Lera, sol o resehelg

Vi är i något slags limbo va gäller vädret just nu.
Ena dagen lyckades vi lera ner både kläder o ansikte på vägen hem från förskolan, andra dagen åkte vi buss in till stan under molnig himmel, nästa dag va det strålande sol o vi öppnade altanen i form av våffelätning ute o årets första kvällsgrillning.
 
 
Vi har ett mission för tillfället som går ut på att Felix ska gå på toaletten nån annanstans än hemma eller på förskolan. Av det skälet va vi på utflykt gånger flera under helgen.
I lördags jobbade Lauri o jag o Felix åkte buss in till stan. Spännande till en början, sen sövande, sen spännande igen när det kom fler bussar o spårvagnar inne i stan. Väl där åt vi pannkakor respektive ceasarsallad o lyckades med ett toabesök efter maten. Ihop med slagsmål, tårar o kramar, men ändå. Till slut funkade det.
 
 
Dagen efter åkte vi på sedvanlig veckohandling o i samband med det provade vi igen genom att innan shoppingen äta på Max. Halloumiburgare, ja tack! Där gick det däremot inte alls att göra nåt på toaletten efter maten, men å andra sidan hade han på lördagen själv sagt att han behövde gå.
 
 
Senare på dagen plockade vi på oss lagom mycket kläder o körde traktor o cykel i trädgården, Lauri rensade grillen o jag pysslade med våfflor. Som sen kunde avnjutas på altanen i skön sol. Tänk att vi i år kommer att ha altan hela året!
 
 
Den kortare jobbveckan har gått väldigt fort, mest för att jag har flängt lite fram o tillbaka till Linköping o fått gjort det jag tänkte. Planen är nämligen att ha med mig noll arbete över helgen när vi ska iväg på lite getaway.
I skrivande stund har Felix tagits över av mormor o morfar, fått packa egen väska o åka till Tidaholm över påsk. Imorrn ska vi själva packa varsin väska o sätta oss på en buss. Via den ska vi så småningom hamna på en båt o längre fram i Riga. Två nätter på båt, en natt i Riga, o så är vi tillbaka på Annandag påsk. Samtidigt som Felix beräknas va tillbaka här också.
 
 
Känns som en bra situation för alla. Felix får träffa personer som längtar efter honom, o vi får sitta ner o äta i lugn o ro flera dagar i rad.
Jag gissar att dom flesta med mindre barn även skulle se fram emot att få sova, men jag skulle ljuga rejält om jag sa att vi hade jobbiga nätter här. Men visst, inte säger man nej till en sovmorgon som sträcker sig längre än sju ;-)

Lite att ta igen

I fredags avslutade jag den roliga kursen jag gått.
Förhoppningsvis, om jag klarade examinationen. Men oavsett vilket så fick jag ut jättemycket av tillfället och jag är relativt nöjd med framförandet.
Den följdes av att jag i samma veva lämnade in min första etikansökan (huamej) o åt halloumiburgare som vi tyckte att vi hade gjort oss förtjänta av. O så en helg som har bjudit på överaskningssnö, ôfsadrôp, skog, is, våfflor o en slutlig taklampa i vardagsrummet. (tog bara nästan 8 månader att få fast nånting där...)
 
Att kursen är slut innebär också att jag har en del att ta tag i när jag trampar över tröskeln till mitt rum imorrn.
Jag har varit där, men inte fixat med nåt annat än just kursen o etikansökan i princip. Mejlkorgen har vuxit o jag har liksom bara tagit det viktigaste under kursveckorna.
Nu har vi en del att sätta tänderna i, men jag känner mig just nu ganska strukturerad, så jag hoppas att det kan fortsätta.
 
En bonus med att jag pendlat till Linköping nu i två hela veckor, plus lite till, är att jag har kommit igenom flera böcker. Antagligen sammantaget fler än under hela sista halvåret. Det är så tragiskt o jag saknar det otroligt när annat kommer emellan, men nu kanske jag har fått upp farten lite så jag satsar på att läsa den knappa halvtimmen jag har på bussen in till Norrköping nu också. Gott att försvinna bort en stund ju.
 
Som sagt, helgen va det ja...
En väldigt trevlig sådan. Felix har den senaste tiden blivit väldigt rolig att resonera med o han har mestadels varit på ett outstanding humör, så vi tackar o tar emot o njuter av hopp i soffan, artiga fraser o spekulerande om vem som kör vilken bil.
Hur vanligt är det att nästan-3-åringar rör sig med "tack så mycket" o "ursäkta mig"? Har ingen aning, men han rör sig med det väldigt ofta känns det som.
O det blir roligare o roligare att lyssna på honom från hans rum när han leker själv. Figurer o bilar pratar med varandra hela tiden, o det senaste är att han spelar upp scenen från Bilar där McQueen letar efter Mack vid sidan av motorvägen. "Mack! Var eeee du? Vänta på mig! Mack!" ♥
 
Har lapat lite sol

Mycket fika

Jag har just nu väldigt trevliga veckor.
Jag har forskarutbildningskurs i vetenskaplig metod. Vilket ju kan låta lika tråkigt som att se färg torka. Men jag njuter.
Man får lära sig saker, man får nörda ner sig, man får diskutera, man får veta vad andra forskar kring. Vilket kan va allt från personer med hjärtsjukdomar till pilottester på celler. Typ. 
O jag har lagt i extra kontanter i plånboken eftersom vi springer o köper kaffe hela tiden ;-)
 
Däremot blir det lite sena dagar o kalla sådana har det ju också varit. Krispigt, kallt, extra halsduk upp över näsan. En dag mötte jag en stackare vid Linköpings resecentrum där enbart ögonen syntes. Ensam-vandrare-över-Sydpolen-style.
 
På väg till bussen kl. 7.
 
Men vi hinner mysa lite också.
Förra helgen när OS avslutades bestämde sig Felix för att vakna tidigt, vilket innebar att vi kunde kura ner i soffan o följa femmilen lite lagom hela vägen.
 
 
O igår åkte Lauri in till stan på eftermiddagen när han hade sett att dom visade nya versionen av Okänd soldat som nån slags lördagsmatiné, så vi kunde mysa i soffan igen.
Det gick ut på att Felix under en halvtimme pratade om att titta på "Snabba bilarna", innan vi fick undan all mat o kom i ordning inne vid TV:n, varpå han tittade på den medan jag läste lite kursartikel. O så hade vi lyxfika i soffan så småningom i form av våfflor. Vid den tiden ihop med "Bamse o tåget".
 
Finuliga smilet när McQueen är på ingång
 
Idag har vi försökt att ta det lilla lugna, men ändå hunnit med en sväng med dammsugaren o haft både fotbollsmatch o häcklöpning i vardagsrummet. 
O Felix har dragits med nåt som ser ut som nåt slags paper cut, o bett om Muminplåster o Bamseplåster i omgångar under dagen. Två fingrar o 5 plåster har gått åt. När han somnade satt ett litet Lille Skutt-plåster på ena fingret.
Han fick en bok om polisbilar från bokrean på Maxi i förmiddags, som han läste för kaninen när vi kom hem, så misstanken är att dom små såren kom därifrån.
Men han va nöjd med att ha plåster på (tills han pillade för mycket på dom så att dom trillade av o vi fick sätta dit nytt), vilket inte har varit fallet förut, så det tar vi som positivt.
 
 
Imorgon har pojkarna sin lediga dag o jag ska sitta i Linköping o lyssna på kvalitativa metoder hela dagen. Lucky me! :-D
Visa fler inlägg