Mysmorgon

Idag tillbringade Felix o mamma morgonen ensamma.
Till följd av att pappan i huset hade vaknat icke kännande sig helt bra o låg kvar i ett mörkt sovrum med en blöt handduk över huvudet.
Usch, hemskt, men tur att det bara va den ena av oss. Att ligga sjuka båda två samtidigt har vi provat o det va då inte att rekommendera.
 
Nu tassade vi upp i pyjamas, kokade kaffe o gjorde i ordning välling, matade varandra med paprika, delade på brödskivor o tittade på bilar o vinkade åt tågen.
Allt till tonerna av ett lugnare frukostdisco än dom senaste helgmornarna men bättre än inget ;-)
 
 
Sen satte vi oss i Felix rum o pysslade. Han plockade med böckerna o jag läste Pelle Svanslös, Lilla Nollan o Pic-Pic. Jättemysigt.
Alla på bra humör o bara lungt o gott.
 
Nu har pappan bättrat på sig efter att ha sovit några extra timmar i det mörka rummet, Felix har redan sovit lunch i nån timme o jag försöker ta igen lite jobb efter pausen som varit i form av kurs denna veckan.
 
Fint väder är det ute också, men jag vet inte riktigt hur vi ska få ut mesta möjliga av det. Felix har varit hemma igen från förskolan o Lauri hade som sagt en inte helt fit-for-fight-morgon.
Springa i tvättstugan ska vi ju göra också.
Nåväl, det blir nog bra med det.

Från mitt perspektiv

Denna veckan pendlar jag till Linköping.
Det är faktiskt ganska skönt. Jag tar gratisbussen o sitter riktigt bra där jag sitter med Spotify i öronen hela vägen. Nån vända läser jag bok som jag aldrig hinner/orkar/prioriterar bort annars, o för det mesta sitter jag bara o är nostalgisk.
Baksidan av universitetsområdet är en byggarbetsplats o sjukhusområdet bygger man också om, så lite fel känns det ju liksom på ett sätt, men Linköping är ju Linköping ♥
 
Jag har en kurs den här veckan som känns bra o relevant o matnyttig, vilket ju alltid är ett plus när det ändå tar en vecka av ens tid. Lauri har varit en ängel o fixat sina jobbtider så att han hämtar Felix på eftermiddagarna varje dag. O jag kan gå hemifrån före 6.30 o va hemma igen lite före 17, så jag hinner längta efter båda två :-)
 
Idag va t.ex. en sån dag.
Mörkt tills jag klev av bussen i Linköping ungefär, men mysigt också såklart.
Blir lite nervös av dimma på motorvägen, men det är bra fint att se hur tätorten på slätten tonar upp sig o med en rosa gryning som bakgrund tronar domkyrkotornen mitt upp i ingenstans. O till dom mjuka tonerna av "And I think it's gonna be a long long time, 'til touchdown brings me 'round again to find..." vaggas man av bussrörelserna, o det är redig tur att man snart är framme, annars hade man nog somnat mitt i myset.
 
Skötte hela morgonen i bara en liten fönsterlampas sken...
 
Spårvagn - fortfarande i mörker utanför
 
Föreläsning o färdighetsträning
 
Lunchläsning
 
Hemresa i dagsljus
 
Snart hemma!
 
Imorrn är en likdan dag. Lång.
Men det är ju bara några dagar man pratar om, o det är ju inte annat än att man känner sig ganska nöjd med att vanligtvis kunna äta frukost ihop o ha 8 minuter på cykel till jobbet ;-)

Helg i korrekt bemärkelse

Det måste det ha varit igår.
Felix somnade om inne hos oss under tidigare morgonen o det slutade med att föräldrarna va uppe lite före 9 o kokade ägg o kaffe, o demonstrativt fick hålla dörren till sovrummet vidöppen så att hushållets yngste skulle behaga vakna.
Sovmorgon alltså, hur lyxigt som helst!
 
Disco-frukost på det o Felix meddelade efter en stund att han va klar vid bordet o blev nerlyft från sin stol, varpå han satte sig i soffan o knaprade vidare på sin smörgås.
Jag kunde t.o.m läsa tidningen helt färdigt.
Wow.
 
 
Efter det satte vi oss i bilen för (jag antar att man inte kan kalla det för annat) veckohandling.
Vi hade tur o fick plats inne o slapp spinga i regnet. O Felix kikade nöjt runt o vinkade åt bilarna. Häftigt ställe, parkeringsgarage!
 
 
O sen hade vi tvätteftermiddag, vilket vi brukar ha den tiden.
Vilket jag har börjat tycka är riktigt skönt. Lördagseftermiddagar är så lugna när man liksom inte behöver ta sig för nånting.
 
Däremot va det taskig tajming när vi vaknade till en sjöblöt pojk i en sjöblöt säng i morse o nu får ha både täcke o kudde o allt annat liggandes otvättade i en vecka. Det fick man för att ha sovit en hel natt.
Pust, dessa nattläckage...
 
O apropå ämnet.
Under dagen igår framkom det att grönt vatten rörde sig i området.
Men både i nyheterna o på elleverantörens informationssida nämndes inte vår gata som nån som skulle va drabbad.
Nja..?
Igår kväll gick elementen aldrig igång o lagom till kvällsmaten va varmvattnet slut.
 
Men på morgonen va elementen varma igen o varmvattnet är tillbaka.
 
Idag började vi också dagen med sovmorgon (typ iaf), disco-frukost o skype med mormor o morfar.
Bra start, o resten av dagen ska vi göra absolut ingenting. Skön helg!
Visa fler inlägg