Har gått o blivit modern

Tänk va man kan fixa o trixa i teknikens värld.
Lösningar på problem man inte visste fanns.
 
Det har jag gjort idag.
 
Numera finns en liten enkel knapp som ska göra bloggen läsvänlig i mobilen. 
Aldrig mera ska man behöva sitta på tåget/flygplatsen/vårdcentralen/ICA:s parkering o längta hem till datorn så att man kan läsa världens mest lagom intressanta blogg ordentligt.
Ta-daa!
 
 
Så blev det. Funkar bra i åtminstone en Xperia, läsvänligt nog, bilderna syns o det finns t.o.m kommentatorsfält i mobilen! Om det nu fungerar...
Förutsätter ju att det va rena stenåldern o typ MS-DOS-läge om man tidigare försökte läsa i mobilen, innan jag tryckte på den där lilla knappen. Varför skulle jag annars behöva trycka på den?
Observera bara att man behöver klicka på varje inlägg för att läsa hela det önskade underverket.
 
Så nu vet man det.
Ta upp mobilen under lite dötid, googla fram mig utan problem (hoppas jag), bara luta sig tillbaka o njuuuuut.
 
You're welcome, earth!

Inspirerad eller bara maj månad?

Antingen va det för att vi snart går in i maj.
Vilket innebär nya saker att pricka av på den än så länge någorlunda kontrollerade check-listan.
Eller också va det endorfiner från den fina helgen.
 
Men idag surfade jag mig fram till ett hindersprövningsdokument på magistratens hemsida. Det börjar nämligen bli dags att skicka in papper. Det är ju giltigt i 4 månader, så man ville inte börja för tidigt.
Tänk va man får lära sig när man ska bli vuxen.
 
Va gäller själva vigseln ska den alltså äga rum på magistraten o jag hade väl mest tänkt att "jaja, Tammerfors är stort ställe, vi kan gå dit o prata med dom i typ juni o se när vi kan komma".
Nja..?
 
Hittade tidsbokning från deras hemsida o tänkte okynneskolla lite vilka tider som gällde o hur många som va bokade o sådant dära. 
Inte sådär jättemycket bokat under sommaren som jag hade tänkt, men fredagarna va ju lite blanka. Vilket jag inte riktigt kunde avgöra om det berodde på att man slutar tidigt o går hem på fredagar, eller om folk helt enkelt ska gifta sig då. Midsommarafton va ju t.ex. helt borta.
 
Fredagen vi hade tänkt oss fanns det 4 tider kvar.
Gulp!
4 tider o 200 000 invånare. Ännu fler i upptagningsområdet. Hoppsansa.
Tänk om fler kommer på den briljanta idén att välja smarta datum. Då är vi ju körda.
 
Eftermiddagen som vi hade tänkt va nu helt borta, så vi fick helt enkelt ta den senaste tiden som fanns kvar. För till kl. 9 på morgonen har man väl inte hunnit göra sig fin..? Men tiden passar ju bra för efterföljande lunch inne i stan som vi eventuellt hade tänkt.
 
Så nu blev det så o nu har vi det på papper. Hej va det går.
 
 
Efter att vi bokat såg det ut i bokningskalendern som att dom gick hem ännu tidigare den fredagen, så det är nog helt enkelt folk som vill inleda helgen med giftemål.
 
Dagens agenda - förmiddag: skypemöte om magisteruppsatsen (jag är anmäld till seminariet i juni, tjoho!), eftermiddag: boka vigsel.
 
Vuxenpoängen står som spön i backen.

Daphne & Kristoffer 26/4

Hemma efter en helg i Sverige.
En fantastiskt fin, rolig och bara alldeles... alldeles underbar helg.
 
 
Fredag morgon satte vi oss i bilen vid femsnåret o körde mot Åbo för dagsbåten till Stockholm. Det är faktiskt ganska smidigt med dagsbåt, framförallt när man inte behöver köra i vintermörker. Det började ju liksom redan ljusna när vi åkte o dimmorna låg täta över dom små sjöarna på vägen ner. Mycket stämningsfullt.
Sen är det ju en stor bonus att det inte är musik- o fyllebåt på dagen ;-)
 
På båten hade vi hytt så dels kunde vi sova ikapp litegrann o dels kunde man förbereda sig med lite tjejgrejer (läs: raka benen) i lugn o ro inför lördagen.
Plus att jag va duktig nog att skriva nån sorts diskussion till magisteruppsatsen under båtfärden. Lite effektiva 10 timmar (eller va det nu är) ändå!
 
