Theme song

Bapadadudabapadadudadapa.
Detta har ekat i huvudet ett tag. Av förklarliga anledningar. Lauri utnämnde den till "theme song" när han körde en sista vända karaoke på Kippis under veckan hemma på Teneriffa i december.
O den kommer fortsätta eka under dom kommande tre månaderna. Minst.
Ur en iPod på ett flygplan, från datorn i en hydda på Koh Chang, ur campervanen på Nya Zeeland. Eller nån annanstans i världen.
 
 
O för att förtydliga det viktigaste budskapet:
 
Isä olen täällä maailman toisella puolen
ja laulan bapadadudabapadadudadapa.
Äiti älä pelkää kyllä pidän istestä huolen
ja laulan bapadadudabapadadudadapa.
 
**************************************************
Pappa, jag är här på andra sidan jorden
o jag sjunger bapadadudabapadadudadapa.
Mamma, var inte rädd, såklart jag tar hand om mig
o jag sjunger bapadadudabapadadudadapa.
 
Då var det dags. Dags att fara in o leva i en ny bubbla ett tag.
Om jag tyckte att två veckor i Mexico var "once in a lifetime" vet jag inte hur jag ska benämna detta. Men orden kommer förhoppningsvis under resans gång.
 
Återfinns dom kommande tre månaderna på resebloggen
Ey. O. Let´s. Go.

Märkligt

Jag känner inte av nån resfeber.
Om det är nån gång i livet som det ska kännas, är det väl acceptabelt den här gången.
Men nej.
 
Det är liksom under kontroll. Alla uppgifter o alla information till Jönköping är inlämnad. Packningen någorlunda iordning. Jag börjar på allvar bli rädd att jag faktiskt inte kommer fatta vad som har hänt förrän efter hela resan är gjord.
Men bara vi i så fall kommer hem med kamerorna intakta så ska väl det också lösa sig. Sitter ju fortfarande då o då o tittar på Mexico-korten från för två år sen o suckar.
 
Imorgon är det slut-packning om man får kalla det så, en sista tur till förrådet med det vi har levt på här dom senaste tre veckorna och dubbelcheck av att allting finns med. 
O på måndag morgon är det buss till Vantaa för diverse vidare flygplan.
Men så långt har jag som sagt inte fattat än,,,

Tidsfördriv 3

5 filmer jag önskar att jag ännu inte sett
(alltså att jag fortfarande hade första gången framför mig)
  • Shawshank Redemption, 1994. Alltså den som jag måste erkänna har en svensk översättning som lyder Nyckeln till frihet. Inte illa, det finns många finska som är mycket värre... Hur som, en så vansinnigt fin historia som jag, även om man hoppas på ett Hollywood-slut, blev överraskad av första gången jag såg den för länge sen. Toppar dessutom IMDb:s lista över filmer som måste ses.
  • Titanic, 1997. Jag såg den två gånger på bio o jag grät inte. JAG grät inte. För att inte skämma ut min biokompis som klagat på att jag lipade under Min bäste väns bröllop. Skulle jag se den första gången igen skulle jag definitivt släppa på alla spärrar!
  • Gladiator, 2000. Jag gick in i biosalongen utan några som helst förväntningar o jag blev "completely blown away". Allting var bara överväldigande o så mycket bättre än vad jag hade tänkt mig. Ska jag peka ut en favoritfilm i mängden måste det nog bli den här.
  • Sjätte sinnet, 1999. Favoriten bland "Shamalamalam"-filmerna o om jag ska va ärlig - I didn't see it coming. Sen är ju huvudrollsinnehavaren, hmm, ja, fortfarande inte jobbig att titta på om man frågar mig ;-)
  • The Book of Eli, 2010. Förutom slutet som jag - återigen - inte hade fattat, förvånar det mig att det inte blev mer ramaskri kring denna fantastiska post-apokalyptiska historia. Citatet från underbara Gary Oldman är en spark i skrevet, åtminstone för oss som håller med honom: "It's not a fucking book, it's a weapon. A weapon aimed right at the hearts and minds of the weak and the desperate. It will give us control of them [---] they'll do exactly what I tell 'em if the words are from the book. It's happened before and it'll happen again. " 
Hälsningar från ett Tammerfors där maxtemperaturen under dagen har varit uppe på -18 grader. Imorse var det -28 o nu har det återigen glidit ner under -20. Men med blå himmel o gnistrande snö är det ju fint. Åtminstone här innifrån ;-)
Stack ut näsan igår kväll när det började bli kallt o det var friskt ska sägas!
Visa fler inlägg