Grattis morbror!

Häromdagen skulle vi sjunga för morbror.
Samtalet innan vi gick upp löd på följande vis:
- Morbror fyller år idag. Ska vi sjunga för morbror?
- Jaaa!
- Hur ska vi sjunga då?
- Morbror! Morbror!
 
Det lät ju onekligen som en fin sång. Anledningen till sångfrågan kom från att det några dagar innan hade varit en födelsedag på förskolan o jag va lite nyfiken på va svaret skulle bli.
När jag hämtade honom den dagen sprang han nämligen fram till en bild på födelsedagsbarnet o ropade "Hurra, hurra, hurra!".
Å andra sidan hade det födelsedagsbarnet önskat Bä Bä vita lamm som sång, så detta kanske blev lite förvirrande med morbror.
 
Men men. Vi skulle tydligen sjunga en sång som hette "Morbror, morbror", så detta försökte jag framkalla vid frukostbordet.
Det vi då åstakom va dock endast ett pilimariskt leende o en film där Felix charmigt flinande säger "Nej, nej" hela tiden.
 
 
Men vi skickade ju grattis ändå.
 
Det va tredje födelsedagen min bror firade som morbror o den andra som pappa.
Helt knäppt. Det va väl inte så länge sen han vandrade runt i små hängslebyxor o tryckte en liten motorbåt mot alla kalasgästernas öron. 
 
Morbror sitter sådär coolt!
 
Å va jag hoppas att våra barn kommer tycka att vi är den coola morbrorn o den coola fastern! ♥

Höstig utflykt

Vi fortsätter lite på vägen vi började i våras.
Vi spanar på intressanta naturområden, åker dit o spanar lite till. 
 
I våras hamnade vi i Ekbackarna, i söndags hamnade vi i Marmorbruket. Jättemysig som lagom kort fika-utflykt o så kolla på lite sniglar o pinnar. En annan gång provar vi ett längre promenadstråk, men jag kan gott tänka mig att ta med övernattande gäster dit på en liten promenad. Man behöver ju inte klättra i bergen som vi gjorde, varje gång man är där ;-)
 
 
Så vi slog oss ner med lilla matsäcken bestående av frukt som delades ut. Halvvägs genom ätandet bestämdes också att vi skulle rotera ett varv så att alla fick smaka på en ny frukt. Smart tänkt av yngste familjemedlemmen! Eller också ville han plötsligt bara ha päron istället för banan...
 
 
Ungefär lagom tills vi kom hem sprack vädret upp o efter att vi ätit o sovit gav vi oss ut igen.
Det är ju nämligen så att man inte behöver lämna Krokek för att få sig en fin promenad. Att man sen inte behöver ge sig ut på "uppmärkta" stigar i uppförsbacke med vagn, det är ju en annan sak. Till vårt försvar följde vi bara markeringarna för slingan...
Men vi kom ju hem mer motionerade än vi hade tänkt oss ;-)
 
"Åka ngangen" har blivit riktigt populärt det senaste.

Skönsång

Det har ju börjat släppa med Felix tal de sista.
Det är ofta papegojstatus där han härmar precis allt man säger, vilket jag bara tycker är skönt att han gör o roligt att lyssna på.
Man kan för det mesta gissa sig till va han säger o man kan liksom ha samtal. Det är ju mycket "ja" o "nej", men det är också direkta svar på va vi ska läsa eller va vi ska sjunga. 
"Läsa tatorn!" "Läsa MiinaManu!"
"Mamma unga taten!" (Mamma sjunga elefanten).
O så sjunger mamma En elefant balanserade, o sen säger Felix "Tå tater!"
O mamma sjunger Två elefanter balanserade, o Felix säger "Te tater!"
O mamma sjunger Tre elefanter balanserade.
Fyra är lite svårare att komma ihåg.
 
Han spelar mycket i sångboken med Astrid Lindgren-sånger o vet att det är Emil eller Pippi eller Tjorven. O han förklarar "Jocke" när boken spelar Merja mojsi, eftersom det är Jocke med kniven som sjunger den i filmen som numera har fått beteckningen "Hajar Pippi!".
 
Häromdagen satt jag o grät vid köksbordet.
Vi satt o åt efter att vi kommit hem från förskolan o Felix börjar prata om "bönen". O sen börjar han tydligt o melodiskt sjunga.
Bönen dåder, bönen dåder.
Sen är texten svår, men vokalerna är rätt o Han är inte farlig, blir Anäjinteaali. Så som jag tänker att barnspråk ska låta i början. 
Två gånger sjunger vi Björnen sover o han gömmer leende ansiktet i händerna o öppnar upp famnen när man aldrig kan honom TROOOO!
 
O jag bara blir så glad. Tårarna rinner o jag vet inte varför. Det är kanske att sjunga har han inte gjort förut. O så va det plötsligt så melodiskt o tydligt sång han höll på med. 
Jag fattar ju att dom måste ha gjort det på förskolan eftersom han kunde texten o vi aldrig har sjungit just den sången här. Men det va första gången han gjorde det hemma.
 
Fint på nåt sätt. Det va länge sen jag hade ett sånt där first-moment med Felix. Första gången han vände sig eller första gången han stod mot fåtöljen i mökki va ju liksom ett tag sen :-)
 
Visa fler inlägg