Kalas!

Under Kristi flygare va det kalas.
Vi körde i värsta trafiken antagligen både på torsdagen o söndagen. Ungefär samtidigt som vi hade kört hem hade det varit en olycka på E4:an utanför Linköping o bilar hade börjat vända mitt på motorvägen för att dom inte orkade stå i köer. Förvånar mig inte ett smack så som folk körde i söndags.
Mitt mantra va hela vägen "avstånd, avstånd, avstånd!".
 
Bära packningen till bilen
 
Hemma i Tidaholm vattnade vi mormors blommor (läs möjligen: övervattnade) o provade nya vagnen som numera finns hos mormor o morfar. Med ratt på!
En likadan som man så intresserad åkte runt i när vi var i Oskarshamn. O nu satt man också som ett litet ljus på promenaden. Som man själv ville gå på.
 
 
I fredags eftermiddag va det fantastiskt väder o lite Bullerby-känsla över att ha små barn springandes på en stor gräsmatta o plaska i en stor pool.
Med "pool" hade jag väl tänkt en liten pöl som man kan plaska i, ungefär i storlek med den Felix fick förra året.
Men icke.
 
Ett helt vattenland va det ju!
 
 
Mirja hade gjort finfin tårta som var dundersmarrig o åts för glatta livet. O morbror ska vi inte glömma bort - han hade enligt egen utsago blåst upp hela vattenlandet själv när pumpen va trasig :P
 
 
O inte nog med det.
En traktor fick man i födelsedagspresent också. Tala om lycklig pojk!
 
 
Skönt att va hemma i några dagar o bara va. O skönt med sommarväder. Solskyddsfaktor 50 har varit på i flera dagar.
 
 
Nu är vi tillbaka till en intensiv sista period av jobb (därav viss tystnad härinne) så innan man vet ordet av har vi väl redan varit i Madrid o vi sitter i bastun i mökki o det är juli.

En 2-åring

I tisdags fick vi en 2-åring i hushållet.
Det innebar att vi tog tillfället i akt att öppna kort o paket som kommit på posten, krama ballongerna jag tejpat upp utanför födelsedagsbarnets rum kvällen innan, vabba samt bjuda på ett radhus.
Ganska mycket hann vi med ändå ;-)
 
Kortet från gammelmormor o gammelmorfar va med små luckor med spännande saker bakom ("katt!", "mma!" (blomma)) o en pengasedel som jag under gårdagen tog mig friheten att spendera på en låda flygplansduplo o en bok som spelar musik från olika länder.
Paketet från fammo o vaari i Finland innehöll en jättelåda duplo med isbjörnar o valar o fiskar. Resten av kvällen gapades det ikapp med valen, haha!
 
 
Vabbandet stod Lauri för o det hade nog sovits en ganska stor del av dagen, men febern försvann från kroppen iaf.
Radhuset "va vårt" fram tills igår morse då den andra familjen bjöd över o vi hade nått vårat tak. Sugna hade vi ju hunnit bli o möblerat hade vi ju såklart gjort redan när vi va o tittade på det. Men då har vi provat budgivning också då. Under nästa vecka har vi span på två andra objekt ;-)
 
Idag ska mamma o Felix sätta sig i bilen o köra mot Tidaholm medan pappan ska jobba i helgen. 
Har hört talas om kalas gånger flera o så fint väder på det. Ska bli trevligt!
 
Gomorron!

Årets sommardagar

Mitt uppe i årets högsommarvärme.
Man vet ju liksom aldrig när eller om den återkommer varje år.
Första helgen i maj förra året (eller andra?) hade vi det ju så trevligt ute i mökki i solen. Men vi trampade ju ändå runt i halvtjocka tröjor även om solen va framme.
Nu kör vi kortärmat, shorts o solskyddsfaktor 50.
 
Veckan började annars med cykelpremiär till jobbet för i år. Inte helt sant eftersom jag ett tag började cykla mitt i varma januari, men för "säsongen" då. O samtidigt invigde jag nyinköpta regnkappan. Jag har inte haft en så färggrann regnkappa (eller ens en regnkappa?) sen jag va liten. Helnöjd.
 
 
O sen under veckan blev det ju fint väder.
 
 
Samtidigt som vi bokade in nya husvisningar o förlorade ett hus som vi inte ens hade fått se. Jag kan fortfarande inte släppa det. Jag va så nedrans sugen på en bostadsrätt med urfin baksida. Har spanat in den flera gånger om dagen i en vecka o sen helt plötsligt är den borta. Det visar sig att säljare o köpare har råkat träffas över staketet FÖR EN VECKA SEN o säljaren bara bestämt sig. Först va jag sur på mäklaren för att det inte stått nåt om budgivning, men det är det ju säljaren som bestämmer så va gör man? Vi får helt enkelt inleda en strategi där vi åker hem o knackar på hos folk som säljer sina hus eller va är nästa steg?
 
Hur som helst ska vi titta på fler möjliga bosättningsplatser imorgon o på måndag.
 
Igår traskade vi till förskolan utan annat än fleecetröja, vilken jag direkt tog med mig tillbaka hem. Pust, va det va varmt.
 
 
Hemma satt jag o jobbade på balkongen ihop med förmiddagsfika.
 
 
O idag har vi haft världens sovmorgon efter att ha varit uppe o snurrat en sväng vid 05.30. Familjen började sen röra på sig vid 9.30 o Felix fick vi väcka.
Det märktes att han va hungrig vid frukostbordet eftersom det tog en stund innan gnället slutade. O det märktes att han sovit mer på morgonen eftersom han inte riktigt sov efter sin lunch. Vi vet inte om han sov eller bara vilade. Vi lade honom i sängen o han låg där en stund o efter ett tag satt han o läste när vi tittade till honom.
Men jag tar helt efter det min mamma säger om man har svårt att sova. Det viktigaste är att man vilar.
 
 
På förmiddagen tog vi en rutchkanetur o promenad runt kvarteret o tittade på bilar, o på eftermiddagen gjorde vi en shoppingrunda. Där man när man har en snart tvååring med sig får ta diverse snabba beslut när man står i färd att köpa solglasögon till sig själv o keps till tvååringen.
Ändå helt ok resultat:
 
 
Det första paret solglasögon på 10 år som jag inte köpt på en marknad söderut för 5€. 
 
Så småningom nu under kvällen: hockey!
Visa fler inlägg