Lugn sista dag på året

Sitter här på årets sista dag
o jag inser plötsligt att jag inte kan tänka på ett enda år i mitt liv som gått så fort.
Eller också har det det, jag bara brukar inte få känslan eller tänka tanken.
Men inte är det väl ett helt år sen det va nyårsafton senast?
 
Idag ska vi så småningom dra oss mot Tammerfors o vidare ut i skogen för nyårsfirande i trevligt sällskap. Det kommer bli verkligt mörkt där ute utan nån snö kan jag tänka mig.
På bara dom två veckorna jag varit borta från Finland har här blivit så nedrans mörkt. Kan nog skylla min sena morgon igår delvis på sömnlösa natten på båten o delvis på att det fortfarande kl 11 är lite mörkt...
Vi har idag tänkt köra vid ett-tiden så att det åtminstone en större del av körvägen är lite ljust.
 
Men vi tar det lite lungt så länge.
Igår satte jag ihop en nyårsoutfit som är gammal som gatan o lite kort. I mitt tycke ska jag nog sätta leggings under, men Lauri tyckte inte det behövdes. Hmm... undrar hur jag ska tolka det när man ser ända upp i magsäcken på mig om jag råkar böja mig får långt framåt...
 
Under mitt första dygn med internet i telefonen har jag för övrigt också följande facit:
- 2 foton på Instagram
- 1 förlust, 1 oavgjort o 2 vinster i Quizkampen
- Podkicker på startskärmen
- Behaglig chatkonversation med mamma på chatappen ("Jag tänkte väl att ni skulle gilla den", sa Lauri igår kväll när jag slog av telefonen nån gång före ett...)
- Förvånansvärt bra kamera i telefonen om man frågar mig
 
Ska försööööka att inte överanvända den.
 
Nåväl, tills ikväll säger jag o mina kompisar på skrivbordet Gott Nytt År!
 
Fr.v. Kramnalle av okänt namn (julklapp från broder 2005), MiniBarbapapa (julklapp från broder 2013), Squirt (från Disneyshoppen i Rom 2008), Bamse (present från Lauri från...eh...kontoret?)

Jag har ju även i "vuxen" ålder en viss svaghet för gosedjur :-)

Speglar o appar

Den här bilden innehåller flera komponenter.
 
 
1. Till höger om dammråttorna (kanske även till vänster om dom) - spegeln som mormor o morfar var så genomsnälla o lät oss ta med hit. Tack så mycket! Nu har vi en spegel i hushållet. Förutom badrumsspegeln då, men nu slipper man gå ut o leta efter en eventuell skimrande reflektion i bastudörren om man är ute efter nåt helfiguraktigt!
 
2. På mina ben - joggingbyxor för sköna att motstå från Gekås. Tror att dom var skrivna som "pyjamas" på kvittot, o även om dom är för tjocka för att sova i för min del kan jag fullt förstå det! Känns som sagt som att klä på sig luft!
 
3. På mina fötter - mammas (zätabe:s) sköna tossor, som jag känner nu va alldeles för länge sen jag hade på mig. Anledning: jag sliter ut dom så fort! Ursäkta, jag vet inte det korrekta ordet, kan va toffel, kan va slipper, jag kallar det tossa.
 
4. På sängen - julklapp i form av färgglad microfleecefilt som jag i princip satt ihop med hela kvällen igår. Så fantastiskt skön! Den får bli halvöverkast tills vi har ett riktigt...
 
 
O apropå bildtagning: den här lilla donnan har nu lagt sig till med internet i telefonen o det första som hämtades hem var Instagram - o Quizkampen.
Anledning till Instagram: det är så många som är stängda o man måste ha eget konto för att kika in hos folk.
Anledning till Quizkampen: skojar du? Vem vill bli miljonär i miniformat - skriv upp mig!
 
Så vill man nu se mig briljera med väldigt oprofessionella foton då o då, håll till godo med m_vuorivirta på Instagram. Det vart ett språkspel med ord o namn eftersom mitt egentliga var taget av ca 20 000 andra som heter exakt samma.
Föga förvånande när man typ är sist i norra Europa med att sparka igång ett konto...
 
På Quizkampen använde jag mitt gamla tonårsanvändarnamn maritezz o jag är tydligen en sån där liten blå försynt ulmerkott... Kom o lek! :-)
 
 
Nähä, nu ska jag sätta ihop en nyårsoutfit i den tacksamt användbara spegeln!

Avrundande av julen

Hemma i Finland o Kstad igen.
Allting är uppackat o en första tvättmaskin snurrar, mat har ätits o lite extra sömn har intagits.
Fast jag ska erkänna att julklappsböckerna bara ligger i en hög än så länge, det blir lite pussel att få in dom i hyllorna. Men vem är förvånad över det?
 
Lite drygt är det allt att ta bilen. Minst 4 timmars körande i Sverige o 3 i Finland. Tidig morgon på båten efter att sällan ha sovit så mycket.
Eftersom vi har sovit på våran madrass (som visserligen är en mycket bra sådan!) i en vecka, tyckte jag faktiskt inte att sängen i båthytten var så jobbig som man brukar tycka. Hytten låg bra också, inte ute i en kant så man hör kluckande eller brus, men däremot hade vi ju grannar som inte sov en blund på hela natten. 
Riktigt livat blev det när dom blev kompisar med ett par finska killar också. Jösses, va roligt det va att ligga o lyssna o höra hur dom försökte kommunicera med varandra ;-)
 
Men i övrigt va det en lugn överfärd, vi snaskade lite choklad o lussekatter (tack, mamma!) o läste på våra plattor.
 
Som alltid i en hytt under bildäck: fantastisk utsikt!
 
O så vart det ju lite shopping också... ;-)
 
När vi hade kommit till Björneborg hade jag slumrat till i bilen o när vi kom hem o hade packat in allting i lägenheten gick jag bara raka vägen in till sängen o sov en timme. Tror att jag sov högst nån halvtimme-timme inatt på båten.
 
Sen dess har vi kommit igång med både det ena o det andra som sagt. T.ex. va jag lite duktig o rensade ur byrålådorna på trosor o strumpor innan jag placerade julklapparna i lådorna. 
Nu ska jag ägna en timme åt fredagens På Spåret - äntligen!
 
O icke att förglömma så väntade ju ett urgulligt julkort på köksbordet när jag kom hem - två små tomtenissar från Oskarshamn! :-)
Visa fler inlägg