...o ytterligare en...

Alltså detta är så tråkigt.
Veckorna går för fort.
Dagarna går för fort.
Kvällarna går för fort.
Alldeles för mycket bortprioriteras.
 
Jag är liksom på funderingen "Va är det egentligen jag prioriterar istället för att skriva här - o framförallt läsa alla andra!".
Svaret är att jag inte fattar det.
Jag tycker inte att jag prioriterar nånting.
Förutom att måste jag jobba nånting nån kväll så gör jag det. O Felix vakna tid kan man inte sitta här.
O hans sovande tid betalar jag räkningar eller tvättar eller sover själv om det gäller natt.
 
Usch, va tråkigt.
 
Så va har vi tagit oss för veckan som gick då?
 
Vi har haft ganska mysiga mornar ändå.
Felix har börjat vakna tidigt, tidigt, dom där halva sovmornarna man kunde få förut till 7.30 är helt borta o nån morgon va klockan 5.30 när jag va uppe första gången. På toooook för nära mitt i natten om man frågar mig.
Det löste vi genom att han fick lägga sig hos oss, kunde inte bestämma sig för om han ville ha mitten eller min plats (utan skulle ligga överallt o ingenstans) o jag gick ut i soffan.
Efter en stund kom han dit, lade sig lite kort bredvid, hämtade en bok, hämtade min telefon (o ordnade uppenbarligen 20 bilder o filmer såg jag senare), plockade en stund på golvet, kröp ner hos mig igen.
På nåt vis kändes det som jag slumrade en stund medan han pysslade för plötsligt va det helt ljust när jag öppnade ögonen o klockan va 7.30.
 
I morse fixade jag överhuvudtaget inte att ta morgon 6.30 o efter att han kommit in till oss o absolut skulle fara omkring va det ingen som orkade ta ifrån honom telefonen han hittade. Det slutade med att vi troligen genomled en scen som skulle platsa i vilken misärfilm om hemska barndomar som helst, o nu bara väntar på att socialen knackar på.
Vi somnade om i säkert en timme medan barnet satt mittemellan o scrollade på youtube.
Alltså fy va jag mådde dåligt när jag vaknade.
 
Å andra sidan hade jag varit en urusel människa om jag inte fått sova den där extra timmen.
lose-lose-situation?
 
I övrigt har jag känt mig effektiv på jobbet, vilket är en trevlig känsla. Jag har änvänt tiden som jag har satt upp den, men såklart tycker jag ju alltid att jag även skulle ha hunnit börja med "om-jag-hinner-listan".
Två dagar har jag jobbat hemifrån, vilket också är skönt att kunna göra.
 
Morgonvälling
 
Sångpåsen som kom i julklapp från mormor är populär!
 
 
Morgonsysslor...
 
Hämtat reapaket!
 
Fint väder har vi upplevt (o även snöblask), på stan har vi varit o Mello har vi tittat på. Nästa vecka är det vi som sitter i publiken!

Veckan som försvann

Vi får ta en "Veckan i bilder" här.
Efter en både snabb, lite rörig o trött arbetsvecka.
 
Natten mellan söndag o måndag är urstökig o Felix sover hela natten inne hos oss. Vilket betyder att jag inte sover på dom 10cm jag får när han gör det, samt att vi under natten fick byta lakan i våran säng istället för hans. Vi har dock lärt oss o bäddar numera alltid i ett underlägg där han sover om han kommer in nån timme på morgonen.
Det visar sig dock att han har feber på morgonen (vilket ju kan förklara natten, även om jag hörde kollegor med småbarn som också haft stökigt just den natten).
Lauri o Felix är hemma på måndagen o på tisdagen har dom lämpligt nog veckans hemmadag schemalagd, så två dagar hemma på raken. På tisdag morgon är det dock piggt o feberfritt.
 
 
Jag har börjat gå till jobbet.
Tar ungefär lika lång tid som att vänta på spårvagn, åka den o sen ändå gå "halva vägen". Plus att jag hinner lyssna på P3 Dokumentär o poddar, nåt jag kan sakna från barnvagspromenaderna.
 
