Vår i luften, överraskning o tvätt

Gårdagen kändes som en vårdag.
Det var soligt fram till sena eftermiddagen o under promenaden gick jag utan både vantar o mössa. Det blåste lite, men det va inte kallt o jag fick duscha när vi kom hem eftersom jag ändå hade för mycket på mig.
Såna tider nu...
 
Under förmiddagen fick vi också en extremt trevlig överraskning.
I förra veckan lade jag upp en bild på Britax Facebooksida för att tävla om fina priser från nya kollektionen Inspired by Nature.
O med fina priser menar jag fina priser. Bilstolar o barnvagnar tycker jag är exeptionellt fina priser!
 
O vi vann! Vid närmare studerande av resultaten verkar det ha gått riktigt fint för Kstad i allmänhet ;-)
 
På förhand hade jag studerat alternativen till vinster och kommit fram till en vagn vid namn B-Motion 4 Plus.
En vagn som vi nog aldrig hade funderat på som basvagn, men den är smalare än den vi har nu, tar mindre plats i bilen, fälls ihop oerhört lätt o den tar upp till 20kg barn.
Riktig bonus när jag flera gånger funderat på hur länge vi faktiskt kan använda saker pga viktgränser :-)
 
Så jag tackade för denna oerhörda lyckoträff o beställde en sådan. I färgen Lagoon Green, som jag tyckte va både glad o lagom på samma gång.
 
Det va först efteråt som jag ramlade över det bra betyget den fått från Barnvagnsblogg, där den även visades i just färgen jag beställt :-)
 
Ska bli spännande att testa! Vi har ju varit nöjda med vagn o bilstolar från Britax hittills, så jag tror det kommer bli hur bra som helst det här.
 
 
I övrigt va det en dag då tvättmaskinen började gå inför Sverige-trippen o nån (som numera har fått en sax genom luggen o inte tvingas leva med hår i ögonen hela tiden) va riktigt sugen på att hjälpa till.
 
(Jepp, barnlåset är på!)
 
Funderar över va jag själv skulle ha lekt att tvättmaskinen va när man va liten.
Jag sätter en slant på rymdskepp eller McGyver-mojäng!
 
Idag har vi packa-packa-packa-aktiviteter o framåt kvällen tänkte jag försöka få in så mycket som möjligt i bilen eftersom Lauri är på jobbet hela dagen imorrn o det är svårare att springa en massa vändor då.
Än så länge är det största problemet va man ska plocka fram till dopet. Har inte varit på dop sen början av 00-talet så jag har verkligen ingen aning!

New in

Mannekäng utan mannekäng.
Själva mannekängen är nämligen inte så intresserad...
 
Felix har ju då fått lite fina (o praktiska o behövliga) kläder det senaste.
Ett paket kom från Kappahl där jag surfade in samma dag han va i desperat behov av byxor, o det råkade va 3för2, så jag plockade ihop en kundkorg med 6 tygstycken.
 
 
Tightsen med knapparna till vänster har jag kikat på länge o tycker dom är så vansinnigt granna o ser så sköna ut. Men eftersom vi ganska snabbt kom på hur storlekarna funkade för oss hos H&M o Lindex, blev det aldrig att jag liksom drog in Kappahl i klädkarusellen.
Därmed inte sagt att det inte finns mycket fint där. Det senaste jag har blivit riktigt fäst vid Kaxs-mönstren!
 
O eftersom det va en väldigt mjölkspottig Felix vi levde med när han va riktigt liten kändes det aldrig riktigt bra att ha t.ex. stickade fina tröjor om dom ändå skulle bli nerspydda hela tiden.
Men nu börjar det nog reda upp sig, så nu känns det lite mera fritt fram ;-)
 
Tre par tights eller leggings eller va man vill kalla det, två par joggingbyxor (vi kör nästan enbart på joggingbyxor här!) o så en body jag inte kunde låta bli.
Nu ska han väl ha byxor ett tag ändå!
 
Nästa paket kom från H&M som jag alltså kastade mig över den dagen jag såg att den fina västen återigen fanns i rätt storlek.
Till den kundkorgen plockade jag lite ditten o datten o tänkte inte alls på att det blev en hel outfit, eller att det matchade (för det gör det väl typ om man tittar lite noga?) men så vart det ju faktiskt!
 
 Snart på en pojk nära mig!
 
O tittar man på väderkartan verkar det kunna va så att man eventuellt kan använda västen under Sverigeveckorna. Ser ut att va ganska ok väder med tvåsiffrig värme t.o.m så vi får se va vi kan prova :-)

Havsluft

Hemkomna från påsk o mökki.
Jag blev hämtad igår förmiddag efter att ha sovit bra natten det blev sommartid, o pojkarna hade haft det bra ute i skogen.
Vädret va fint under gårdagen men väldigt blåsigt, så vi satt mest inne. Lerigt o slaskigt o snöhögigt va det också, så det fanns liksom inte så mycket att göra ute i det läget vi är nu. Det är ju inte så att Felix kan hoppa i lerpölar än.
 
God mat åt vi o bastun gick vi i (det är sån skillnad på att gå där än här hemma, o så himmelens gott den där första gången varje år när det va ett tag sen sist!) o Felix sov en rejäl stund efter middagen o jag låg ute hos honom o läste i flera timmar.
 
 
I morse tittade vi lite chockade på klockan efter att jag först varit uppe o försökt lägga honom ner igen för att somna om, men insåg sen att klockan va kvart över åtta. Ingen mening att göra annat än gå upp ju! 
Lite mycket springande va det vid 3-tiden inatt, men vi har sovit flera timmar på raken i omgångar.
Det har blåst väldigt o det är ju inte riktigt tätt i väggarna, men kombinationen värmeelement o havsluft sipprande genom dörren funkar tydligen hur bra som helst.
Även jag själv vaknade med en mycket bättre känsla i näsa o hals än på många dagar.
 
Sova fem meter från havet alltså, det är inte dumt!
 
Nu ska vi snart ta tag i nästa tripp som rullar iväg mot Åbo-båten på torsdag. Tvättmaskinen lär få köra en del o lite plockande o handlade gör vi säkerligen. 
Fixade med doppresenterna gjorde jag i min ensamhet i lördags. Slog in paket o tillverkade kort. O det va helt ärligt väldigt skönt att göra när ingen annan va hemma ;-)
Ikväll kommer mormor hem från Kina (vi har fått en massa fina bilder under resans gång!) o så träffas vi ju snart!
Visa fler inlägg