I Finland

Så har vi landat på nästa etapp av helgfirandet.
Vi har packat upp o packat om o tagit båten över pölen. Vi har i vanlig ordning  sovit ganska dåligt under överfarten, men den yngre (som möjligen lite uppspelt somnade sist) har däremot sovit gott på båt, i bil o just nu på nyinköpt madrass i rummet bredvid.
Premiär för att sova på egen madrass i eget rum här. Vi har numera totalt skippat resesäng, får se om vi hittar en smidig lösning i detta med madrass...

Premiär va det också på båten för beställning av egen måltid. 
Kyckling o pommes från barnmenyn som åts snällt o duktigt, även om det oundvikligen kliar i benen emellanåt 😉


Här har vi - såklart! - redan varit i bastun o baljan o samma nämnda duktiga yngre person ville oerhört gärna gå en sväng till när vi va klara.
Tur att vi ska stanna några dagar då så att vi hinner i igen!

Uteblivna klappar, kopior o 3 traktorer

Ja, det är väl ungefär så man kan summera julen här.
Julklappar som har fastnat i posten, min julklapp till Lauri hade han eventuellt redan (trots att jag letat länge efter en bok om Mannerheim som jag inte sett i bokhyllan hemma) (även om hela vår bokhylla fortfarande ligger i flyttlådor så man fick ju ta det ur minnet...) o Felix kom ur julaftonen 3 traktorer rikare, samt Pippi- o Bamsekläder, en Lilla Gubben, en arbetsbänk, ett akvarium o en tjutande polisbil. Bland annat.

O vi glömde att ta gran-kort mitt i all mat, paket o springande barn. O jag glömde att sms:a Tomten. Två traditioner brutna i ett trollslag. Icke acceptabelt från min sida.

Men vi har ätit en massa god mat, umgåtts på bästa sätt o så kom Tomten. (Inte samma som jag brukar sms:a med). Felix va något mer skeptisk men han hämtade sina paket o öppnade i maklig takt. 
Vi har fått fina klappar, spelat julklappsspel o andra spel, somnat på golv mitt i firandet o sovit rejält länge på mornarna.
Jul o semester i ett liksom. Lyx på hög nivå ❤
Så tacksam att vi kan ha det såhär.

Nu tar vi dom sista dagarna här innan vi åker hem o packar om för att fortsätta i Finland till helgen.

Det blir en jul

Klapparna är inslagna.
Tvätten är ren. Blommorna är vattnande. Minneskortet är några giga tommare så att nya minnen kan ta plats. 
Huset är icke så städat som tänkt, men vi är resbara. Dvs tillfrisknade. O vi ska ju ändå inte va hemma o titta på gruset i hallen 😉
Så nu ska vi vakna, frukostera o ge oss ut i den o-så-härliga jultrafiken.
God Jul! 😊


Visa fler inlägg