På studiebesök

Nu är det resande på g.
Så fort påsken kom så har det smällt till o vi ha farit hit o dit, vi har haft besök o så har jag farit iväg själv några gånger.
Som synes på dom senaste uppdateringarna.
 
Veckan som har gått har jag startat måndagen lite efter 05.00 på morgonen för att traska mot tåget o en smidig resa till Wien. Smidig på så sätt att alla tider har klaffat.
Genom diverse nätverk har jag nämligen fått möjligheten till att göra studiebesök vid Medicinska universitetet där, få titta på studier som håller på att genomföras, vara med på reumatolotiska kliniken o doktorandseminarium.
Superspännande o tydligen vältajmat med tanke på att det va 25 grader varmt dagarna jag va där o det kändes som jag duschade typ hela tiden. Eller åtminstone när jag kom hem från "jobbet" o sen igen när jag kom hem efter att ha varit ute o ätit.
 
För den som ska till Wien har jag nu fått lära mig att sängar är nånting man ska kika på vad gäller omdömen.
Jag bara tittade på min säng, blev lite nervös, o liksom suckade inombords när jag satte mig på den. Det här kommer aldrig gå, tänkte jag. O det gjorde det ju liksom inte heller. Jag sov där tre nätter o vaknade hela tiden. Trots att jag låg nästan i mitten i gropen mellan madrasserna där det va lite mjukare. O trots att jag byggde upp under huvudet med två små kuddar bredvid varandra o så en större platt kudde ovanpå.
Hur underbart har det sen inte varit att kunna sova i sin egen säng! Jag har sovit preciiis hela nätterna sen jag kom hem!
 
Lite turist fick jag i uppdrag att va också, o jag åkte rumt med spårvagnarna, promenerade runt Stephansplatz, köpte små souvenirer, åt glass på Schwedenplatz o satt sista kvällen med en öl o en carpaccio på en uteservering i värmen o tittade på roliga turister. 
 
Här hemma hade det också funkat bra. En lättnad eftersom det första veckan med Lauris nya arbetsplats har varit väldigt gnälligt på mornarna, när vi har startat en timme tidigare.
Men det va skönt att komma hem såklart. Inte bara för att få sova gott i sin egen säng.
 
På besök i Baden, där deltagare samlas till en registerstudie
 
Stephansdomen
 
Spännande nätverk med spårvagnar o metro ovan jord
 
Ej Donau, utan bara bihanget - jag kallade den "åna" 😂