Trevlig helg!

Alltså, att jag har HAFT en trevlig helg.
Igår gjorde vi nånting som jag aldrig trodde att jag skulle göra utan att blinka.
Vi körde till Lidl i Närpes o helghandlade.
Har ännu inte bestämt mig för om det var pinsamt eller inte.
 
Men saken var den att vi hade fått reklamblad i brevlådan om billiga biffar så vi tog helt enkelt hela helgens inköp där. Vi hade stämt träff ute i stugan med Timo o Erika tills på eftermiddagen, så vi tog förmiddagen på Lidl, när vi kom hem bakade jag en sats muffins o så satt vi där ute i solskenet på altanen med kaffe o kaka.
 
Vem kan tro att det är sista helgen i september liksom?
 
 
 
Fram på kvällen satte vi oss i grillstugan o rörde oss inte långt därifrån förrän klockan var alldeles för mycket. Efter dom där utsökt stekta pepparbiffarna o nåt som Lauri fått att likna papas arrugadas (alltså det var meningen!) var det lite spontan musiktävling från en iPad o ganska mycket vin o Limoncello. Helt plötsligt var klockan halv tre... Oops.
Men vilken trevlig kväll det var!
 
Idag hade vi lite frukost o några vändor med spel innan vi städade upp o drog oss hemåt. Med disken i en bunke så att vi kunde ta den i diskmaskinen när vi kom hem ;-)
 
**********
I övrigt har jag börjat kolla väder lite mer ingående för vår lilla storstadstripp. Det har sett helt ok ut tills idag.
Våra hela dagar där är alltså torsdag, fredag o lördag. Tre dagar nästa vecka ska det regna i Barcelona. Torsdag, fredag o lördag. Det ska börja på torsdagsmorgonen o hålla på till söndagsmorgonen.
Are you kidding me??

Grattis-dag!

Kl. 00.04 (typ) den 3 oktober 2007 fick jag ett sms från min bror.
"Grattis, nu är du snart 30", stod det.
Igår kväll stannade jag uppe tills klockan var över ett så att jag kunde skicka samma sms tillbaka strax efter midnatt svensk tid.
 
3 oktober 2007 fyllde jag 24.
Idag fyller världens finaste bror 24.
Hämden är ljuuuuvlig!
 
 
Har ännu inte fått nåt svar på sms:et...
Det ultimata anti-klimaxet vore väl om det kom bort nånstans på cyperspacevägen.
Eftersom jag har väntat i sex år på det hela menar jag! ;-)

Vad händer?

Jag är för tillfället lite less på den idrottsliga världen.
Hur kan man få hålla så här? Vad krävs egentligen längre för att få arrangera ett mästerskap? 
Jag vet inte längre jag.
 
Det startade väl för ett par år sen med fotbolls-VM i Sydafrika 2010. Varför liksom? Apartheid, afrikanska kontinentens största kåkstäder o säkerhetspersonal som under mästerskapet bestämmer sig för att gå i strejk. Dessutom kan man ju tydligen skjuta sin sambo när man sitter på toaletten hur som haver i det landet.
Varför väljer man att ge ett stort mästerskap till ett sånt ställe?
 
Om det inte startade redan med sommar-OS i Peking 2008. Men det är ju bara ett så konstigt land att man vet inte vart man ska börja...
 
Vidare till nästa år. 2014.
Vinter-OS i Sotji där dom har gått o samlat ihop herrelösa hundar o katter på gatorna o helt enkelt haft ihjäl dom för att dom inte ska "va i vägen". O där jag egentligen innerst inne hoppas att NÅGON till slut ska bojkotta p.g.a bristen på homosexuellas rättigheter. Eller annan brist på mänskliga rättigheter om man så vill.
Man säger att politik o idrott inte hör ihop. O det tycker jag verkligen inte att det gör. Jag älskar OS!
Dom säger att den som väljer att komma till landet ska följa deras lagar o inte tala om att man är homosexuell. Or else...what?
Varför väljer man att placera ut såna stora mästerskap där om man inte vill blanda in politik?
Är det mutor? Är det verkligen det?
 
Fotbolls-VM i Brasilien samma sommar. Det känns ju omöjligt att protestera mot att fotboll spelas i Brasilien. Om det inte vore för att invånarna själva startar upplopp för att de inte anser att landet har råd.
Vilket för oss in på sommar-OS i Rio de Janeiro 2016. O det känns återigen lite fel att ha nånting emot det. Kristus-statyn i Rio är faktiskt det enda av jordens underverk som jag ännu inte sett, som jag kan tänka mig att åka till (har inget behov av att sätta min fot i Jordanien, Indien eller Kina). Copacabana, karnevaler o samba, vad kan gå fel liksom?
Eh... renoveringar som kostar för mycket, säkerhet som inte fungerar, pengabedrägerier. Än så länge.
 
Vinter-OS i Pyeongchang, Sydkorea 2018 samt sommar-OS 2020 i Tokyo har jag just nu inget att sätta emot. Ja, jag vet att det mitt i smeten av Nordkorea, Ryssland o Kina, men frågar man mig verkar just dom utvalda i detta fallet höra till den mest civiliserade skaran i det området.
 
Nästa stopp. Fotbolls-VM i Ryssland 2018.
Varför ska vi tillbaka till detta jäkla landet? Jag blir så trött.
 
O alltså, det senaste. Fotbolls-VM i Qatar 2022.
Jaha, nu flyttar vi det hela till mellanöstern där man stenar folk till döds o vi har självmordsbombare runt knuten. O där man beräknar dödsantalet till 4000 människor innan man är färdig med byggandet för evenemanget. Are you freakin' kidding me??
Nåt att tänka på är väl också att medeltemperaturen i juni-juli då VM normalt hålls, är ca 40 grader. O noll nederbörd. Bra tänkt där.
 
Vad hände med den gamla goda tiden då man kunde ha vinter-OS i Lillehammer, sommar-OS i Sydney o fotbolls-VM i Frankrike?
 
O att jag är lite less o tycker o tänker beror enbart på det faktum att jag läser nyheter, inte på det faktum att jag har förutfattade meningar om vissa delar av världen.
 
O som den härskna grädden på det klumpfyllda moset: Det har kommit till min kännedom att det inte längre är svt som sköter sändningarna från dessa evenemang, utan att det är reklamkanaler.
Vilken jäkla tur att jag ska se det på yle då!
 
...om jag inte börjar bojkotta förstås...
 
/MVH
"avreagerad för idag"

 
Visa fler inlägg