En 3-åring

Så hade vi då en pojk på 3 år i hushållet.
Enligt honom själv är han minsann 2 år o inget annat, o ballongen som satt uppe utanför hans dörr på födelsedagen va tydligen en etta om man frågar honom.
Men enligt passet är han i vart fall 3 år.
 
Med detta följde en present som vi väldigt plötsligt bestämde oss för att köpa några veckor innan stora dagen.
Ett sittbadkar.
Dels för att det har varit rent ut sagt för jäkligt att få in honom i duschen det sista. O vi vet hur enkelt det va när vi hade badkar i lägenheten. O att vi därmed vet hur han uppskattar att få bada. Dels för att jag själv saknar badkar ;-) Dels för att vi tyckte att vi kan väl slå till om man tar det som födelsedagspresent.
 
Så det gjorde vi.
Eftersom det är lätt att flytta runt har vi redan använt det fler gånger ute i trädgården än inne i duschen.
 
Böcker slängde vi iväg en beställning på också, o dom hann också hem till födelsedagen (eftersom mamman skyndande hem från jobbet, hoppade in på Ica o hämtade paket, skyndade hem o slog in dom, innan hämtning på förskolan (men va annars gör man för sina barn?)). Vilket innebar att det blev både öppning av paket o post på födelsedagen.
 
Helgen efter kom besök från Finland med mer paket - gunga o tält till trädgården, vattenspruta o hoppboll för att lämna några.
Inte illa att fylla 3 alltså!
 

Våren som inte tvekade

Maj 2018.
Hur kommer vi minnas dig?
Antagligen med - så att säga - värme. 
 
I början av april kom vi hem lagom frusna från Riga, sedan tinade vi bara upp mer o mer under veckorna som kom. Vi satt på soldäck mitt i Östersjön o kunde typ plocka jackan när mamma fyllde år. Vi började äta på altanen o njuta av att kunna det, jag smög igång sommarfeelingen i Wien med tre varma dagar. Sen sa det bara pang.
Sommar hela maj. 
Det ska regna om några dagar enligt prognosen. Det kommer aldrig regn.
Äppelträden knoppade, blommade o blommade över på bara några dagar kändes det som. Ingen tvekan här inte. Man måste ta en runda i trädgården varje dag för att inte missa nånting. Hittills har vi överraskat hittat vitsippor vid grinden, påskliljor mitt i det som troligen har varit en arrangerad rabatt, o prästkragar lite här o var.
Lupiner o hundkex i dikena - ska inte dom komma först till midsommar?
 
Vintern va sen o sommaren tidig, inte undra på att det samtidigt hängde skidställ o vindjacka på krokarna i hallen.
 
Vi tillbringar vissa av sommardagarna i maj 2018 med att utforska våra omgivningar, samtidigt som vi "toatränar hemifrån". Det går bra med "MacQueen-toan" (sits pyntad med klistermärken) o vi har t.o.m lyckats kissa i en buske vid ett tillfälle. Bådar gott för sommaren med resor o utevistelser.
Felix börjar också bli hemma med tanken på att vi ska åka flygplan, vi ska åka till Bamse o flygplanet ska va blått. Får se om vi kan bada nånting bara. Lite svårt när man vägrar badbyxor. Men! Solkräm i form av svindyr sådan med Skalman på har man fått dutta på han några gånger. 
Ser minsta lilla framsteg som ett gigantiskt kliv nu men en knapp månad kvar till avfärd.
 
Men tills dess hinner vi förhoppningsvis njuta av lite mer sommar här hemma.
 
En tur till Kvarsebo:

I sommarens soliga dagar

Va kan man göra när sommaren tycks komma?
Man utnyttjar det vi längtade efter för ett år sen.
 
Man öppnar dörrarna ut till altanen o låter alla springa fritt. Man grillar. Ungefär varenda dag. Man äter ute på altanen hela tiden. Från frukost till kvällsmat. Man börjar släppa iväg Felix på springcykeln till lekparken. Man smårensar lite bland det som växer i trädgården. Man blir bjuden på paj o tårta i lekparken. A.k.a. sand, men ändå.
 
Till råga på allt har detta infunnit sig i samband med extra röda dagar, vilket har gjort att man kan utnyttja situationen lite extra. 
Felix har börjat fråga om vi ska äta ute varje gång det är mat. Han tar cykeln o springer iväg till grinden o ber att nån ska öppna. Han bakar i lekstugan borta i lekparken, cyklar några varv, hänger på när grannen är ute o leker.
O ja, jag tycker det är läskigt att släppa iväg honom. Men det är bara grannhuset mellan oss o lekparken (om han inte drar sig till den längre bort), han hittar hem o han springer förbi emellanåt för att rapportera att han sett en bil eller katt eller att han lagat paj. O vi går rundor ibland o kollar var han är.
Så det blir nog väl med det. Det ska va bilfritt inne bland husen o farthinder sattes ut när vi hade städdag. Så det är väl bara att börja släppa honom gissar jag. 
Om man blinkar ska man väl släppa iväg honom till skolan snart...
 
 
O - icke att förglömma när extra röd dag infann sig - man fick upptäcka det här med Happy Meal o leksak. Så mycket extra frukt o grönt som erbjuds till dom nu för tiden. Mjölk får man att dricka också. Inte alls som jag minns det... När jag frågade om han kom ihåg va vi hade ätit där svarade han "Äpplen!" :-D
 
Visa fler inlägg