Även klassisk sommar

Nog har vi även fått en del traditionell sommar här.

I natt har det blåst i princip genom väggarna, dörrar har blåst upp o "locket" på badtunnan har vägrat hålla sig på plats. Dom senaste dagarna har det varit lite småregnigt o mulet, men idag är det storm. Regnet står på sniskan o det går gäss på havet.
Mer klassiskt sommarväder med andra ord 😉

Men idag är första dagen vi bara har hållit oss inomhus än så länge. Trots lite regn har vi ändå tagit våra skogspromenader o tittat på spännande saker som kan finnas borta hos grannen som bygger o renoverar hela tomten. Traktor o hund är det mest intressanta att leta efter där.

Det är roligt att lyssna på hur språken utvecklas hos Felix när vi är här o han får höra mer finska.

I början va det "hunden" han ville titta på, medan det nu oftare är "koira". Han kan vilja "åka bil" men samtidigt är det ofta "auto" som gäller. Framförallt är vaaris bil "vaarin auto". Roddbåten som va den första vi åkte i är i princip fortsatt "båt" medan motorbåten är "vene".
Vi testade honom även en dag genom att vi växelvis frågade på svenska o finska va olika djur sa, o oberoende av vem som frågade på vilket språk så blev det ju rätt.
Spännande med tvåspråkiga barn!

Igår va vi på väg för att titta på traktorn hos grannen på förmiddagen men "auto!" sa Felix då o placerade ut oss vid varsin bildörr.

Så det slutade med att vi körde till lekparken i våra gamla områden o hoppade runt bland rutchkanor o gungor en stund. Mycket mer att göra där än för ett år sen! Men sopbilen som körde runt bland grannarna va nog roligast ändå 😉

Nu håller vi tummarna för att vädret ska bättra på sig så pass att vi kan komma i bastun så här sista kvällen på finska delen av semestern.