Lugn helg

I Tammerfors.
Eftersom affärerna är stängda idag gjorde vi ett röj igår med IKEA o bebisprylar o överdragsbyxor till Lauri.
 
Resesängen har numera madrass o lakan (IKEA:s mått funkar perfekt till Britton Compact!) o vi har dessutom en extra matstol att ställa i mökki o pipmuggar med handtag efter förslag från rådgivningen. 
Dricka lite vatten själv i samband med purématen va alltså tanken. Med tanke på gårdagens inhalering o munpruttande av mat, kan det nog bli en intressant upplevelse ;-)
 

Vi tittade också in i bebisprylaffären o spanade på lite bilstolar.
Inte för att vi skulle shoppa en just där o då (Felix är tack o lov inte uppe i dom 13kg som är max på den han har nu, haha) men vi ville väl se va vi hade som nästa steg. Den vi har haft nu är vi nöjda med så troligen blir det bara en just "nästa steg" när det väl kommer till det.
Men inte igår alltså.
 
Däremot lämnade vi affären med en skön åkpåse för vintern. 
Kvar i affären fanns som enda exemplar en åkpåse från Brio i världens finaste blå färg. Nu hade jag kunnat ta en neonrosa också om det vore så (eftersom vi inte är så mycket för att medvetet matcha som sagt, hehe) men nu blir det ju t.o.m att påsen matchar den marinblå vagnen ;-)
 
Nu verkar det som att dom vi hade tänkt våldgästa under vår vistelse inte är hemma för helgen, så idag blir det istället en lugn dag. 
Vinterdäcken är redan på bilen o Felix va med o tittade på tills han somnade o så gick jag o han tillbaka på en skön promenad. Lite kort promenad för min del (ca 30 min) men sover gott ute i vagnen gör han än iaf. 
Vi kunde t.o.m äta i lugn o ro här inne nyss! Händer ju inte så ofta ;-)

På kontroll

Kommer just från månadens rådgivningsbesök.
O man kan väl säga att ska man följa rekommendationerna för vår vagn kommer vi den närmaste månaden leva i ett ingenmansland eftersom Felix nu officiellt är för stor för liggdelen men för liten för sittdelen.

9kg är max på liggdelen o från 6 månader är sittdelen.
Men vi som har en pojk på 5 månader o 9,4kg då? Va ska vi göra?

Jo, vi har ju fått klart från läkaren redan förra månaden att det är ok med sittdelen men samtidigt sover han så himla gott i liggdelen just nu.
Jaja. Den ska väl introduceras förr eller senare.

En glad o nöjd pojk på 70cm har vi nu för tiden.
Han fick hela 3 vaccin idag; ett i munnen o två sprutor. Den ena svider ju riktigt otäckt men jag tyckte nog ändå att han skrek värre när vi väntade på att få åka på båten i Åbo.
Då kan man ju förstå hur hemskt det faktiskt är att sitta i en bil som inte rör sig...

Allt väl o han skötte sig galant.
Han satt redan rak i ryggen o stöder bra på händerna när han ligger på mage.
Vi kan nog öka på mängden puré varje gång om han tycker om det o så kan vi börja introducera gröt om vi vill.
O vi behöver tydligen inte bekymra oss om att han ibland nu för tiden sover på mage. Vill han ligga så när han är såhär gammal får han göra det.

Lite gott o höra eftersom man nu allt som oftast kan hitta honom såhär när man tittar till honom mitt i en sovstund.


Nu sitter vi i bilen på väg till Tammerfors.
På schemat står madrass o lakan till resesängen samt extra matstol till mökki från IKEA. Dessutom ska vinterdäcken på o så kan det hända att vi kollar lite bilbarnstolar.
O så ska vi äntligen försöka få till lite sociala besök här o var.

En perfekt helg

Lite sådär i efterhand.
Det gick ju liksom i ett med prat o schema o musik o lipande o umgänge o allmänt trevligt, så det är först nu jag har satt mig här.
 
