Vi är här!

Efter flera veckors milslångt resande.

Jag menar Tidaholm, Arlanda, Madrid, hem, Tidaholm, hem, Stockholm, Helsingfors, Tammerfors. O så hit.
Nu kan vi bara sitta.

Om det inte vore för att vi har glömt varifrån vi skaffade välling o blöjor till Felix, för i stan finns det då inte.
Vi får ta en sväng till Närpes en dag.

Midsommarafton i år tillbringades alltså på en färja med fönsterhytt vi inte hade betalat för, bollhav, stort lekrum o så buffé med jordgubbar till efterrätt. Faktiskt jättegod mat som jag gärna rekommenderar om man far med Viking till Helsingfors! Felix sätt snällt o åt pommes o köttbullar från barnbordet, o likadant vid frukosten, om än då med lite mer spring i benen.

"Hejdå bollen" o "Hejdå hunden", sa han i lekrummet när vi va framme i hamnen i lördags morse o körde mot lite midsommarfirande.

Där vart det också smidigt gällande Felix.

Han fann sig bra, även om han va ganska noga med att man inte får ta varandras saker. Då pratar vi mestadels om övriga barn på plats, nämligen flickorna i åldern 3-5 som va med i år. Men dom visade glatt sina saker o Felix fick låna. O dom fick läsa hans svenska böcker, jättegulligt att lyssna på! 😁

O så va det ett roligt ställe med brygga o "båt".

På kvällen gick mammorna o barnen i bastun o då va det minsann inte roligt sen när man skulle därifrån. Vi kan med glädje meddela att Felix trivs i bastun! 😉

Räkna till tre o kasta vatten o klättra upp o ner, va mer kan man begära?

I söndags gick så färden västerut o vi möttes av fint väder o Felix möttes av en födelsedagspresent. Populär sådan!

Nu ska vi som sagt hänga så gott vi kan.

Det känns som typiskt början-på-sommaren-väder än så länge men vi har sett lite rapporter om att det ska bättra på sig.

För övrigt får man nu också hålla tillgodo med inlägg från mobilen när vi är här ute utanför wifi-civilisationen 😉

Mellanlandning

Känns lite som en mellanlandning för tillfället.
Madrid va varmt o lite intensivt, vi kom hem sent i söndags kväll o på måndagsmorgonen satte jag mig på tåget för att hämta hem Felix. Därefter lades mesta av vår packning direkt i tvätten (Felix packning behövdes inte dit, en så snäll mormor han har!) o jag började ladda för seminarium under tisdagen. Nåt jag varit nervös för i flera månader o bävat för att det ligger så sent på terminen att man inte kan slappna av innan.
Men det gick mycket bättre än jag tänkt mig o gick glad i hågen till jobbet igår för att plocka upp o plocka ner inför sommaren. O där va det ju slut på den trevliga känslan när cykellåset ligger uppbrutet på marken där jag parkerat cykeln på morgonen. Samma plats som hela året förut o med flera andra mycket trevligare cyklar bredvid. Hur tänkte man riktigt här?
Några år på nacken o rostig kedja, nog hade man kunnat hitta en bättre. 
Nåväl, det är väl till att köpa en ny i augusti, man har ju satt ihop sin beskärda del av Biltema-cyklar tidigare. (Tänk när man tog bussen från Ryd i Linköping till Tornby, köpte cykeln, satte ihop den utanför Biltemas ingång o cyklade hem igen... studentlivet, kära nån...)
O skulle denna dyka upp på Blocket eller var man nu behagar göra av den, så är det ju faktiskt ett finskt märke o jag har än så länge icke sett en annan sådan här. Får beskriva den sneda korgen o fasta fågelskiten på styret så kanske man får tillbaka den i så fall.
 
Just nu väntar jag på att Felix ska vakna från sin middagslur så att vi kan gå ner till tvättstugan o dra igång med berget vi har skaffat oss under resan.
O imorgon ska vi ta en båt till Helsingfors (lyxigt med mer vakentid o buffé på båten när vi inte "bara" drar till Åbo) för att fira lite midsommar o sen har vi tre hela veckor i mökki som ska varvas med jobb o sol förhoppningsvis.
 
Men Madrid va det ju ja.
Vi har fått fina rapporter under tiden om att Felix har haft det roligt o det har inte varit jobbigt att va borta från honom, även om det såklart sugit till i magen ibland, framförallt mot senare delen av veckan.
Jag har varit på konferensen på dagarna o Lauri har haft semester. Vi har ätit middag med mina kollegor som varit med, varit hemma hos Lauris kompis utanför Madrid en kväll o ätit en annan middag inne i Madrid ihop med Lauris klasskompis en tredje kväll. O det va ju ungefär alla dagar eftersom jag första kvällen va på invigningen av konferensen med mat o flamenco medan Lauri satt på sitt gamla stamställe o socialiserade med britter o norrmän o drack öl.
Bra fördelning :-)
 
En liten bildkavalkad:
Galet konstigt att kunna läsa så långt i en bok i ett sträck. Fick panikköpa en till på centralen eftersom jag va rädd att den skulle ta slut.
 
Pinnen bakom mig är postern som fick välpacketeras i inslagspapper.
 
Typisk Madrid-utsikt från hotellbalkongen, vill jag påstå.
 
Turister!
 
Monument-strosande
 
 Upphittad trevlig takterass som granne
 
Min "arbetsplats"
 
Hotellfrukost, nam!
 
Mycket metro-åkande, tur att Madrids är bland det smidigaste jag varit med om.
 
When in Madrid - kall gazpacho!
 
Jag presenterar mina forskningsresultat (jepp, det låter lika coolt som det är!)
 
Nästa år blir det kanske Amsterdam...
 
Färdigjobbat!
 
Tack för denna gången, Madrid!

Ensam

Sitter ensam på en buss.

Ska sitta ensam även på ett tåg o sen möta Lauri på nästa tåg.
O vi ska va utan Felix i en vecka.
Känns lite konstigt men det gick bra att lämna, vilket väl är det mest kritiska om man frågar mig.
Min mormor o morfar sitter hemma o Pippi är laddad på tv:n i väntan på att Felix ska vakna från lunchsovandet. Bra tajming 😉

Resfeber har jag haft ändå.
Det är så mycket som ska stämma. Vi skulle komma iväg igår, man behövde ha så mycket som möjligt i bilen redan i söndags o jag behövde fixa med jobb både idag och igår. O Felix ska va på humör så att allt kunde genomföras.
Vilket han har varit, lille ängeln ❤

Men nu ska vi iväg på egentid i en kokande gryta av den nätta temperaturen på ca 41 grader för tillfället.
Jag för min del ska hålla till en del i ac, så det ska nog lösa sig.
Ser fram emot inspirerande presentationer o hotellfrukost i dagarna 4 (frukost i 5)!

En annan har redan börjat bygga tåg hos mormor o morfar 😀

Visa fler inlägg