Hem o vända

Igår morse kom vi hem efter en kort båtnatt.

Smidigt är det ju men det vänder ju på mat-o sovklockan en del. Ska definitivt ta Helsingfors-båten om man har möjlighet i framtiden, även om det känns att Grace (nya båten) är tystare o man sover om möjligt bättre från Åbo till Stockholm.
Så gårdagen hade vi hemma, idag är Lauri tillbaka på jobbet o jag o Felix roar oss här hemma. Det märks att det är lite glada återseenden bland leksakerna o Pippi-filmerna 😉
O så ska vi packa om igen tills imorrn när jag o Felix far mot Tidaholm o lite mer semester. Som tur va fanns det en ledig tid för tvätt igår så vi kunde få undan det mesta.

Sista dagarna i Finland bjöd på blåst på fredagen men i bastun o baljan skulle vi!

O under lördagen va det totalt semesterväder med sol o blå himmel, o det va faktiskt ganska jobbigt att åka därifrån.

Inte bara pga vädret. Vi har ju bott där i flera år o det har aldrig varit så noga med va man plockar med sig därifrån. Lakan kan ligga kvar i sängen o tandborstar stå kvar i sina muggar.
Nu kändes det verkligen som man stängde igen vår del o bara lämnade mat i kylskåpen till dom som kommer på sin semester den här veckan.
Jobbigt o sorgligt kände jag.

Men samtidigt skönt att försöka få ordning på Felix kvällsrutiner igen. Det har varit rörigt att det är olika hus med tunga dörrar så att man inte kan komma o gå som man vill själv. Jag har fått stanna kvar ute hos oss länge på kvällarna för att få honom att somna, bara ligga i sängen o stirra i taket vilket jag blir jättestressad av.

Så gårdagens nattning va en kamp mellan dom vuxna o pojken för att han skulle stanna i sin säng o sova. 
Vi har ju haft så smidiga rutiner ett bra tag hemma nu o jag vägrar att gå bakåt i utvecklingen om man får säga så.
Det slutade med att tvätten hängde i källaren på övertid medan vi turades om att bära tillbaka en ilsken Felix till sängen o han efter 1,5 timme somnade på golvet i sitt rum av ren utmattning.
Vi bestämde att vi skulle ta fajten direkt, vilket va lite jobbigt såklart men vi är alla kompisar idag.
Vi fårse hur det blir ikväll. Ikväll är faktiskt sista gången Felix somnar i den här lägenheten om vår planering håller. När han kommer tillbaka från Tidaholm står hans säng i nya huset. Spännande!

Så.
Vi har hämtat lite packningsmaterial från vinden så jag tänkte att jag skulle försöka gå lite nedpackat från garderoben om Felix fortsätter sova middag.

Så första delen av semestern avklarad med en liten extra sväng o hus-twist. Nu kör vi nästa del!

Hejdå Finland!