En annan helg

Förra helgen i Stockholm.
Denna helgen åker Lauri till Finland o jag o Felix får besök.
 
Men om vi börjar med förra:
Hela tågresan dit gick ut på att läsaläsaläsa instrument inför inlämning under veckan. Tågresan tillbaka gick ut på samma sak. Hade ingen dator med så jag fick skriva anteckningar o början till dokumentet på post-it-lappar. Så kan man också göra.
 
I väntan på helgens första spårvagn
 
Väl framme tog vi promenad genom Gamla Stan till båten där vi skulle sova. Utan gung eller annat krångel för övrigt. O med en riktigt grann utsikt på köpet:
 
 
Lunch i Gamla Stan ledde till trevlig köttmat o det kändes ju alldeles som semester. 
 
 
Efter det gav vi oss ut i lokaltrafiken för att hitta ut till hamnen med Tutankhamun-utställning. Länge sen jag va på museumliknande grejer o intresserad av ämnet är man ju också, så det va klart att rekommendera. 
Smidigt med hörlurar för övrigt!
 
 
På kvällen va det julklapp - Magnus Uggla ute på Cirkus.
Jag har tänkt i minst 15 år att Magnus Uggla vore roligt att se på nån krogshow eller liknande, men jag har aldrig gjort det. O jag blev då inte besviken, rasande bra va det!
 
Söndagen tog vi det lilla lugna, gick på lite shopping, åt lite mera god mat (jag fick visa leg - på restaurang!!! tjoho!!) o åkte spårvagn ut till Cirkus igen. Denna gången för Fantomen på Operan.
Vi som satt där i söndags är samma gäng som såg den i London 2012, o det va ju lika bra som man mindes det.
Denna gången slapp man dessutom sitta o störa sig på asiaten bredvid som hade hela platsen full med shoppingkassar o tittade på tennis på en padda i pausen (ett sånt beteende!!). Nu satt där bara folk som uppförde sig - även om dom va lite långa o i vägen...
 
 
O så kom man hem efter en fullspäckad helg, mätt o nöjd på både kultur o mat! :D
 
Denna helgen har vi annat mysigt att se fram emot. Imorrn kommer det en bil från Tidaholm, fylld med mormor, gammelmormor o gammelmorfar ♥