Så tiden går då

Ja jösses.
Veckorna går minsann.
Bilarna fortsätter krocka, men inga mer dagisbränder eller handgranater verkar ha påträffats det senaste. 
På jobbet har jag genomfört egen eximation på en jättebra och rolig kurs i aktivitetsvetenskap, o denna veckan sitter jag i en flera-dagars-tenta för studenterna. 
 
På hemmaplan har vi ägnat oss åt mera brödbakning, tittat på när draken dansar o krattat löv.
 
 
I helgen hade vi trevligt besök i flera dagar där jag mötte upp mamma i stan i lördags för att nära på få sitta i knäet på Martin Stenmarck halva kvällen. Födelsedagspresent som vi tackar ödmjukast för!
Viktig parentes: har varit ännu närmare mannen ifråga vid ett annat tillfälle. En kvällsservice i Las Américas under nyårsveckan 2009. Minns det som igår... *suckar Disneyprinsessaktigt*
 
Under söndagen följde mormor o morfar efter o vi har nu invigit biblioteket som sovrum till mamma o kontoret/gästrummet i källaren till övriga. Då vet vi det, vi kan ha flera gäster samtidigt, så länge en är beredd att sova på madrass ;-)
Dessutom kunde vi fara iväg o handla ostört, vilket inte va igår. Så vi passade dessutom på att provsitta en soffa vi hastigt o lustigt spanat in i Ingelsta, o sen helt sonika beställde hem, fast en storlek större. Så nästa vecka har vi förhoppningsvis en "riktig" soffa.
 
Måndagen spenderade Felix hemma från förskolan o umgicks med sällskapet här hemma medan vi va på jobben som vanligt. Verkade ha funkat utmärkt.
Förutom när han får titta på för många bilder på kusinen i gråter att han vill åka bilen dit... Lille vännen, det är ofta det är bland det första han säger på mornarna. Att han ska åka bilen till Isabella. Han nöjer sig när han får höra att visst ska vi åka dit "en annan dag", men jag tycker ju liksom synd om han ändå.
 
O så har våra inhyrda trädgårdstomtar klippt träd o rensat i rabatterna, o förberett för bärbuskar. Hur lyxigt kan man ha det?
 
Lite taskigt kändes det ju att vi faktiskt hade krattat löv förra söndagen, men det syntes ju inte alls när tomtarna gick ut i trädgården o drog igång. Men det är kanske tanken som räknas...
 
Tack för jättemysiga dagar! ♥

Ordning o golvyta

Förra helgen köpte vi hastigt fler möbler till Felix rum.
Jag har länge tänkt att vi kan göra oss av med "bänken" han har haft o hade i förra rummet också. Nu finns garderober o den behöver inte användas till förvaring på det sättet, så nu har den mest tagit plats.
Dessutom har det stått lådor med lego o leksaker utefter väggen o det måste ju liksom finnas bättre sätt.
Så jag hade bestämt att vi va ute efter en IKEA-hylla med lådor. 
 
I förra veckan hittade jag en på en som jag i princip började köpa från en byt-o-sälj-sida. Vi började bestämma tid för att komma o handla, men sedan visade det sig att sambon redan hade sålt den, o jag vart liksom putt hela dagen.
Så förra lördagen hade det kommit ut en annons på Blocket ca kl. 12.23. O jag såg den ca kl. 12.45.
Nu jäklar, tänkte jag o kastade mig över den.
 
Så den fick vi köpa ändå.
O det va nog lite flax för tydligen hade fler hunnit fråga om den, trots att vi va där några timmar senare o shoppade.
Alltså hur bra är inte detta med Blocket o liknande va gäller möbler? Billigare o redan ihopsatt, hur bra kan det bli?
 
Så nu har lådor plockats ur o leksaker i dom nya istället, lakan o pyjamasar åkt in i garderoben o den stora bänken(/tidigare bokhylla) åkt in i biblioteket så länge så får vi se om den hittar nån ny plats.
 
Mitt i plocket... (nya möbeln i bakgrunden)
 
O plötsligt kändes det som mer golvyta inne i Felix rum. Trevligt. Nya förvaringen på plats, bilmattan flyttade in till väggen o hyllan med djuren kunde äntligen åka upp på väggen.
Vilket nån va snabb på att hjälpa till med.
 
Om nån frågar så är det Felix o hans mamma som har skruvat upp hyllan!

Trött på världen

Just nu är jag ganska trött på världen.
Den rör sig för fort, har för bråttom o är för dramatiskt.
 
Är knappt att man vågar läsa lokalnyheter för tillfället.
Varje dag kör bilar på varandra på E4:an. Dom kör för fort bredvid vägarbeten, o är det inga vägarbeten just där ligger dom i diket ändå. Dom håller inte avstånd, utan kör in i varandra. Eller också har lastbilar inte koll på sina släp.
Igår va det bara ren tur att man kunde svänga av o köra Strandvägen hem när det va blockerat på motorvägen.
 
O så kommer vi till dom senaste dagarna.
I onsdags satt det en bomb under en bil inne i stan.
Där det bor o rör sig vanligt folk.
För vår del hände inget mer än att Lauri fick leta annan väg ut ur stan o jag fick sätta mig på en sen buss o se vem av oss som kom hem först för att hämta Felix från förskolan. Jag ringde från bussen o meddelade, o dom hade ju haft flera liknande samtal så det va väl helt ok så. Men ändå. Pyssla med saker som kan sprängas mitt i stan.
I efterhand har det visat sig va en handgranat.
Mitt bland folk.
 
I torsdags vaknade vi till den första riktigt kalla höstmorgonen o läser på nyheterna att det brinner i en förskola inne i stan.
Det är grannen till Felix gamla förskola i området där vi bodde. Lite mittemot husen där det brann i källaren tre gånger på en vecka i vintras. 
Barn utan avdelningar, personal utan arbetsplats o en massa saker o minnen som bara brunnit upp. 
I efterhand har det rubricerats som mordbrand.
Va i hela h€(<€7e händer??
 
Samtidigt.
Här sitter vi i ett hus där fjärrvärmen har kickat in i elementen på allvar, där vi har lövhögar i trädgården o skogen ett stenkast bort, där vi sjunger o läser o tittar på "Hajar, Pippi, hajar".
Så orättvis den dramatiska världen är.
 
Visa fler inlägg