Mellanlandning

Känns lite som en mellanlandning för tillfället.
Madrid va varmt o lite intensivt, vi kom hem sent i söndags kväll o på måndagsmorgonen satte jag mig på tåget för att hämta hem Felix. Därefter lades mesta av vår packning direkt i tvätten (Felix packning behövdes inte dit, en så snäll mormor han har!) o jag började ladda för seminarium under tisdagen. Nåt jag varit nervös för i flera månader o bävat för att det ligger så sent på terminen att man inte kan slappna av innan.
Men det gick mycket bättre än jag tänkt mig o gick glad i hågen till jobbet igår för att plocka upp o plocka ner inför sommaren. O där va det ju slut på den trevliga känslan när cykellåset ligger uppbrutet på marken där jag parkerat cykeln på morgonen. Samma plats som hela året förut o med flera andra mycket trevligare cyklar bredvid. Hur tänkte man riktigt här?
Några år på nacken o rostig kedja, nog hade man kunnat hitta en bättre. 
Nåväl, det är väl till att köpa en ny i augusti, man har ju satt ihop sin beskärda del av Biltema-cyklar tidigare. (Tänk när man tog bussen från Ryd i Linköping till Tornby, köpte cykeln, satte ihop den utanför Biltemas ingång o cyklade hem igen... studentlivet, kära nån...)
O skulle denna dyka upp på Blocket eller var man nu behagar göra av den, så är det ju faktiskt ett finskt märke o jag har än så länge icke sett en annan sådan här. Får beskriva den sneda korgen o fasta fågelskiten på styret så kanske man får tillbaka den i så fall.
 
Just nu väntar jag på att Felix ska vakna från sin middagslur så att vi kan gå ner till tvättstugan o dra igång med berget vi har skaffat oss under resan.
O imorgon ska vi ta en båt till Helsingfors (lyxigt med mer vakentid o buffé på båten när vi inte "bara" drar till Åbo) för att fira lite midsommar o sen har vi tre hela veckor i mökki som ska varvas med jobb o sol förhoppningsvis.
 
Men Madrid va det ju ja.
Vi har fått fina rapporter under tiden om att Felix har haft det roligt o det har inte varit jobbigt att va borta från honom, även om det såklart sugit till i magen ibland, framförallt mot senare delen av veckan.
Jag har varit på konferensen på dagarna o Lauri har haft semester. Vi har ätit middag med mina kollegor som varit med, varit hemma hos Lauris kompis utanför Madrid en kväll o ätit en annan middag inne i Madrid ihop med Lauris klasskompis en tredje kväll. O det va ju ungefär alla dagar eftersom jag första kvällen va på invigningen av konferensen med mat o flamenco medan Lauri satt på sitt gamla stamställe o socialiserade med britter o norrmän o drack öl.
Bra fördelning :-)
 
En liten bildkavalkad:
Galet konstigt att kunna läsa så långt i en bok i ett sträck. Fick panikköpa en till på centralen eftersom jag va rädd att den skulle ta slut.
 
Pinnen bakom mig är postern som fick välpacketeras i inslagspapper.
 
Typisk Madrid-utsikt från hotellbalkongen, vill jag påstå.
 
Turister!
 
Monument-strosande
 
 Upphittad trevlig takterass som granne
 
Min "arbetsplats"
 
Hotellfrukost, nam!
 
Mycket metro-åkande, tur att Madrids är bland det smidigaste jag varit med om.
 
When in Madrid - kall gazpacho!
 
Jag presenterar mina forskningsresultat (jepp, det låter lika coolt som det är!)
 
Nästa år blir det kanske Amsterdam...
 
Färdigjobbat!
 
Tack för denna gången, Madrid!
0 kommentarer publicerat i semester
Taggar: doktorandlivet, jag o min mumin, lyx, resa