Sovmorgon

I morse hade jag klockan ställd på 8.
Tyckte det va lite lagom.
Jag vaknade när Lauri sa hejdå o gick till jobbet o tänkte att jag kunde blunda en stund till. Så det gjorde jag.
När jag tittade upp då o då tyckte jag det va ganska ljust bakom persiennen men antog att det va ovanan av snö som spelade in.
När jag slutligen tänkte att nej, nu är jag nog faktiskt inte trött längre va klockan 9.30.
O telefonen med larmet va död.
 
Igår kväll va den laddad till en tredjedel.
Just som jag tyckte att den nya verkade bättre batterimässigt än den gamla...
Jag står härmed extremt fast i min uppfattning att den senaste säsongen av 24 är extremt missvisande eftersom det är SÅ många personer som pratar SÅ mycket SÅ länge i smarta telefoner. Jag sa efter bara ett par avsnitt att det där funkar inte i verkligheten, telefonerna skulle ju redan va döda!
 
Nåväl.
Jag kände mig liksom lite efter i schemat på nåt sätt när jag väl kom upp o i duschen.
Jag hade ändå en del jag tänkte göra. Handla skumpa, tvätta o fixa utstyrsel för morgondagen bland annat.
Nu har jag nog hunnit med det o lite till, men jag hade nog gärna suttit o bara suttit en stund till. Men men, det hinner jag väl en annan gång.
 
Igår kväll stod termometern på -17 när jag gick upp kl 6.
Idag stod den på flera plusgrader när jag gick upp något senare...
 
 
Fix o pyssel inför imorrn va det ja...
 
O en glad överraskning låg i brevlådan idag dessutom. Jag har tidigare under hösten överklagat min skatt eftersom jag varit tvungen att betala dubbelt i både Sverige o Finland (efter att finska skatteverket efter tre månaders strulande kom fram till va problemet va), o idag fick jag det svart på vitt att jag får tillbaka det jag betalat till Sverige.
 
HÄR kommer då skatteåterbäringen till slut!
 
Nu väntar jag närmast på att Lauri ska komma från jobbet så att vi kan packa igen o köra tillbaka mot Tammerfors för lite nyårsfirande.

Om jag haft en dagbok: 9 november 2014

I morse hittade jag en bulle i magen.
På morgonen när man är oäten o magen är lite mer insjunken än normalt, det är oftast då jag kan känna mig lite mera "fit" eftersom höftbenen sticker ut o syns som bäst just då (märklig egotrippad tanke, jag vet). Innan man har fyllt ut det hela med frukost.
Samtidigt kan det ju liksom kännas svullet innan man har varit o tömt blåsan första gången.
 
Men i morse låg jag raklång i sängen efter att ha varit uppe o tömt nattblåsan o det va tomt i magen.
O längst ner mot blygdbenet fanns det en hård bulle. 
Känns här, sa jag till Lauri. Ska den va här?
 
Jag har förstått att det är där den ska sitta just nu o det va ju där nerifrån vi hörde hjärtljuden, men att man kunde känna den utifrån hade jag inte räknat med. 
Dessutom har jag hittat den flera gånger under dagen, också när magen inte varit tom. Men bara liggandes.
Är det det man känner? Är det där Alien ligger o simmar?
 
I fredags gjorde jag mitt första inköp av mammakläder. Helt ofantligt onödigt tidigt o jag vill inte släppa taget helt o anta att allt ska gå bra redan nu, men jag visste inte vad annars jag skulle göra.
Minsta lilla söm som trycker mot magen är nämligen obehagligt o jag blir lite illamående. Att sitta ner med ungefär allt jag äger i underdelsform är obehagligt. Allt som inte är mjukisbyxor eller militärmönstrat vill säga. O inte går man väl på Boston-konferens i mjukisbyxor om en vecka?
 
O vilka grejer det finns på mammaavdelningen. Jag provade lite olika byxor o halleluja va skönt allting va! Varenda par jag fick på mig va sköna som en pyjamas o satt inte alls åt. Gud, så skönt!
Jag hade egentligen tänkt bara prova, men det slutade med att jag faktiskt köpte ett par slimmade stretchjeans med extra tyg till en växande mage. Med ursäkten att om jag inte behöver det extra tyget om två månader så klipper jag bara bort det o använder dom ändå. Nu kan jag bara vika ner det så länge.
Så nöjd jag va!
 
Kommer inte va några som helst problem att börja shoppa mammakläder om det skulle behövas!
 
Den senaste veckan har annars varit ganska ok.
Jag har kunnat jobba alla dagar utom en, när jag låg i plant ryggläge o höll kväljningarna nere. Lauri började jobbet senare den dagen o va hemma på förmiddagen o jag mådde så dåligt över att han skulle behöva se mig så.
Men han fixar o donar o servar o klappar o stryker en över kinden o frågar vad han kan hjälpa till med. Han är ju världens snällaste o jag känner mig bara otacksam, även om jag försöker säga ofta att jag är så glad o tacksam för allt han gör. 
Men jag tror att en del också har att göra med att när jag kommer hem från jobbet på kvällarna har han ofta redan varit hemma i typ två timmar o kanske känner att han gott kan fixa o jag bara kan sätta mig ner. 
Men som sagt, världens snällaste.
 
Häromkvällen lagade han mat o jag petade i mig den.
Han frågade såklart om det va nåt fel på den o felet just då va att allting jag skulle ha stoppat i mig hade varit "uäh". Klart det inte va nåt fel på det han hade lagat.
Stackaren. Då känner jag mig ju otacksam igen.
 
Idag är det Fars dag o han frågade halvt på skämt tidigare i veckan (tror nån Dressmann-reklam va på TV:n) o han skulle få present.
Nepp, sa jag. Däremot fick han allt ett par boxers under min handlingsrunda i fredags ;-)

Mittemellan

Hemma igen.
Vi åkte redan efter frukosten idag, vilket va riktigt skönt eftersom det va bra väder o ljust när vi körde o man har kunnat äta, packa upp i lugn o ro o bara sitta ner en (lång) stund.
 
Vi möttes av 10 minusgrader o lite sol när vi kom hem.
 
Igår hade ju affärerna öppnat igen, så vi gjorde en liten shoppingrunda. I mitt huvud öppnar affärerna på annandagen, men det kan va i Sverige eller också är det bara "utvalda" eller "större" ställen, va vet jag?
Vi kom iaf hem med bl.a. minneskort till nya mobilen, ett par ytterligare byxor av mammamodell till mig (jepp, så pass mycket plats tycker jag Alien helt plötsligt tar), delar av nyårsoutfit där tema för året tydligen ska vara tecknade figurer, o så en packe öl o chips till gårdagseftermiddagen/kvällen.
 
Vi hade nämligen bjudit "hem" Jesse på bastu o badtunna, vilket också visade sig komma med tillhörande speltimmar med 7 Wonders o Carcassonne, pizza o film.
Hur trevligt som helst, vilket man ju vet att man ska ha så snart nån uttalar meningen "Ska vi bjuda hem Jesse?" :-)
 
 
Imorgon är det jobbdag för oss bägge två. Jag är sen ledig på tisdagen o ska vänta på att Lauris jobbdag tar slut så att vi kan packa på nytt o köra tillbaka till Tammerfors för nyår.
Visa fler inlägg