Var är partyt?

För andra året i rad vann fel Eurovisiontruddilutt.
I år va jag inte lika negativ som förra året, när jag verkligen tyckte (o tycker fortfarande) att det va rent gräsligt. Men ändock.
Hur sprutar man konfetti när det inte finns tonartshöjning, refräng eller final? Svar: man sprutar det innan o efter sången, icke under. Eftersom det är så händelsefattigt att det inte finns tillfälle att göra det.
 
Det va ingen dålig låt. 
Det va en fin låt.
Det va en annorlunda låt.
Men efter förra årets extrema antiklimax med deprimerande avrundning hade det väl ändå varit för jädrans trevligt med lite partystämning?
T.ex. en färgexplosion som tagen ur Aquarius o en streetdansande apa i samklang med veckans skönaste gung?
I detta hushållet har Italien varit solklar o ensam favorit i flera veckor o ingenting ändrade på det under gårdagen. Jag röstade flera gånger. Vilket ju hjälpte föga.
 
Det trevliga i det hela är såklart att det va roligt för Portugal att vinna för första gången, plus att man förhoppningsvis kan vaska fram nåt annat som ledare av nästa års spektakel, än dom tre pinsamma nissarna vi har fått dras med i veckan. Vi har suttit med kuddar som växelvis ögon- och öronskydd.
 
För att påminna om hur finalen hade kunnat se ut har jag utan större ansträngning letat upp gårdagens framträdande. Kan meddela att konfettin had sprutat kort efter Namaste! Allez!
 
 
För övrigt i helgen har vi haft "hygien på förmiddagen" som Lauri kallade det. Felix fick hoppa i badet eftersom vi av nån anledning inte får till det på kvällarna nu för tiden. Gröten har varit krånglig det sista o det har tagit tid vid matbordet. Vill tro att det har att göra med att vi har försökt få i honom vanlig havregrynsgröt tillsammans med tonvis av gammelmorfars goda äpplemos. Vi har ju kört Sempergröt eftersom vi inte hittar Nalleflingor i Sverige, o nu kommer vi liksom inte tillbaka till "riktig" gröt.
Igår bytte vi tillbaka till "bebisgröt" o det gick ju mycket bättre, så vi får väl köra det ett tag till då.
 
Fast numera står det 2 år på både vällingpaket o gröt. Snart en tvååring i huset alltså, huamej.
 
O de vuxna i hushållet hoppade också i dusch o rakade huvudet (upp till var o en att avgöra vem som gjorde vad) under förmiddagen eftersom vi ska se någorlunda acceptabla ut under husvisning. Nr 6 i ordningen än så länge om jag räknar rätt.
 
I övrigt lugn helg.