 
För att nån gång emellanåt visa tacksamhet o också för att ICA svämmade över av blomster på Alla Hjärtans Dag, haffade jag följande på vägen hem:
 
 
På onsdagen är vi glada att kunna gå till förskolan i ljus o lagom solsken, o jag tillbringar dagen hemma vid köksbordet o med tentarättning.
 
 
Torsdag morgon hör vi plinkiplonkande mitt i frukosten o hittar Felix med sin spelade sångbok inne i sitt rum. Jag hittar betyg från statistikkursen som heter "Pass" o jag gissar att man nu äntligen kan lägga den historien till handlingarna. På kvällen är det extremt plaskigt bad.
 
 
Fredag mår jag riktigt konstigt o hade jag inte haft möten inplanerade hade jag nog gjort va jag kunnat hemifrån. Men nu blev det en vanlig dag ändå, även om jag fortfarande mår konstigt idag. Huvudvärk o inte sugen på mat men emellanåt hungrig. En släng av nåt från förskolan?
Gårdagens tema va annars bussar.
Vid frukosten stod Felix o kikade i fönstret o jag frågade om det kom några lastbilar.
Det va tyst en stund o han kikade o kikade.
"Kommer det några bussar, då?", frågade jag.
Det va tyst en liten stund o sen:
"Bss! Bss! Bss! Bss! Bss!"
En oerhört ivrig Felix följer nåt utanför fönstret.
Mycket riktigt kommer en buss körande genom rondellen o så småningom förbi nere på vägen.
 
På hemvägen från förskolan kan vi se att ett gäng med rullstolar håller på att ta sig ombord på en buss.
"Buss!", säger Felix glatt.
När vi kommit en liten bit närmare hemåt kommer en buss körande på stora vägen.
"Buss!", säger Felix.
 
O idag på morgonen har det också varit buss-spaning i köksfönstret.
"Buss!", hör man o mycket riktigt kör det förbi en buss.
 
 
O eftersom det här enbart är en motorisk pojk som inte har pratat i ord man förstår förut, känns ju det här oerhört spännande!
 
O så va det lördag o man är på väg till tvättstugan.
O det va ju den veckan.

Mammalyx

Igår spenderade jag förmiddagen i en provhytt.
Ensam.
Bara smaka på meningen. Hur lyxigt låter inte detta?
 
 
Förmiddag är kanske att ta i, men en stund spenderade jag allt där.
Jag hade planerat kombinationen spendera-det-nyvunna-presentkortet samt helgerbjudanden-om-du-är-medlem. Mycket trevlig aktivitet.
 
Jag började med att norpa åt mig ett par ljusa jeans av modellen jag mer eller mindre har bott i sen jag köpte dom i höstas, plus en tröja jag tidigare provat o typ ville sova i för den va så skön.
O så plockades det lite med collegetröjor till både mig o Felix, o så avslutade jag det hela med att köpa en lite varmare mössa till mig själv. Har saknat det hela vintern.
 
Detta trevliga äventyr gjorde att jag landade på den nätta summan av prick hela presentkortet på 500:- där jag alltså fick jeans, två tröjor, en mössa o en tröja till Felix.
Mycket nöjd med denna shoppingstund!
 
 
För övrigt i helgen har vi tittat på deltävling av Melodifestival där jag är extremt nöjd med att vi om några veckor ska få titta på riktigt bra musik i Linköping. Fick gåshud, tårar i ögonen o va tvungen att rösta, vilket jag faktiskt inte brukar göra. Att jag ska heja loss i Saab Arena när Dismissed intar den scenen!
 
Dessutom har vi bakat äppelpaj, spelat munspel, bytt hela sängen plus pojken kl freakin 23 på kvällen två kvällar i rad (SUUUUUCK o PUUUUUST!!!) o önskat trevlig resa till Tidaholmarna som just nu sitter i flygplan på väg till Reina Sofía, lucky bastards :-)
 
 
Visa fler inlägg