Ett ganska awesome land

Känner att jag behöver ge landet jag bor i lite upprättelse.
Jag känner att jag har klagat på att man inte visar det jag vill på TV o allt va det nu är det senaste.
 
Men det va faktiskt en ganska fin skärmdump jag fick till härom morgonen när jag läste nyheter i sängen innan uppgång.
 
 
- En påminnelse om den otroliga lyxen det är att skaffa barn i Finland. Man FÅR grejer.
Dom har just kommit ut med en ny mammalåda med uppdaterat innehåll, vilket gör att jag nog inte riktigt vill gå dit än på ett par veckor o fylla i våra papper. Man börjar ju inte dela ut dom nya förrän dom gamla är slut på lagret, så kanske om vi väntar lite till...
 
- En påminnelse om den otroliga lyxen att bara bo i Finland. Man har tillgång till BASTU överallt.
För att minska risken med hjärtsjukdomar bör man visserligen gå dit 4-7 ggr/v. men ändå. Minns faktiskt bara en gång jag har kommit upp i så många gånger på en vecka. När vi bodde i Esbo o hade en semestervecka i mökki här i augusti 2012 va det faktiskt bara en kväll den veckan vi inte gick i bastun.
Att "råka" gå fredag+lördag+söndag en o samma helg räknas ju inte riktigt, för det har ju hänt några gånger ;-)

Koll inför helgen

Sitter för tillfället o "rekar" inför helgen i Tammerfors.
Hur nu den ska förflyta när jag har en massa hålltider på TV:n att passa ;-)
Lyckligtvis tror jag inte att jag är den enda som är intresserad av skidor där. 
Om det inte körs med bilar på nån annan kanal samtidigt. Då blir konkurrensen hård.
 
Jag har varit duktig o tagit fram mina anteckningar om tvättmaskiner, mått i badrummet o mått på grejer från Gekås. Tanken är att vi ska hinna med Gigantti, IKEA o mera barnvagnskollande. Men eftersom Lauri har semester nästa vecka har vi inte bråttom så vi behöver inte va klara med allt o åka hem på söndag.
Vi tar det lite lugnt helt enkelt.
Hoppas på att hinna säga hej till flera stycken också!
 
Igår satt vi o drack kaffe hos Lauris mormor när ett nytt guld vanns på TV:n. Bra vecka det här, undrar va som händer på den där TV:n i eftermiddag ;-)
 
Gårdagens tigerkaka gick hem också, pjuh! :-)
 
Dagens fundering: Eftersom jag inte kan se skidintervjuer från svensk TV tager man vad man haver o tittar på svt:s morgon-tv. O jag skäms ögonen ur mig varje gång dom "lämnar över till Falun" o nissen som springer runt där. Han är säkert jättetrevlig - men (förlåt!) så pinsam.
Har försökt förklara för Lauri va jag tycker att han är o det enda ordet jag har i huvudet är tôrer. O jag kan inte översätta det från västgötska. Eller är det skaraborgska? Eller rentav tidaholmska?
Hjälp, va menar jag när jag säger tôrer?

En trött tisdag

Igår va ju en gulddag.
Ganska perfekt att bara slänga sig i soffan på eftermiddagen o titta på ett snöigt Falun. Återigen saknade man väl dom halvhesa skrikande rösterna man väntade sig om man hade sett sändningen från svt, men vadå. Jag fick ju se det :-)
 
Jag kände mig lite trött mer eller mindre under hela dagen igår efter den starten på morgonen.
Det är väl inte så himla bra att chocka kroppen sådär på tom mage o första timmen efter hallondricksexplosionen vart jag nog lite snurrig. Timmen efter det blev jag mest trött o gäspade, men det va väntat sa sköterskan.
Nån som däremot va pigg under va som kändes som mer eller mindre hela dagen igår, det va Alien. Pratsam i väntrummet o pratsam i soffan. 
 
Man "började om" med vänster arm tredje gången så det ser nästan ut som man har varit på riktig sjukhusvistelse, hihi...
 
Sen blev det som sagt inte sådär jättemånga knop o jag låg i sängen före kl 21.
 
Idag är planen återigen skidor på eftermiddagen (såklart!) men innan dess har jag erbjudit mig att baka lite till det kaffe vi ska på hos Lauris mormor senare i eftermiddag.
Planerar i nuläget en tigerkaka för andra gången i mitt liv, får se hur det artar sig...
Visa fler inlägg