Fortfarande seg

Uppackade o i ordning, men fortfarande trött.
Så skulle jag nog beskriva dagen än så länge. 
 
Trots att jag va så nanig igår kväll läste jag ut hela boken o kunde inte somna efter att jag släckt lampan. Tror att klockan närmade sig 02.30 sista gången jag kollade. O jag sov så förjordat länge på morgonen också. Eller egentligen inte, men bara lite onödigt länge om jag får bestämma själv.
 
Men en tvättmaskin är tvättad o alla shoppingkassar är uppackade från helgen o igår.
Det luktade så gott från badrummet när tvättmaskinen sjöng att den va klar så. Har för första gången på många år lagt i sköljmedel o det va helt ljuvligt. 
Jag har alltid använt sköljmedel själv men nånting hände när vi började tvätta gemensamt. Det kliade eller kom utslag på Lauri så sen dess har vi alltså varit utan sköljmedel. 
Men sen va Mercadona stoppar i sina sköljmedel, det vet man ju inte. Kanske hade man kunnat prova när vi flyttade till Finland, men det försvann liksom. Hoppas nu det här funkar iaf när det va så mjukt o luktade så gott när det va färdigtvättat. 
 
Packade upp shoppingkassarna som sagt, två långa toppar i större storlek med extra plats samt ett par mysbyxor med minimal kännbar mudd:
 
 
O såhär ser numera Aliens hörne ut. Vagn, säng, kläder, badbalja...
 
 
Sängen vi till slut köpte va följande:
 
Bild från IKEA
 
Hade kanske egentligen inte velat ha vit, men det är inte så noga o jag betalar hellre lite mindre för färgens skull. Det gjorde vi ju med vagnen också ;-)
 
Nu ska jag försöka ta tag i lite föreläsningar. Känner att det tar emot utan kaffe numera, men det blev så sen frukost att det liksom inte blev nåt kaffe heller på förmiddagen...
Känns som dagen kommer bli ganska kort, men vi ska i vilket fall hinna med en träff med familjeförberedande kursen ikväll.

Trött dag

Hemma i egna sängen
O det är nog bra skönt alltså. 
I Tammerfors sover vi i en bäddsoffa, en stabil o bra sådan med helt ok med plats, men ryggen dummar sig så för tillfället att jag liksom blir känslig för hur jag ligger o sitter. 
O den va tydligen inte optimal.
 
Men efter en sista shoppingrunda på förmiddagen idag med nya byxor till Lauris jobb o långa töjbara linnen med plats framtill för mig, kände vi att vi nog kunde åka redan idag. 
O så lastade vi in badbalja o spjälsäng i lägenheten o ökade på högen med Aliens grejer borta i hörnet här hemma.
 
O hjälp va trött jag har varit sen dess. 
Tror jag fortfarande känner av att man har tappat en timme, fastän jag har sovit förhållandevis länge på mornarna.
Jag somnade i soffan en stund o har nu redan parkerat mig i sängen för att se hur länge jag orkar läsa. 
 
 
Tycker inte om att känna mig trött o ineffektiv när det finns saker att göra (som att tvätta eller lyssna på föreläsningar) men jag får kapitulera o ta nya tag imorrn.

Shopping till Alien

Då har vi gjort den där turen till IKEA.
O jag måste säga att det gick smidigt o smärtfritt.
Men det kan ju också vid närmare eftertanke bero på att allting än så länge ligger i lådor eller påsar så att man inte riktigt kan se va det är vi egentligen har köpt.
Det landar nog när man ska börja skruva ihop saker o bädda o så där.
 
Vi körde nu klart "en hel säng", dvs vi köpte själva sängen, madrass, täcke, kudde o sängkläder så att det är klart. Plus tunn skötbädd till skötväskan o så en badbalja. 
Dessutom va vi på Biltema o i införskaffade en spegel att sätta i baksätet i samband med bilstolen. Ska bli spännande att se om det fungerar så småningom.
 
Så nu har vi en badbalja med diverse atteraljer stående här i väntan på vidare transport hem.
 
 
Får nog återkomma kring vidare demonstration när vi har packat upp det mesta...
Visa fler inlägg