Hoppsan, så det blev!

Det började med ett meddelande på facebook.
För kanske två helger sen.
"Jesse kommer 3 november, hänger ni på?". Typ.
 
Vi började kolla biljetter o lösningar, hur skulle man billigast kunna ta sig dit o leva där en vecka? Kanske vi kunde åka med Norwegian, då blir det reguljärt o vi kunde åka kortare tid. Om vi på nåt sätt ville spara pengar genom att inte dricka så många öl på Kippis.
För det är ju riktigt jäkla svårt att säga nej till Teneriffa.
Det gör man bara inte i normalt tillstånd.
 
Nu är ju vi inte i det bästa av tillstånd vad gäller pengar, men kanske däremot vad gäller tid. Om man nu vill se nånting positivt i det hela.
Men vi sa faktiskt nej.
 
Förra helgen började vi dock hålla lite koll på vad man kunde få tag på för biljetter med kortare varsel. Alltså kolla t.ex. på fredagskvällen vad det skulle kosta att åka på söndagen. Den avgången vi från början hade spanat in kom ner i 95€ per person, från Helsinfors, men den absolut billigaste hittade vi på lördagskvällen: från Åbo för ca 50€ per person, tur/retur-flyg. O det hela blev plötsligt riktigt överkomligt. Inte 250 per person, som vi tänkt från början.
Dessutom hade vi fått boende ordnat, så vi behövde bara bekymra oss om att ta oss dit o tillbaka.
 
Så vi sa att om vi hittar nånting så kör vi. Alternativen vi hade var flyg från Åbo, Helsingfors eller Tammerfors, o det går flyg söndagar o tisdagar. 
Redan igår kväll började flygen bli uppbokade. Det lyste utropstecken för "endast 1 plats kvar" o flygen försvann tidvis från listan. Både söndag o tisdag. Hoppsan.
 
Så innan vi hoppade in i bastun slog vi helt enkelt till. Med risken att priset kommer gå ner ännu mer, men den andra risken hade ju varit att vi inte kom dit alls.
Vi landade inte så lågt som vi hade kunnat föregående helg, men för 350€ totalt kommer vi dit o tillbaka, får till o med mat på flyget, o behöver inte ens köra till Helsingfors. Vi flyger från Tammerfors o sparar både bensinpengar o parkering.
Så det kan gå.
 
5 dagar kvar till avgång!
 
Det lite roliga i det hela är att det är just sån här jag vill va. Spontan. Jaha, vad ska vi hitta på imorgon? Vi drar vill Budapest! Eller nåt annat oväntat.
Nu är väl Teneriffa inte särskilt oväntat visserligen, men vi hade ju inte räknat med att komma dit i år om man säger så.
 
Baksidan av det hela är väl att jag vet om flertalet som gärna hade velat åka, som hade bokat o allt klart, o nu inte kommer åka. O så kommer vi här o åker med en gång. Känner mig väldigt taskig o vill i så fall be om ursäkt på förhand.
Som jag brukar göra för saker.
 
Cristianos, vi ses på tisdag!

Gratis smör

Jag kan inte minnas när jag senast INTE hade problemet.
Tjejbekymmer, jag vet, men jag vet verkligen inte vad jag ska göra med det.
Min hud är jäkligt krånglig.
 
Sen jag var 12? 11? hur gammal är man? har mitt ansikte varit nåt utöver det vanliga. Även efter att dom där riktiga blemmorna försvann nån gång under tonåren. Dom som man tvättade med Clearasil, saltvatten o till slut såna där blöta pads med 120% alkohol i.
Numera är (o har varit dom senaste 10 åren minst!) mitt största problem att jag alltid ALLTID har glittrig panna o näsa. Det ser ut som jag svettas hela tiden. Att klippa lugg är absolut inte att tänka på, det blir gôôôrflôôôtigt med en gång. 
 
Jag ljuger inte om jag säger att jag varje morgon kan skippa smöret på smörgåsen o istället bara dra en kniv över pannan o skala av lagret där. Steka ägg i det skulle säkert också gå bra.
 
O jag har provat det mesta. 
Sånt som man hittar i mataffären, typ Garnier o Nivea; något mer avancerat - ofta från taxfree -, typ Clinique; nåt rosa skum från apoteket, tror det hette Cliniderm; nåt annat oljefritt från ACO; riktigt dyrt från spa:n; halvavancerade grejer från Yves Rocher.
 
För tillfället i badrumsskåpet...
 
Alla möjliga varianter är provade. Bara tvätta, tvätta --> dutta, bara tvätta --> smörja, tvätta --> dutta --> smörja.
Naaaaadaaaa.
Problemet är också att om jag bara tvättar rent o inte smörjer med nåt mjukt efteråt så stramar resten av ansiktet ihop sig o hakan blir alldeles torr o röd, speciellt på vintern.
 
Enda gången jag minns att det funkat någorlunda, alltså att man fastnat på kort där man inte ser ut att svettas, är från när jag använde nån slags mousse-foundation (hur dyrt det var vågar jag inte tänka på), vilket endast inträffade när man skulle på studentfest.
 
Plus att man ibland märker lite skillnad första gången man provar nånting annat.
 
Tänk att kunna gå flera timmar utan att behöva torka sig i pannan, vilken dröm. Jag kanske klarar mig högst en halvtimme.
Jag känner mig som en sån där lönnfet karaktär från en 1800-talsskildring med glasögon på nästippen. Dom brukar sitta o dutta sig i pannan med en näsduk hela tiden.
O ja, mina glasögon sitter nog redan på nästippen, det där oljiga får dom liksom att kana ner hela tiden.

Medan järnet är varmt...

...måste man smida, är det inte så?
På tisdagar innebär det att inom en halvtimme efter det att dörren har slagit igen bakom mig efter att ha kommit hem från bodypumpen, måste jag sitta färdigduscad, torkad o påklädd.
Annars är det kört.
 
Speciellt när vi har kört nånting nytt, som idag. Med mycket armar.
O baksida armar.
Jävlar, vad det är jobbigt att lyfta saker. Eller bara ta i.
 
Väntar man för länge med duschen kan man inte tvätta håret. Armarna kan inte lyftas över brösthöjd.
Följden blir vått hår som fortfarande är flôtigt o svettigt o inte heller kan torkas. Eller borstas ur. 
O man kan inte ta på sig kläder efteråt heller.
 
Så det är inte förrän nu när man sitter i pyjamasen, torr o med tvättat hår, som man kan slappna av på tisdagskvällar. Puh.
 
 
Fasen, vilket konstig musarm (?) man får av att sitta här nu då!
Måste nog ta mig ut till soffan.
Fast nån annan får nog lyfta fjärrkontrollen åt mig.
Visa fler inlägg