Att göra en Ross*

* Att göra en Ross
innebär enligt Mariapedia att man i tid o otid finner sig själv i situationer då den enda möjliga utvägen är att fria. Ibland är det ett fullt medvetet val. Ibland är det något man inte minns efteråt. Men under sin livstid hinner man med minst 3 frierier. 
Uttrycket kommer från karaktären Ross från TV-serien Vänner, som under seriens 10 säsonger ständigt hamnade i detta trångmål. 
 
I detta hushållet har man väl numera mer eller mindre kommit upp i Ross-nivå. 
Med en smärre skillnad att mannen i huset har friat till samma person samtliga gånger.
 
Om man nu kan kalla det att fria.
Första gången va väl en officiellt fråga, 2400 m.ö.h.
Andra gången hade det kommit ringar på posten o då fick jag ett knästående o en ring på fingret.
Tredje gången hade ringarna kommit i nya storlekar o jag fick en liten tygpåse i näven. 
 
Så såååå avancerade är vi ju inte...
 

Alltså den här helgen...

I helgen har det känts som semester.
I fredags åkte vi ut till stugan, bara för att vi kunde, o satt smått förvirrade framför TV:n på kvällen o undrade va vi skulle göra utan fotbollsmatch.
Men det hann ju reda upp sig till lördagen. På fredagskvällen gick vi istället en sen kvällspromenad i dom fina omgivningarna.
 
 
Efter att ha handlat för resten av helgen under lördagsförmiddagen, satt vi ute i solen på terassen bakom husvagnen med varsin bok en bra stund. Jag hann till o med få bikinilinje.
Med bikinilinje avses i detta fallet en linje mellan grisrosa o blek skandinavisk hudfärg som uppstår där vederbörande haft en bikinibehå på sig.
 
På andra sidan va det dock fortfarande kall vind o där fick man gå med fleecetröja, medan man bakom husvagnen alltså fick klä av sig i bikini. Däremot va solen framme hela dagen. Märklig sommar vi har.
 
Vi grillade till lunch o blev sittande att spela spel ett par timmar efter det.
 
 
Innan första matchen för kvällen hann vi med en liten tur i roddbåten också!
 
 
Till kvällen hade vi planerat in bastu mellan VM-matcherna o började elda i halvlek på första matchen. En liten missberäkning av både oss o Brasilien tydligen. Vi fick en 10-20 grader för varm bastu o Chile tvingade Brasilien till straffar.
Som det kan bli.
Efter bastun tände vi i öppna spisen o grillade korv inomhus framför TV:n, eftersom vi nu låg lite efter i schemat. Om det nu är tillåtet att ha ett schema när man har lite mini-semester.
 
Midnatt i Österbotten
 
Idag söndag va solen inte riktigt framme o stabil, men vinden va betydligt varmare. Vi grillade till lunch igen o spelade lite mera spel, innan vi städade kylskåpen o körde hemåt.
 
Det känns verkligen som vi har haft en liten semester. O vi tar en likadan nästa helg!

Blommor o blader

Eftersom vi bor i Finland
pratar vi ju inte direkt med grannarna. Än mindre "umgås" med dom. Hu, hemska tanke.
Umgås med sina grannar?
Va är det för ociviliserat uppförande?
 
Men våran granne är väldigt mysig med att ställa ut saker i trappuppgången. Åtminstone tror jag att det är grannen. Men eftersom man som sagt inte pratar med dom, mer än en hej-nick när man ses, så kan jag ju inte veta säkert.
 
Fint är det ju ändå!
 
 
Tidigare i år hade vi vide o påskris. Nu har vi det så somrigt så.
Visa fler inlägg