I lördags landade jag alltså utanför Helsingfors på förmiddagen o tog mig in till stan för att möta upp mamma.
Vistelsen började med att vi fixade ett annat rum med två sängar istället för en 160-säng som mamma sovit i första natten. Nog för att jag tycker om min mamma, men kan man sova i två skilda 90-sängar så gör jag hellre det ;-)
 
Sen skulle vi ut o äta på stan o gå i affärer. Såklart.
Vi skulle börja nedanför Esplanaden o på vägen dit passerade vi Svenska Teatern.
Där gick samtalet ungefär såhär:
Mamma: Oj, här går ju Mamma Mia!
Jag: Ja, det gör den ju.
Mamma: Ska vi gå in o titta?
Jag: Det kan vi göra, jag har aldrig varit inne.
Mamma: Går den idag?
Jag (efter att ha kollat ett schema): Ja, det är matiné nu klockan ett.
(Klockan va nu halv ett.)
Mamma: Ska vi kolla om det finns? Du har ju aldrig sett den.
Jag: Nej, det har jag ju inte. Gör det om du vill.
Ska tilläggas att jag har fortfarande inte en tanke på att vi faktiskt ska se den nu, vi ska liksom bara kolla läget.
 
Framme vid luckan går allt vansinnigt snabbt.
Det finns lagom intressanta biljetter på balkongen o innan jag egentligen har fattat va som har hänt står jag med två biljetter i handen.
Så istället för att gå i affärer o äta lunch på stan den eftermiddagen tillbringade vi 3 timmar på Svenska Teatern ihop med Mamma Mia-ensembeln o personer som planerat sin lördag i Helsingfors i flera månader. Vissa kom säkert med båtar från Stockholm o allt möjligt.
O där satt vi. 
Tala om spontant infall.
 
O där satt jag o lipade o blinkade i andra akten under solkattsången eftersom jag visste att mamma satt bredvid o torkade sig i ansiktet.
Jag grät alltså egentligen inte för va som hände på scenen, utan för att jag visste att mamma tyckte det va så fint. O så ville jag liksom lägga huvudet mot mammas axel, men då hade vi väl totalt svämmat över bägge två.
O nu lipar jag när jag trycker fram detta på tangenterna o jag misstänker att mamma sitter nånstans o lipar medan hon läser det.
Jepp. Såna är vi.
 
Detta spontaninfall ledde till att det inte blev lunch på stan, utan en snabb McDunk på vägen till hotellet så att det inte skulle bli alltför stressigt inför kvällen.
När vi kom tillbaka till hotellet uppdagades att vårt nya rum med två sängar, högst troligt va en uppgradering eftersom vi allt som allt hittade fyra sängar o en ytterst cool utsikt.
 
 
O så tog vi oss ut till Hartwall Arena där en viss del av personalen måste att spytt galla över alla dom svenskatalande-bättre-folk som fyllde arenan. Kan inte ha varit den roligaste dagen på jobbet när det kommer svenskar o käftar emot en när man på finska försöker mota dom i en dörr.
Men en första trevlig person vi pratade med hade faktiskt sagt att vi skulle gå det hållet! 
 
Men därinne va det sen ren o skär magi.
Kan även benämnas nördfrosseri.
I ♥ musicals. 3½ timme med musikalnummer. Va skulle kunna slå det?
Nu skulle jag kunna måla upp en bild av hur bra nörden i mig hade gissat finalnummer o extranummer o hur bra det sen stämde med va som faktiskt hände, men hur roligt är det på en skala för den som inte är musikalintresserad o bara har tittat in här för att se hur det är med Felix?
Nu jag nöjer mig med att istället ifrågasätta o idiotförklara personer som gick efter första applådtacket o således gick miste om 20 minuters slutliga höjdpunkter. Har ni aldrig varit på en konsert förut??
Hoppas att det enda ni kände artisterna från va det som hände när ni hade gått o att det va det ni hade väntat på i 3 timmar.
O så missade ni det. Rätt åt er.
 
Smaka på öl för första gången på över ett år :-)
 
Kändes som vi satt närmare än va bilden vill visa...
 
På tåget hem mellan Böle o centrum stod vi svenskatalande-bättre-folk tillika musikalbesökare som packade sillar o jag har nog aldrig sett o hört så många finlandssvenskar på så liten yta. 
Det va riktigt roligt!
 
På söndagen va det trevlig o avslappnad frukost med fin utsikt o så drog vi oss mot flyget o Vasa.
Här hemma har vi sen inte gjort mycket annat än umgått o gått en långpromenad till mökki o hem igen.
Men det va ju det som va tanken!
 
Läsa bok, prova nysydda ytterläder o somna i mormors knä.
Man kan ju ha det sämre ;-)
 
Igår skjutsade jag mamma till flyget o kunde konstatera att långhelgen som vanligt gått alldeles för fort!
Men man måste ju säga att vi ändå va rätt tidseffektiva ;-)
Visa fler inlägg