hyllor, plankor som ska pusslas ihop, lampor, bänkar, kuddar...
You name it, we got it (så länge det är IKEAnskt)!
 
 
 
 

Underhållande nyhetssändning

Igår kväll fick jag på Aktuellt sent på kvällen.
Om det nu heter så nu för tiden. Eller är det Rapport?
Vet inte varför, men jag tittade. Är så dålig på att titta på nyheter o jag bryr mig sorgligt nog inte om vad som händer öster om Rumänien, men nu tittade jag.
 
Två saker fastnade.
 
Klassamhället Sverige.
Lundsberg är stängt o även om jag väntar på att en viss författare från min hatlista ska komma med stora rubriker i tidningarna i stil med "va var det jag sa?", kan jag inte låta bli att känna nån slags förnöjsamhet över det snabba o ckockerande beslutet att stänga ner.
 
Jag känner en sån fruktansvärd ovilja mot personer som pratar som om dom är födda på Storkyrkans trappa, o vars föräldrar bor utomlands. O att det nu ska va synd om dom!?!
Det var ju förfäääärligt tråkigt för dig att din familj har så mycket pengar så att som kan bo utomlands o skicka dig på internatskola! Jag liiiider verkligen med dig!
När ett nöt dessutom står i direktsändning o börjar med att säga att det numera inte finns några samhällsklasser i Sverige, då är det tamejfan inte svårt att välja sida i den debatten.
 
För att överhuvudtaget kunna överväga idén att det inte finns samhällsklasser i dagens Sverige, finns bara en simpel lösning: Personen som är av den uppfattningen kommer själv från överklassen.
Så enkelt är det.
 
Prinsessan Madeleines ex gifte sig nyligen med nån som jag inte ens vill försöka stava efternamnet på (för många af, von eller der) o fick i bröllopspresent en kapsylöppnare för 499 SEK. Min är från IKEA o kostade troligen 5 SEK. Eller så har jag snott den från ett hotell om jag nån gång bor lite finare.
Dessutom en brödrost för 1499 SEK. Igår fick jag en klump i magen när vi köpte en ny kaffekokare för 38 EUR. Men det var till mitt försvar exakt en sån vi ville ha.
 
Efterfrågas: valfri krönikör tar sig an detta faktum, tack!
 
(O ja, jag vet att jag inte längre bor i Sverige, men jag har ändå bott där i 25 år av mitt liv...)
 
 
Ryanair är ju för roliga.
Jag har gjort ett litet löfte till mig själv att jag inte ska åka med dom om jag inte absolut måste. Lite som ett statement eller tyst protest eller nåt.
O vad är chefen för nisse egentligen? Har aldrig hört honom prata förut, men han är ju hilaaaarious! Inte direkt en sån man litar på vad gäller stora beslut o ens pengar dock kanske...
Inte konstigt att inte heller nyhetsankaret kan hålla sig för skratt.
 
Man behöver väl ingen vidare fantasi för att se likheten mellan Ryanair o det påhittade flygbolaget från BBC:s Come fly with me...
  
Visa fler inlägg