Äta-jobba-sova-dö-läge

Vintertiden tog hårt på detta hushållet.
Vi har stängt av TV:n senast kl 21 varje kväll. Vid nåt tillfälle låg jag o sov 20.45 o tyckte att jag hade sovit världens djupsömn o att klockan borde va 4 på morgonen när jag gick upp på toaletten lite senare, fast den i själva verket bara hade hunnit till 23.
 
I morse kändes det ohyggligt skönt att tänka att det är helg imorrn.
Det har känts som en lång vecka där jag har varit så trött så fort jag kommer hem från jobbet att jag bara kraschar i soffan, äter o går o lägger mig. Jag ligger efter med tidningar, nyheter, bloggflöden, uppdateringar, mejl.
Jag har bara inte orkat.
Det känns som det enda jag gör är att jobba, äta, köra bil o sova. Ingenting däremellan.
 
Det kommer att bli två intressanta månader kvar på jobbet om det är såhär det kommer va varje vecka från o med nu när det blir mörkare o långsammare att köra. Igår kom jag hem kvart i sex o Lauri bara kramade mig o frågade hur jag orkade när jag åkt hemifrån halv sju på morgonen. 
Svaret är att jag vet inte. Men jag är inte trött när jag är på jobbet iaf, vilket ju får ses som positivt. Problemet i så fall är väl att det är det enda jag gör.
Jag skulle vilja läsa mina böcker. Gå promenader. Se ikapp avsnitt från svtplay. Läsa på om USA-resan.
 
Men icke.
Ett litet lufthål trodde jag att jag hade i onsdags när jag kom hem lite tidigare, men då satt jag istället i 3 timmar o fixade med den dubbla skatt jag för tillfället ska betala i Sverige o Finland. Samtidigt.
Synd att det har tagit finska skattekontoret över 2 månader att komma fram till att det är Sverige man ska prata med, annars kunde det ju varit fixat innan det började mörkna o vinterhastigheterna kom ut på dom finska vägarna o man således fick ännu längre arbetsdagar.
Men det va en parentes.
 
Nu ser jag istället fram emot att läsa ikapp tidningar o se ikapp avsnitt av både det ena o det andra under helgen.
 
 

Första snön

Igår kom den första snön.
Fast inte hemma hos mig.
Vi hade hört om o jag va beredd på snö under fredagen, men när termometern visade plusgrader o inte regnade det heller, tog jag mina smidiga tygskor som man bara kliver i o ur o körde mot morgonens hembesök.
Ungefär halvvägs började snön yra. O nej, jag hade inga vinterdäck på bilen.
 
När jag kom fram efter att ha smugit genom skogen dom sista kilometrarna tittade dagisbarnen på mig med stora ögon.
"Va har du på fötterna?"
Ja, alltså, jag hade ju samma skor som jag haft hela sommaren, medan dom hade stövlar, overaller o tjocka vantar. O va ute o lekte i snön.
 
När jag sen kom fram till Vasa (efter att återigen ha smugit fram i 4 mil) möttes jag av ett par centimeter snötäcke där jag fick tassa fram med mina tygskor.
"Vi har ingen snö hemma!", fick jag förklara några gånger ;-)
 
När jag körde hem hade dock det mesta redan börjat slaska bort. Däremot blåste det som f*n hela vägen så man va ju inte riktigt säker på va som va vind o va som eventuellt va halt på vägen. Bilen for lite som den ville iaf.
 
Igår eftermiddag körde vi sen till Tammerfors där vi idag ska få på vinterdäcken (va nu det ska va bra för, det ska ju bli 10 grader varmt igen nu). En handlingsrunda har vi redan hunnit med också.
 
Jag minns att jag pratade hemma förra helgen om pengar. Vi tänker aldrig på sånt nämligen. Vi liksom mest har dom utan att anstränga oss. O bara för att illustrera, så här kan det gå till när vi ska köpa nånting lite dyrare.
 
- Vi har sen förra årets juni haft en kamera i hushållet, sen min gett upp. En kamera från 2008, som funkar men kanske inte är den bästa. Eftersom vi nu ska ut på lite äventyr i USA bl.a. ville jag investera i en ny. Vi har alltså inte köpt kameror sen år 2008 respektive 2010, så vi ansåg att det va ok att investera nu.
- Man googlar lite. Jag tyckte väldigt bra om min gamla, som numera inte finns, så jag har kollat runt på va som skulle va en motsvarande variant i dagsläget.
- Vi går till Gigantti med en viss typ av kamera i sikte. Vi vet att vi inte kommer släpa runt på en systemkamera eller en större sort, så vi håller oss till dom som får plats i fickan.
- Vi hittar en sån typ vi vill ha o vi köper den. 
 
Ny lekkamrat
 
Inga direkta spontanköp här inte.
Däremot hittade vi reklamblad här på köksbordet igår innehållande diverse sportkläder. Skor, jackor, tröjor osv. Vilket vi ville titta på.
Mina vinterstövlar är nämligen helt nergångna. Bokstavligen. Man känner träsulan i hälen. Då tycker jag igen att det är skäl nog att titta på nya vinterskor. Såna som inte är snowjoggings, utan såna man kanske mera kan gå med på stan typ. 
O när riktiga vinterskor kostar över 100€ köper jag dom inte, oavsett hur bra dom är o hur väl jag än behöver dom. Däremot när priset är nere på 50-60€, då kan jag köpa dom.
Så då gjorde vi det.
 
 
Inte fel att sticka ner fötterna i detta luddet...
 
Det blev då en lite dyr runda ändå. Men som sagt, inga dyra saker köps utan att tänka efter om dom behövs.
Är det kanske det som är grejen? Är det så man ska tänka?
 
//Mvh Naturligt Prismedveten?

Frusen idag också

När jag gick upp i morse va det ca en minusgrad.
En.
När jag åkte iväg hade temperaturen sjunkit ytterligare.
 
Ber om ursäkt för vårt dammiga fönster...
 
När jag kom ut från sista besöket för dagen, ca 16.30, frös jag värre än på hela dagen.
Att den där tekoppen satt bra när jag en halvtimme senare kurade i soffan under en fleecefilt för att dokumentera dagens bedrifter. O att den där rumpvärmen i bilen är uppskattad.
 
O ja. Jag HAR kört försiktigt idag!
Visa fler inlägg