Året 2017

Såhär på månadens sista dag,
när året redan är avklarat med en tolftedel.
Va passar då bättre än att sammanfatta det som tog slut för ett tag sen?
 
JANUARI
Vi inleder piggt med att jag sitter på planet hem från Tammerfors på nyårsdagen o har en ensam jobbvecka hemma medan pojkarna är kvar i Finland. Jag skickar in spännande texter till konferens, påbörjar fruktansvärd statistikkurs som jag ännu inte hämtat mig från, samt avslutar mycket trevligt i Stockholm o kulturella äventyr.
 
 
FEBRUARI
Det är nog nu vi kan säga att Felix börjar prata. Det första ordet vi räknar är "buss", vilket är mycket spännande att titta på genom fönstret där vi har god uppsikt över trafiken. Livet med dess vardagspussel flyter på i maklig takt.
 
 
MARS
Då maken offrat sig genom att köpa Mello-biljetter i julklapp får vi barnvakt till Norrköping o sätter oss själva på pendeln för en kväll o hotellnatt i Linköping. Glitter o ljus-show o hotellfrukost kan man då icke klaga på! Vi passar även på att hänga en helg i Oskarshamn med Jenny o hennes fyra pojkar.
 
 
APRIL
Här börjar vårt hus-äventyr. Just på andra sidan Söderköpings kommungräns. I ett likadant hus som jag växt upp i, fast spegelvänt o med vissa modifieringar. Samt ruttna bräder utvändigt o en tvättstuga där inget hänt sen det byggdes ca 1981. Men vi va i vart fall igång. O gick sen på minst en visning per vecka i ca två månaders tid. Påsken tillbringas i Tidaholm med påskägg o provsittning i traktor - mycket uppskattat!
 
 
MAJ
Vi gör utflykter ute i naturen när vädret passar. Vi får ok från banken att vi kan börja buda på husen vi tittar på, o vi är inte jättesena att börja. Vi budar på vårt första hus o när solen går ner på Felix 2-årsdag leder vi budgivningen. På huset vi nu bor i. 
 
 
JUNI
Här händer det mycket. Vi spanar på fler hus (eftersom man ju inte får det man vill ha i första läget), Felix spenderar en vecka i Tidaholm medan föräldrarna gör Madrid. Där tillbringar vi - förutom jobbdagar på konferens - en av årets trevligaste kvällar hos Cayetano en bussresa utanför storstan. Det gör vi gärna om! Vi åker trevlig båt med bollhav till Helsingfors för midsommar, o så landar vi till slut i Kstad för 3 veckors semester. Så fort vi satt ner rumporna måndagen efter midsommar ringer telefonen o vi blir erbjudna huset vi hade högsta bud på när Felix fyllde år. 
 
 
JULI
Här händer det också mycket. Varm sommar, regnig sommar, i både Finland o Sverige. Vi åker snabbtur hem en vända för att köpa huset, vi bor i bastun o tunnan, vi åker båt o vi plaskar i pool o hav. Sveriges bästkust visar sig från just sin bästa sida med en annan av årets bästa dagar på våran strand. Sista dagen den här månaden får vi nycklarna i handen o åker direkt o köper färg. 
 
 
AUGUSTI
Framförallt första veckan är ren flytt. Det går ändå väldigt smidigt med tanke på att Felix kan va ytterligare en sommarvecka i Tidaholm medan vi målar rum o fyller flyttfirmans lastbil så pass att den knappt tar sig upp för backen på motorvägen. Vi har nu trädgård med gräsplätt, vi kan äta frukost på altanen, jobbet börjar efter sommaren o ny förskola startar.
 
 
SEPTEMBER
Det börjar sjungas relativt mycket i hushållet, vilket är väldigt mysigt. Vi får besök o kan numera erbjuda gästrum. Eftersom vi nu har gräsmatta blir gräsklippning en populär aktivitet.
 
 
OKTOBER
Vi tillbringar en helg i Tidaholm med omnejd för höstbilder inför julklappar o återseende av kusin o traktor. Felix rum börjar inredas med förvaring efter bortbyte av spjälsäng. Bomber placeras under bilar inne i stan o på E4:an krockar bilar även när det inte finns nåt att krocka in i. Vi får mera besök o sista helgen kommer mamma för att fullfölja min födelsedagspresent, som va underhållande föreställning med Martin Stenmarck inne i Norrköping. "Utekväll" liksom, det va ju inte igår :D 
 
 
NOVEMBER
Munderingen Felix har på sig på förskolans maskerad kommer han fortfarande o vill klä på sig. "Felix Pippi!", menar han o ska ha hjälp med peruken o så går han runt med Lilla Gubben i famnen. Vi inleder sjukperioden o börjar samtidigt med kvällssaga. Kusinen kommer på efterlängtat besök.
 
 
DECEMBER
Finskt besök o vi går ljuspromenaden inne i stan. Felix får sin första adventskalender som blir mycket populär under månaden. Julen firas i Sverige o nyåret skålas in i vanlig ordning nere vid bryggan i Finland. 
 
 
 
2017 blev vi alltså vuxna på riktigt för första gången. 
Vi började amortera. 
Vi betalar för kommunalt vatten.
Vi har en stor tvättstuga.
O gräsmatta.
 
O 2018 började på bästa möjliga sätt.
Efter att ha kommit hem sådär sent som man gör på nyårsnatten sov vi länge på morgonen (vilket vi gjorde under hela jullovet). När jag öppnar ögonen har jag inte märkt att en liten pojk har kommit in o lagt sig mellan oss. Han ligger o tittar på mig o ler med tutten i munnen när han ser att jag vaknar.
O klockan va närmare 9.30.
Det kan inte bli annat än ett bra år, väl?