Lera, sol o resehelg

Vi är i något slags limbo va gäller vädret just nu.
Ena dagen lyckades vi lera ner både kläder o ansikte på vägen hem från förskolan, andra dagen åkte vi buss in till stan under molnig himmel, nästa dag va det strålande sol o vi öppnade altanen i form av våffelätning ute o årets första kvällsgrillning.
 
 
Vi har ett mission för tillfället som går ut på att Felix ska gå på toaletten nån annanstans än hemma eller på förskolan. Av det skälet va vi på utflykt gånger flera under helgen.
I lördags jobbade Lauri o jag o Felix åkte buss in till stan. Spännande till en början, sen sövande, sen spännande igen när det kom fler bussar o spårvagnar inne i stan. Väl där åt vi pannkakor respektive ceasarsallad o lyckades med ett toabesök efter maten. Ihop med slagsmål, tårar o kramar, men ändå. Till slut funkade det.
 
 
Dagen efter åkte vi på sedvanlig veckohandling o i samband med det provade vi igen genom att innan shoppingen äta på Max. Halloumiburgare, ja tack! Där gick det däremot inte alls att göra nåt på toaletten efter maten, men å andra sidan hade han på lördagen själv sagt att han behövde gå.
 
 
Senare på dagen plockade vi på oss lagom mycket kläder o körde traktor o cykel i trädgården, Lauri rensade grillen o jag pysslade med våfflor. Som sen kunde avnjutas på altanen i skön sol. Tänk att vi i år kommer att ha altan hela året!
 
 
Den kortare jobbveckan har gått väldigt fort, mest för att jag har flängt lite fram o tillbaka till Linköping o fått gjort det jag tänkte. Planen är nämligen att ha med mig noll arbete över helgen när vi ska iväg på lite getaway.
I skrivande stund har Felix tagits över av mormor o morfar, fått packa egen väska o åka till Tidaholm över påsk. Imorrn ska vi själva packa varsin väska o sätta oss på en buss. Via den ska vi så småningom hamna på en båt o längre fram i Riga. Två nätter på båt, en natt i Riga, o så är vi tillbaka på Annandag påsk. Samtidigt som Felix beräknas va tillbaka här också.
 
 
Känns som en bra situation för alla. Felix får träffa personer som längtar efter honom, o vi får sitta ner o äta i lugn o ro flera dagar i rad.
Jag gissar att dom flesta med mindre barn även skulle se fram emot att få sova, men jag skulle ljuga rejält om jag sa att vi hade jobbiga nätter här. Men visst, inte säger man nej till en sovmorgon som sträcker sig längre än sju ;-)
#1 - - Tvåan:

Glad Påsk!! Önskar vi i Ätrafors

Svar: Glad påsk på er hälsar vi från Riga!
m a r i a