Uppdateringar & nyheter

Uppdateringen:
Vi har varit på BVC.
Har inte fått uppdatering på längd, vikt eller annat sedan ungefär 1-årsdagen, men nu va det gjort.
Vi verkar ha lagt på oss ganska precis 1kg över sommaren o ligger nu på jämna fina (är det det fint? är det normalt?) 13kg. Om jag minns rätt hade man också växt 2cm på längden o mäter nu 82cm. 
 
Vaccin fick vi också o för första gången har han nog känt av det på riktigt, eftersom det har varit en ovanligt gnällig o rentav ledsen pojk på eftermiddagen. Men han tog snällt en rejäl skvätt Panodil en stund innan vällingdags o han somnade sen bokstavligt talat innan han lagt huvudet på kudden.
 
Eller så blev det helt enkelt lite mycket nytt för honom under dagens första halva, även om han fann sig på alla nya ställen o hade det trevligt.
Vi hann ju nämligen med andra saker också...
 
Nyheten:
Vi har spanat in förskola.
Samma dag vi skrev oss på den här adressen ställde vi Felix i kö så att Lauri kunde börja söka jobb och hantera arbetsförmedlningen. O med vårt sedvanliga in-på-ett-bananskal-flyt har Lauri sen dess (utan att skriva in sig på arbetsförmedlingen) varit på arbetsintervju (4 stycken kallade av 250 sökande, inte illa pinkat!) o hört sig för hos handläggarna vad vi skulle göra om han blev erbjuden ett jobb i dagarna.
Vi har nämligen läst oss till att det tar 4 månader att få en plats så vi va ju redan i tanken ute i Åby o vände med pusslande av tillfällig dagisplats o båda jobbande i stan.
 
Hur som helst kom handläggaren fram till att det ju fanns en plats på en av förskolorna vi satt upp som önskemål. I princip på andra sidan kullen o på krypavstånd. Kan nog springa med Felix på ryggen om man har bråttom - även om man högst troligt skulle va ganska opresentabel efter den ruschen.
 
Där har vi varit idag o kikat runt i rummen, plockat med bollar o hälsat på vuxna o andra barn.
Man fick ju i princip släpa honom därifrån sen så jag spår ingen lång o tragglig inskolning om allt nu klaffar o vi får plats där.
 
En lagom händelserik dag i en ettårings liv kan jag tänka mig.
 
Häpp!

Turister i grannstaden

Inte värmebölja idag.
Riktigt skönt, men vi fick ta extra kläder på oss under vår lilla förmiddagsutflykt t.o.m.
 
Men idag måste ha varit en bättre dag än igår för flertalet som spatserade runt där. Tjocka kläder i ull eller linne eller va det nu kan va, huamej i 30 grader. 20 grader o blåst måste va skönare ;-)
 
Vi har varit till Söderköpings Gästabud minsann.
O det är ju verkligen nånting vi ser fram emot att återvända till! (Snälla, säg att det är återkommande varje år!)
Kan ju säga att min kära broder i en ålder av ca 5 skulle tro att han hade kommit till himlen om han hade varit med. Om några år hoppas vi att vi kan gå på tornerspelen också!
 
Har aldrig varit i Söderköping förut, men så mysigt det är!
Gator o gränder helt i min smak, vatten i mitten o så en medeltidsmarknad o grejer på det. Va mer kan man begära?
 
 
Vi ägnade bara nån timme på förmiddagen åt det, lite för att se va det va liksom. En annan tid på dagen hade vi säkert gått runt o provat lite mat eller tittat på armborstskytte eller nåt annat intressant, men nu gick vi bara runt o kikade. Helt lagom för oss o på vägen tillbaka till bilen hade ju folkmassan förökat sig med ca 700%.
Passade oss också bra, haha ;-)
 
Men som sagt, om några år satsar vi på tornerspel!

Värmerekord va det här!

Idag har det varit 32 grader i Norrköping.
Det har även varit 32 grader i Linköping.
 
Vi har visserligen morgonsol i köket, men när termometern stod på 28 grader lite efter 08 piiip sa jag att jag tar nog faktiskt o lämnar jackan hemma idag.
O cyklade iväg med nåt lätt över axlarna, ihop med ett linne o luftiga trekvartsbyxor.
Pjuh, va varmt det va. Riktigt skönt att cykla så det fläktade liiiite!
 
O Lauri som skulle på jobbintervju på eftermiddagen gick till spårvagnen när jag kom hem från jobbet, i uppkavlad skjorta o sina luftiga trekvartsbyxor.
 
Under tiden han va där vandrade jag o Felix till lekparken bakom grannhuset o tog oss en sväng förbi hundparken o bort mot dagiset o vårdcentralen i närheten. Spanade in omgivningarna utan vagn kan man också kalla det för.
Han tittar ju så uppmärksamt o glatt på allt o alla, så flera vinkade på honom från bilar eller hälsade på honom när man gick förbi. Lite gulligt.
 
Lagom tills Lauri kom hem (intervjun hade gått bra!) hade jag bestämt att vi skulle leta upp badplats o bada i 30-gradiga värmen. Samtidigt som jag o Felix hävde i oss vätska o plommon efter utevistelsen.
 
Så vi hamnade efter lite om o men på Kolmårdens camping o i iskallt vatten.
Mycket grann körväg får man också när man väljer bort motorvägen o kan köra längsmed havet nästan hela vägen ;-)
 
 
Felix hittade kompisar även där o ville inte riktigt följa med hem när vi bestämde oss för att det snart va grötdags.
Men det va ju klart han ville stanna. Sand, vatten o människor, hur mycket bättre kan det bli?
 
 
Det roliga va också att jag tyckte mig känna igen stället. Det va extremt länge sen jag va där, men campingstugorna kände jag definitivt igen!
 
20 år sen jag va där senast. Sommaren 1995. Mamma spelade enbart Gyllene Tider i bilen o frälste sina barn. 
*va-är-en-bal-på-slottet-alldeles-alldeles-underbar-aktig-suck* En sån barndom man har haft ♥
Visa fler inlägg