Året 2016

JANUARI
Det är smällkallt o vi går mysiga promenader. Vi sätter gränsen vid -20, kallare än så håller vi oss inne. Vi får flytta ner sängbotten när nån börjar ställa sig upp o vi plockar fram en gåvagn som det stapplas med.
 
 
FEBRUARI
Inleds ledsamt på hemhemmaplan. Vilket innebar att vi höll knäpptyst om det biljud man hittade på Felix hjärta under 8-månaderskontrollen. Däremot bjöds det på fina o snöiga dagar i sant vinterväder. Vi köper badbyxor, går på babysim o bokar resa till Medelhavet.
 
 
MARS
Skiftet till mars innebär sovande o fixande. Mina pojkar är i Tammerfors i flera nätter o jag är nördig med att titta på Bachelorette, samtidigt som jag städar. Känns duktigt. Vi är i Vasa för att titta på Felix hjärta (som ser ut som det ska!) o vi slår på barnlåset på tvätt- o diskmaskin.
 
 
APRIL
Vi startar i Sverige där Felix skaffar sig sitt livs första magsjuka natten innan kusinens dop. Men vi bättrade på oss o åkte på road trips till Halland o fotade Smash the cake, visserligen ett bra tag innan 1-årsdagen men ändå :-) Nu börjar man kunna kalla det för att Felix går, också.
 
 
MAJ
Nåt som känns som högsommar kickar igång maj o vi hänger i mökki o jag får en första Mors Dag. En fenomenal Eurovision-vecka slutade i ett totalt antiklimax, jag gör en snabbvisit till Norrköping av - än så länge - hemlig anledning samtidigt som Felix slår upp ett störtblödande jack över ögonbrynet o får fira 1-årsdagen med stort ärr.
 
 
JUNI
Fler turer till Sverige o Norrköping görs. Denna gången hela familjen o denna gången för att skriva anställningspapper o titta på lägenhet. Nu är det liksom på riktigt. Dessutom tillbringar vi en vecka vid Medelhavet med storfamiljen där resenärerna från Sverige fick en otroligt taskig avslutning med illa hanterad flygförsening som fick mig att tokskämmas för min före detta arbetsgivare, skriva klagomål, bli fortsatt illa bemött, skämmas ännu mera o inleda omedelbar bojkott på obestämbar tid.
 
 
JULI
Vi bosätter oss i Sverige under ett par veckor för att skriva in oss i landet o köpa ny bil. Vi får uppleva lyxen att sova på hotell med Felix lämnad hos mormor o morfar o vi badar i kusinens trädgård. Tillbaka i Finland känns det som riktig semester när vi tillbringar några dagar ute i skogen i riktigt underbart sommarväder.
 
 
AUGUSTI
Nu flyttar vi. Vi kör över med det nödvändigaste, sammanstrålar i nya lägenheten för att få nycklar o skruva upp säng. Jag o Felix bor hemhemma ett tag medan Lauri packar i Finland o sen kör vi. Jag börjar jobba, vi upplever årets varmaste dag, badar i Kolmården, åker på gästabud o tittar på förskola. Hejvadetgår.
 
 
SEPTEMBER
Förskola börjas o med den sjukperioden. Som fortsätter i flera månader. Lauri börjar också jobba o får bli den som är hemma o vabbar. Utan att vi har blivit "insläppta" i Försäkringskassans system. Jamenheja. 
 
 
OKTOBER
Man blir ett år äldre o får fina paket. Vi får besök i stora staden o jag åker på bortasovning med jobbet. Otroligt lyxigt. Det fortsätts också att va sjukt i hushållet o vi börjar sätta oss i telefonkö till 1177, denna trevliga uppfinning. Jag avverkar också första doktorandkursen o antagningsseminarium.
 
 
NOVEMBER
Magproblem från förskolan utan att ha tvättmaskin i närheten, halvtaskigt väder o så gick världen under. Ingen fantastiskt inledning av årets näst sista månad. Men det ordnade upp sig mot slutet när vi åkte tåg, gick på Liseberg under julbelysning o deltog i den sprudlande glädjeeufori som utspelade sig i Scandinavium en lördagskväll.
 
 
DECEMBER
Inleds bättre. Mamma kommer på besök där vi hinner med Gardell i Linköping o vi småbarnsföräldrar får en biokväll med efterföljande restaurangbesök. Så lyxigt att man inte vet vart man ska ta vägen! O nu blir det ju en del fram o tillbaka med 1-årskalas o sen är julen inte långt borta. Det firas jul i Tidaholm, jag o Felix stannar en vecka medan Lauri åker hem o jobbar, o så åker vi till Finland över nyår. Oerhört bra organiserat om jag får bestämma.
 
 
 
Ja, 2016.
Ett märkligt år.
Ett år som förde med sig oerhörda händelser, långt bort i andra delar av världen.
Ett år där vi hade det både bra och lagom busy med resa, flytt o sol i mökki.
Ett år som kunde gått käpprätt åt helvete.
 
Många konstiga o ledsna företeelser hände.
O det känns på nåt sätt som vi slapp undan.
Mer eller mindre.
 
Det känns på nåt sätt märkligt och fel att ändå fira ett år med t.ex personliga framgångar på jobbfronten, o att vi kunde göra en så fin resa med så många personer, samtidigt som så mycket elände finns i bakgrunden.
Den allmänna uppfattningen om år 2016 runtom i världen tycks ändå va att det va ganska skit.
O visst, världen gick under 9 november. Men på det personliga planet kunde vi varit ännu längre ner. 
Vi skulle ju å andra sida självklart fira att det faktiskt inte gick käpprätt åt helvete.
 
Så då gäller det att vi lyfter upp oss o tar tillvara på det som komma skall.
Även om vi faktiskt inte har en aning om va det är under just 2017.
#1 - - Mammma:

Fattar inte. Vad kunde gått käpprätt åt helvete ?? Blev bara nyfiken......men jag behöver ju inte veta allt 😜😘

Svar: Tänker att om du t.ex. inte hade fått ditt nobelpris hade det ju kunnat gå käpprätt åt helvete 😘 inget att va nyfiken på 😉
m a r i a

#2 - - Mamma:

Jaha du tänkte så.
Kkkkkkkkrrrrrrraaaaaaammmmm😘

Svar: Puss o kram! 😘
m a r i a