I hamnen i Stockholm hoppade Lauris faster in i bilen o vi körde ut till deras mysiga hus utanför stan där vi kunde känna lukten av grillat långt innan vi ens kom fram till terassen.
 
 
Fantastiskt trevlig kväll va det! Mycket god mat, en flaska San Valentin åkte fram o det va ju extremt smidigt med övernattning. Dessutom god frukost på morgonen!
 
Lördagen började så med en dusch, god frukost som sagt, o så en 3 timmars bilfärd västerut. Vi kom fram till hotellet i lagom tid för att knapra lite socker (choklad o äpplen) o göra oss iordning för den minibuss som hade ordnats för att hämta upp oss långväga gäster. Mycket smidigt o tacksamt när vi skulle ut i skogen :-)
 
Pampig inmarsch i kyrkan va det - men ska det va så ska det väl va! :-) - o lämpligt nog låg servetter inlagda i programmen.
 
 
 
Men hör o häpna, jag behövde inte använda min. Jag torkade mig bara lite vid nåt enstaka tillfälle, men nog satt man med ett enda stort leende under hela tiden!
Så fina, så glada, så nervösa innan o så sprudlande efteråt. Det va så härligt att se.
 
♥ Man o fru! ♥
 
O glada (o matchande!) gäster!
 
Vårsolen i det närmaste gassade o den där kavajen jag hade oroat mig för om den va tillräckligt varm, hade egentligen inte behövts före klockan midnatt... Bridezillan hade gjort en bra deal med dom så kallade vädergudarna!
 
Vår minibuss tog oss vidare till festlokalen där vi under lite mingel ihop med snittar, dipp o vin inväntade brudparet...
 
 
...som efter sin photo session anlände i häst o vagn, till brudens stora förtjusning. Hon visste nämligen inte om det på förhand.
Smälte hjärtat? Ja.
Hintade man om att överraskningar till bruden va välkomna för kommande bröllop? Ja.
 
Den fint pyntade lokalen fylldes med 100-talet gäster o vi satt ner med våra bordsdamer o herrar - gamla kollegan Terés med pojkvännen Erik.
Tal hölls, skålar utbringades o glasen gapade aldrig tomma.
 
 
Den där dansen som jag blev lovad häromdagen inträffade också, o allting va bara glatt o härligt hela kvällen. 
 
Nyttig liten present till bordet!
 
Fritte-kollegor!
 
Extra underhållning
 
Strike a pose!
 
Efter middagen öppnade baren, o vi hade förberett med svenska kronor för att köpa mera drickbart. Vilket inte behövdes, o det kan man ju se på två sätt.
1. Det blev ju billigt, vi behövde inte handla i baren.
2. Vi kom aldrig till baren...
 
Jag började dricka vatten före kl 23...
 
Efter va som inte kan anses som nånting annat än en mycket lyckad bröllopsfest va vi tillbaka i stan vid tvåtiden o samtidigt som brudparet - fortfarande iklädda giftasmundering - hoppade in på grillen för att äta kebab (hoppas det blev gratis!), somnade man gott på hotellet.
 
Igår sov man lite längre, åt hotellfrukost o gick till torget o åt glass efter att ha checkat ut. Total sommarkänsla!
Eftersom man ju inte vill störa brudparet sådär dagen efter o det va söndag o inte så mycket att göra, började vi köra mot Stockholm vid ett-tiden. 
Jag blev ombedd att köra (hehe...) o jag bestämde då att vi skulle stanna för nåt lunchaktigt i Örebro. Vi letade oss in till Wadköping (där jag aldrig har varit), åt bakpotatis o paj o vandrade runt kullerstensgatorna en stund.
 
Utsikt från lunch-fönstret
 
Vi hade väldigt gott om tid hela dagen, vilket såklart va ganska skönt o vi kunde stanna en gång till på vägen för lite glass o kaffe utanför Strängnäs.
Kom i god tid till båten gjorde vi också o eftersom den dels går så sent som 20.00, o klockan dels i samma stund blir 21.00, va det i princip bara att lasta av i hytten, handla tax-free (öl o vin till kommande Vappu!) o gå o sätta sig vid ett middagsbord innan man tog en dusch o somnade gott i hytten under alla bilarna.
 
Nöjd över fin vinväska
 
Många mil o många skratt senare är vi då tillbaka hemma i Kstad o hela helgen har bara varit så fantastiskt trevlig, rolig, mysig, kärleksfylld, gullig o allmänt strålande!
 
Inspirerade för kommande åtaganden..?
Visa fler inlägg