Att ha källare

Det kom varningar för regn igår kväll.
O uppmaningar om att "rensa stuprören" o "se över dräneringen". I så kallad "god tid".
Hur ska jag hinna rensa stuprören när varningen kommer med dom första vattendropparna? O hur ser man över en dränering lite sådär okynnes?
 
Men.
Jag plockade faktiskt undan i tvättstugan. Lyfte lådor o påsar från golvet o såg till så att inget alltför känsligt fanns i fisk-plan i källaren.
Ja, det är väl etage, o Lauri skrattade nog åt mig, men jag har aldrig haft en egen källare när det har utfärdats varningar om att källare kan svämma över. Inte vet jag va man kan göra.
 
O svämmat över hade källare ju också gjort.
Fast inte här.
Här lade det sig inte ens på vägen, utan kunde rinna undan.
Även om det där mysiga med att det regnar mot taket nån gång vid fyratiden inatt började bli lite tradigt o jag började tröttna på att ideligen vakna av smattret.
Men alla våra golv va ju torra iaf!

En dag med mig

Har jobbat hemifrån idag.

Fast inomhus. Vaknade typ frusen o regnet har hällt ner fram till eftermiddagen så jag har istället växlat mellan det lilla kontoret som tar allt mer form, o läsning av artiklar i soffan.
O däremellan skött disk o tvätt.

Jag försökte alltid få till en tvättid när jag jobbade hemma från lägenheten så att man fick röra på sig i alla trapporna.
Nu är det inte riktigt lika många trappor om man säger så, men man lyfter ju rumpan från stolen emellanåt. O får saker gjort. Bra arbetssätt tycker jag! 

Jag älskar våra maskiner i tvättstugan!

Det finns ett "dagligt program" på en timme för tvättmaskinen, vilket är helt lagom o tumlaren gör riktigt torrt. Det är ju skillnad mot den kombinerade vi hade förut alltså! Hade vi haft den här tvättstugan när Felix va bebis hade vi ju haft nemas problemas med största delen av hans kläder. Har märkt det nu när jag äntligen kan tvätta igenom bebiskläderna för vidare lämning till klädinsamlingar o secondhand. Hur smidigt som helst.

Under ett lyft från stolen fick jag också äntligen diskat delar av mormors servis som stått o väntat i flera år på att jag ska få plats med den. O den va faktiskt bland det absolut första vi bar in i huset första gången vi låste upp.
Nu är delar av servisen i skåpet o delar på display. Vi har numera ett upplyst glasskåp i köket där vi ställer utvalda saker.
Lauris glas från ölmässor. Kinesiska tekoppen mamma hade med sig från teplantagen. Våra namnmuggar.
O delar av servisen. Ska försöka diska igenom ännu mer snart.

O lilla kontorshörnan är riktigt trivsam.

Nu när man har hyllor o inte behöver ta upp över halva skrivbordet med pärmar. Man kan ju t.o.m använda skrivbordet som skrivbord!

Här har jag suttit med 2000 ords diskussion idag, vilket är groteskt långt, men ändå väntat av personen som aldrig har på haspen när det gäller att skriva text...


Jaha, det va en hemmajobbsdag med mig!

Som jag har längtat

Jag har föreställt mig detta i månader.

Grönt. Tyst. Förmiddagskaffe. Jobb. På en altan. Som är min.
Grönare är det faktiskt än planerat o tyst kanske man ska ta med en nypa salt dom stunderna som skolan här bredvid har rast. Men nog är det nåt heeeelt annat än en balkong ovanför gamla E4:an.

Jag har testat att jobba hemifrån här för första gången o jag har alltså enbart suttit på altanen. 
Eftersom det är under tak är det inga problem att se va man pysslar med på datorn o nätet funkar där så man kan läsa sina mejl o leta sina artiklar.
Underbart!

En vy jag har längtat efter 

Visa fler inlägg