Valborg idag

Inget vi tänker på direkt, med vädret är ju strålande.
Jag hade gärna spenderat helgen ute i mökki men Lauri kände sig inte helt hundra efter våra sjukdomsdagar så han stannade hellre hemma.
Känns på ett sätt onödigt med detta vädret, men det är ju ännu mer onödigt att sätta sig i skogen om man inte är i form. Utan vatten o mycket mer trixande o fixande för enkla saker.
 
Istället meddelade jag att jag ville minsann titta på 70-årsfirandet från Stockholm idag, så det blev så vi tillbringade förmiddagen fram tills det att vi skulle ha lite mat i magen.
Lauri kom med förslaget att vi skulle till stan o äta, vilket då rakt inte va igår. Så det gjorde vi.
 
Det är väl mest imorrn det händer grejer eller är särskilda buffémenyer eller så, men som sagt är ju vädret fint så en lagom promenad o så mat på det va ju helt ok.
 
Kycklingburgare respektive (som han uttryckte det) taco på pizza blev lunchen idag. Betydligt större mål än vanligt, men roligt med lite lyx i vardagen säger man väl.
 
 
Gott att komma ut i fina friska luften idag också, speciellt när jag sov som en kratta inatt.
Ingens annans fel än jag själv som läste klart Gillian Flynn innan jag somnade o vaknade sen från mardrömmar där jag inte vågade öppna ögonen o inte vågade somna om o inte komma fram ur täcket. Öppna-spisen-scenen från Disneys Törnrosa snurrade i huvudet också av nån anledning.
Hua mig.
 
Nu är vi hemma från dagens lagom äventyr o Felix sover ute i vagnen. 
Han sov ingen förmiddagslur idag av nån anledning o somnade ganska snart efter att vi kom från maten, så vi får se hur resten av dagen blir.

Vår igen

Så va det lite vår igen.
Ungefär hela dagen har solen lyst från en lagom molnig himmel, o just den timmen vi skulle på promenad va den i moln o det kom t.o.m lite regndroppar.
Men i efterhand va det mest skönt. Kände direkt när den tittade fram på hemvägen att man kôvna i tröjan.
 
Det har annars varit en vanlig dag igen, vilket är skönt. Lauri har varit på jobbet o jag har ätit vanlig frukost o matlåda o druckit kaffe. O orkade gå den där timmen på promenaden gjorde man också utan problem. Gott.
 
Dagen började med att Felix somnade om hos mig när Lauri gick till jobbet.
O när man sen vaknar lite före 8 får man titta på TV i sängen när vi är själva hemma.
 
Fjärrkontrollen är bara bästa grejen ever.
 
Sen har vi sysslat med en annan rolig ny aktivitet, som han egentligen kom på i Sverige när prylen inte va så svårtillgänglig som den brukar va här.
Man plockar ur "skedpåsen" ur lådan (som man nu har hittat) o sprätter med den tills alla skedarna ramlar ur.
 
O så äter man lite på dom godaste.
 
Vi har bläddrat i böcker.
 
O så har vi då gott på promenad där vi idag klarade oss med nya västen respektive huvtröja. Senast va det fleeceoverall i åkpåsen o vinterjacka på mig. Ett par veckor i ett varmare Sverige i sen ett par regniga dagar där vi inte riktigt kom ut, gjorde tydligen skillnad ;-)
 
 :-)

På andra sidan

Här är vi nu ute på andra sidan.
Sådär härligt i fas vi va i måndags o en sån mysig dag vi hade då, det fick vi ju betala för dom kommande dagarna.
 
Natten mellan måndag o tisdag vaknar jag o ser att Lauri är uppe o klär på sig.
Han har sagt att han tidigare vid nåt tillfälle vaknat mitt i natten, klätt på sig, satt sig i soffan för frukost o inte fattat va det är för skit på TV. O så småningom fattat va han hållit på med o lagt sig igen ;-)
Min första tanke va att det va nåt sånt han höll på med.
Men nepp. Han va uppe o va magsjuk.
 
Nån halvtimme senare va det jag.
O så sprang vi där om varandra den natten. Vid nåt tillfälle va vi uppe samtidigt (mindre trevligt) o jag började plocka fram handsprit o tvätta händerna noga. Om det nu kan göra nån skillnad när man liksom redan är där...
 
Felix sov sig igenom hela natten o jag bara tänkte hela tiden "va gör vi när det är morgon?".
Hur tar vi hand om honom?
Hade mamma bott närmare hade jag definitivt ringt på morgonen o frågat hur hon skulle ställa sig till att komma o ta hand om Felix under dagen så att vi bara kunde va sjuka. Men vi har ju liksom ingen vi kan ringa över bara sådär.
Lauri va den som va "piggast" på morgonen o han fick ta Felix hela dagen eftersom jag inte ens kom ur sängen. Jag mådde illa så fort jag vände mig där jag låg.
Fick inte ens behålla vatten.
Medan Lauri stackaren liksom fick byta blöjor o ge mat o däremellan bara ligga i soffan o samla krafter till att göra nästa grej.
Felix höll sig frisk o pigg, men som tur va sov han riktigt bra på dagen så vi kunde vila o sova allihopa o Lauri fick pauser.
 
Det hade ju ärligt talat varit lättare om det va Felix som va sjuk. Vi (Lauri) fick ju bara göra det som va mest nödvändigt så att säga, annat orkade han inte.
O jag kände mig ju hur taskig som helst som inte ens kom ur sängen.
 
Igår mådde Lauri bättre o efter en liten sovmorgon tog även jag mig upp till soffan. O började med att äta plommontomater. Länge sen det smakade så gott.
Ganska risig va man igår ändå, men Lauri kunde ta sig till affären o vi kunde få hem lite mat till Felix o jag kunde få det enda jag ville dricka - isté.
 
Idag va då "slutligen" den där morgonen när man liksom vaknade som en ny människa o jag som inte orkat lyfta Felix på två dagar kunde ta morgontvätten med honom. Kändes bra.
Vi har kört tvättmaskinen hela dagen o vi har vädrat täcken.
O vi har dragit oss ut från den här grottan o gått en lagom sväng till närmaste lekparken o Felix har fått gunga för första gången.
 
Fint o varmt väder - 16 grader stod termometern på som högst!
 
Lite lagom intresserad till en början, men sen skulle pappa bara gunga högre o högre så då började nästan underläppen darra.
Däremot va han jätteintresserad av dom andra barnen som va där. O dom va intresserade av honom också. Frågade va han hette o ville titta på honom :-)
 
Dessutom har det hänt mycket på gång-fronten på bara ett par dagar.
Från ett par steg här o var, till att självmant släppa möbler, vända sig, promenera, svänga höger eller vänster mitt i promenaden o gå förhållandevis långa sträckor i lägenheten.
Man blir ju lite stolt alltså! ;-)
Visa fler inlägg